Tegelikult on inimene ikka üks mõtetu elusolend jah... kuskilt saatest tuli ilus lause: "mis juhtub ökosüsteemiga, kui maha tappa 5 miljardit koera? Katastroof, kuna koerad saaksid enne otsa... mis juhtub ükosüsteemiga, kui maha tappa 5 miljardit inimest-> mitte midagi... absoluutselt mitte midagi

Kui siis läheb olukord veidi paremaks.
Aga mis tuumajäätmetesse puutub, siis

oled kunagi mõelnud näiteks tuhamägede peale... oled Saksamaal käinud ja seda kõnnumaad, kus ei ole mitte midagi, kuid kus kuangi olid metsad vaadelnud?
Tuumajäätmete matmine mitmesaja meetri sügavusele sarkofaagi (EI-> mitte BND GTA-sse

) ei ole võrreldav sellega mida teeb massiline fossiilkütuste põletamine samal otstarbel... Hüdroenergia Ei ole samuti taastuvenergia... kuna see lõhub ökosüsteemi täpselt samamoodi (v.a. juhul, kui on omast käest võtta sulavad liustikud-> norra, island jne)
Geotermojaamad on muidugi klass omaette

olles kunagi ühte sattnud, siis siiani on masendav mõelda selle jaama suuruse ning sealt saadava energia peale (ütleme siis niimoodi, et 10MW generaator on nii pisike, et .... lausa masendav, kui pisike

) Peobleemiks jälle, et kuidas mitte-vulkaanilisel pinnal seda energiat sealt kätte saada-> liig sügavale maakoore sisse minna ei ole kah mõtet, kuna sealt ei jõua enam suurt midagi pinnale
Mis puutub tuumajaamadega juhtunud õnnetustesse, siis inimene on kõigeks võimeline... minu teada paar juhust mis on üldse olnud on kompromissitult seotud inimese rumala tegevusega... Pealegi 3+ ja 4 põlve jaamad mitte ainult ei ole termojaamadest (söejaamad siis) ohutumad

vaid ka jäätmed ei sisalda sellises ulatuses radioaktiivset saasta, nagu eelmised
Fusioonreaktorile lootma ei jää... enne, kui esimesed kaks, kolm jaama püsti on ja sealt ka midagi välja tuleb...
Isiklik arvamus-> Mingil hetkel 202? tuleb niikuinii Eesti osalusega tuumajaam

On ta Leedus, Soomes või Nuustakul ei ole just suurt vahet...
Kokkuvõtteks: Tuumajaama koha pealt ei ole mitte küsimus "Kas tuleb?" vaid "Kuhu tuleb?"
Piiss

Tegelikult ma olen normaalne....