küsimus autostereote kohta

turg täis erinevaid pakkujaid igas võimalikus ja võimatus hinna, värvi jne skaalas.

siiani krõbises autos esiustes 4" ja tagaaknal 4x6, millele võimu andis ütlemata "näkane" roadstari makk (igast imevidinaid oli küll küljes, kuid heli nagu hästi ei teinud)

kuna ise audio alal suht võhik :oops: , siis vajaks natuke tootjate kohta soovitusi.

mängijatest- endal loll kinnisidee mitte jätta aegade jooksul kuhjunud kassette kappi vedelema, samas ka plaate juba väheke tekkinud, seega mängija peaks korralikult kassette töötlema ja samas suhtlema vabalt ka cd-boxiga 8)

kusjuures mängija ja box peaksid olema samalt tootjalt-järjekordne "margitundlikkuse haigus" :roll: ja vilkuvaid tulukesi helist etteplaanile ei sea :lol:

kõlarite kohta siis sama küsimus- olemasolevad vahetaks välja- esialgu plaanis 2-way ette ja ovaalid tagaaknale, kunagi tulevikus ka sub. margitundlikkuse haigus ka siin :roll:

ah jaa väga palju raisata ei tahaks- raha mujalgi vaja :lol:

silma on jäänud sony, pioneer, kenwood, clarion ja alpine (viimati mainitu kindlasti hea, kuid $$$ piiriks)
Tegelikult ma olen normaalne....

vabandust suht teemast mööda kysimusega, aga mis ma seepärast ikka uue teen.

fotek vast teab, et mis mõõdus 164 esiustes kõllid on? auguvahed vast ka olulised? tahtsin db-hp-st dls-i komponente osta, aga kuna nemad mõõtu ei osand öelda ja mina ei viitsind lihtsalt mõõtmise mõttes ust laiali kiskuda, siis ostsin hoopis rooli. :D

:oops: vot nii võhik ma olengi :oops:

vaatluse all siis:

Alpine TDM-9505RB http://www.raituning.ee/shop.php?pid=728&i=157

Sony XR-CA370X http://www.raituning.ee/shop.php?pid=526&i=190

Pioneer KEH-P1013Rhttp://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... _id=25-127

Clarion AB 243R / AB 243RGhttp://www.raituning.ee/shop.php?pid=135&i=140

kenwood KRC-291A/YA ning KRC-391/Y (milledele kahjuks ei suuda linki leida)

küsimus tegelikult just eriti kenwoodi toote ja heli kvaliteeti puudutab :? oleks tore, kui saaks hakata madal/kesk ja kõrgeid eraldi reguleerima (esimene/tagumine ja vasak parem kah loomulikult), samuti et mul mingi aja pärast bass ikka alles oleks (praegusel enam nagu pole) ja võhik nagu ma olen, siis rohkem ei suudagi midagi välja mõelda (kui siis võibolla subi juhtimist salongist- kuna pikematel otstel lapsed magada tahavad :) siis ei saa kogu aeg tugevalt tümistada, teisalt ei ole kindel, et mul üldse kunagi sub tuleb :? )

p.s. mulle tundus ukses kõlar 4" olevat...

a nendest makkidest niipalju et nendel linkidel on küll pioneeril kõige rohkem kellasid-vilesid.

aga samas vb pole näiteks alpine kõiki välja kirjutanud.

kui juba kassettide peale jääd, siis jälgi ka dolby olemasolu.

samas saaks mingi kasutatud kassetika koos boxiga vb 1500 eegi eest juba. või veelgi odavamalt.

vaata kuulutusi ka. kasutatud boxil peab muidugi kontrollima et aukudes töötaks.

fotek wrote:samas saaks mingi kasutatud kassetika koos boxiga vb 1500 eegi eest juba. või veelgi odavamalt.
vaata kuulutusi ka. kasutatud boxil peab muidugi kontrollima et aukudes töötaks.

dolby peaks väljaloetavalt kõigil olema :)

kenwoodil kah fosgates üsna pikk vilenimistu oli, kuid teadmist ja uskumust sellise firma autotoodetesse on kuidagi teadmatult skeptiline (samas välimus on nagu kõige meeldivam)

ja kasutatud, odavat ja dokumentideta (ükskõik millised need ka ei oleks) stereot kuulutuse peale nagu ei taha osta- järjekordne põhimõtteline idiootsus :?

nimelt kahes erinevas autos makist ilma jäänud: kurullas koos armatuuriga- hea, et enne kogu auto tükkideks tegemist peale sai :evil: siinkohal tervitusi Kohtla-Järve kanti, sierras läks makk, paneel :evil: ja tuhatoosist mõned konid- kusjuures ukse keerasid "lahked" vargad uuesti lukku :lol:

järeldused on igaühe enda teha

aga eks otsin ja uurin- aukudes töötamise testimine ei ole tallinnas eriti raske: piisab, kui autot suvalises kohas paar meetrit lükata :lol:

nii... mis ma siis rääkida oskan...

esiteks. kui sa ikka korralikku heli tahad, siis las head jääb ikka oma ülesannet täitma ja võimendusega võiks tegelda selleks mõeldud aparaadid.

kõlarid ustes. normaalse heli jaoks jällegi oleks soovitav tekitada korralik install sinna :) ehk siis pigimatid. ma ei ole küll kunagi alfa ust seest näinud. võib-olla peab kastidega tegelema...

makil tasuks jälgida, et RCA väljund ikka olemas oleks. seda eriti juhul kui sa subwoofrit pagassi tahad, sellele on ikka võimu vaja.

ette soovitaks ma panna kokku 6 kõlarit (midbass, midrange ja tweeter)

ehk siis madalama otsa, keskosa ja kõrgema mängijad.

takka siis ovaalid...

pagasnikusse vastavalt omadele soovidele ;)

ja veel, ära juhtmenduse pealt koonerda, palju heli kaob tegelikult sinna...

juhtmete hind normaalses süsteemis on tavaliselt 10% kogu süsteemi hinnast.

nii, nüüd sai audioinstalli ABC kirja :roll:

isiklikult ei näe tänapäeval ikka üldse mõtet enam kassettidel..

silme ette tulevad sassis lindirullid jne ;) aga kui soovi, siis palun...

jõuame asjani. headunitid:

kuna otsisid odavamat otsa...

Pioneer KEH-P2030R maksab näiteks www.alarm.ee-s 2668.-

hea tundub olevat ka KEH-P6020R hinnaga 4400.- umbes

pioneeri CD-box peaks maksma umbes 3000.-

Alpine toodang.

TDM-7582R on suht odav, ca 3000.-. vajalikud pistikud paistavad küljes olevat.

Clarion - ei oska midagi kvaliteedi kohta kosta, puuduvad kokkupuuted.

samas, normaalne paistab AX 423R olevat. hind jällegi ca 3000.

nii Alpine kui clarioni cdboxid samuti hinnaskaalas 3000.- clarioni boxi kohta ei ütle halba :)

Sony - kvaliteet täitsa hea.

XR-CA370X paistab normaalne olevat... tipa üle 2000.-

samas cd boxid kallid. kipuvad ikka üle 3000 minema.

ok. pikk jutt s*** jutt. loodame et oli midagi kasu :)

tänud abi eest :D

kõlarite põhitõed olid juba peaaegu selged, eks siis eelnevate kommentaaride najal proovin mingile selgusele jõuda 8) (seda muidugi tulevikus- praegu olulisemaid asju, millele raha kulutada )

ja mis puudutab kassette, siis neid kogunenud juba 100 ringi ning olles veidi :twisted: muusikamaitsega läheb suuremat osa keeruliseks ning 20% neist võimatuks :( ) digitaalsel kujul leida :)

ja muusikamaitset ei plaani muuta :D

loll küsimus veel- kas eri tootjate boxid ja HU-d omavahel korralikult tööle kah hakkavad :oops:

piuneeri boxe 3000 eest ei õnnestunud leida- neil lihtsaim box 5,5 maksab :shock:

teistelt tootjatelt saab aga juba MP3 boxi selle raha eest :?

fotek wrote:
ts wrote:loll küsimus veel- kas eri tootjate boxid ja HU-d omavahel korralikult tööle kah hakkavad
endal kogemusi pole, aga selle peale ma küll lootma ei jääks !

on ka "universaalseid" boxe. üldiselt ikkagi tasuks sama firma punnide juurde jääda :)

pioneeri boxid. endal kokkupuude puudub, aga alarm.ee väidab et:

CDX-P670 6 CD-vahetaja 3 147.-

see siis pioneeri hinnakirjas ;)