SUVALINE PLÄMA

MorzokMan wrote:On.. kuid vaid niikaua, kuni pole liiale mindud. Vastasel korral avastad ükspäev, et Su targa maja tark uks sind enam tuppa ei lase, tark ahi sulle külma teeb ja tark külmkapp enam süüa kätte ei anna...

Üks soomlane rääkis loo kuidas ta kuskile saarele sauna kutsuti.

Sõideti kambakesi saarele, aga mobla millega kõike juhiti, unustati mandrile - autosse!!!! ja nii jäigi sunas käimata 8)

aga bnd

kui su naaber ostab parema auto kui sul - Autodelta GTA vms. sarkofaagi :twisted:

mis siis teed??? 8)
Seitsekümmend Viis

SUVALINE PLÄMA

MorzokMan wrote:
inz164 wrote:targad majad on mõnnad 8) 8)
On.. kuid vaid niikaua, kuni pole liiale mindud. Vastasel korral avastad ükspäev, et Su targa maja tark uks sind enam tuppa ei lase, tark ahi sulle külma teeb ja tark külmkapp enam süüa kätte ei anna...

jah see oht on reaalne, kui mõni andur

töölepingu lõpetab ei olegi enam mugav :cry:

SUVALINE PLÄMA

kusjuures tark kontor mind näiteks ajas segadusse...

hommikul tulles tuled põlesid... ammu juba põlesid, kõigis ruumides... ka nendes kus rentnike ei olnud (arva kes maksab need tyha kulutatud bling blingid kinni)... õhtul jäi hiljemaks, siis järsku viuuuu... vent lükkas ennast välja... 30 min hiljem olid pimedas... nagu rott urus.

nagu mingi criipi õudukas kus maja inimese ära sööb!

aga noh, soomes on pop praehu ÄLYELEKTRONIKKAAaa...

st progeda on võimalik aga ... fckn liikumis ja infrapunaandur võiks ikka olla iga liini lõpetuseks, et juhul kui see TÜHINE INIMFAKTOR ei allu reeglitele, siis majaköks ennast kohendada suudaks vastavalt...

SUVALINE PLÄMA

minu kõige utoopilisem unelm on täitund siis

kui inimkond leiutab mobiiltelefoni

milles on lisadena

külmkapp ja sitapott 8) 8)

see oleks minu poolne

mingi visioonivihje disaineritele

ja leiduritele :wink:

tuletage meelde insener Kalashnikovi

kuldseid õpetussõnu :wink: 8)

SUVALINE PLÄMA

st mine näiteks bruneisse...

asiaatidele meeldivad kellad ja viled

sitapotil on selline kogus elektroonikat ja funktisone, et keskmises eesti kodus on neid terve majapidamise peale kindlasti OLULISELT vähem kui seal sitapotis.

muuhulgas saab lasta omale vett vasta kanikaid ja siis tuult ;)

SUVALINE PLÄMA

ma ei tahaks küll ninakas oll aaga lgp hr E.Lippmaa mõtteis oli siikis 1 auk

põlevkivi, nafta jms ei ole siiski igavesti taastuvad - kui päike kui taastumatu energiaallikas otsa saab (päike mis kütab kogu seda taastumisprotsessi koos pöörlemisenergiaga)... siis on jokk ka söetekkel :D (tegelikkuses on muidugi JOkk suurem, sest tõenäoliselt ka kääbustäht moodustab miski supernoova vms asja enne kustumist...)

SUVALINE PLÄMA

niih tegelt, kui päike otsa saab siis on juba ammu kõigil igausgustest energialiikidest savi...

10:1 vastu, et inimkond ei näe iial päikese kustumist :wink:

Kui kehvasti läheb siis selleks ajaks on suur vihkamine ja võimuiha vähemalt pool maailma neli viis korda maha põletanud ning mikroorganismidel pole sooja ega külma mingist tsivilisatsioonist (kui seda mappetšõud, mis praegu toimub enam üldse niimoodi nimetada saab)...

Aga see selleks- see suvaline pläma hakkab nagu mingi sihipärase pikema arutluse mõõtmeid võtma juba :shock:
Tegelikult ma olen normaalne....

SUVALINE PLÄMA

E.T. wrote:st mine näiteks bruneisse...

asiaatidele meeldivad kellad ja viled

sitapotil on selline kogus elektroonikat ja funktisone, et keskmises eesti kodus on neid terve majapidamise peale kindlasti OLULISELT vähem kui seal sitapotis.

muuhulgas saab lasta omale vett vasta kanikaid ja siis tuult ;)

tuletan meelde, et mitte sitapotil oleks funktsioone vaid moblal

oleks sitapoti funk :)

SUVALINE PLÄMA

:roll: see on lihtne on ju:

tuleb lihtsalt luua leht wap.delfi.ee :lol:

SUVALINE PLÄMA

sama kindlalt kui paralleelsete sirgete lõpmatusse joonistatkse lõikumine

on see, et peale päikese kustumist ei ole söe, nafta jms tekkeks enam energiat ;)

mappetshõul ja tarbimise (mitte) olemasolul pole siinjuures mingit rolli ;)

AGA hr Lippmaa jutust tuleb ka tähele panna meenutust ENERGIA, EI TEKI EGA KAO VAID MUUNDUB ÜHEST VORMIST TEISE.

kahjuks ei saa me ka vaadata planeeti maa kui keskpunkti :(

st meie galaktika kustumisel sähvatav supernoova peaks siis midagi muud kuskil kaugemal toitma...

aga ikkagi... äki oleks jube sheff ehitada hoopis atmosfääri ülemisele kihile reflektormull mis peegeldaks kogu maalt muidu kasutult avakosmosesse kiirgava energia tagasi maale... ja vajadusel võiks veel toimida nö hingava kilena, mis sissepoole laseks meile vajalikku energiat (valgust ntx)

vat sis algaks pidu... keerutaksime kogu energiat korduvkasutuses... see oleks vast öko.

PS! moodne maja tundub päris palju asjata energiat kulutavat kogu oma ilu ülevalpidamiseks? st vent sisse välja, tuledega sähvimine, bling-bling jms... miski arvuti vähemalt on mis kogu seda soppa juhib v mitte? sõltumata tarbija (mappiti) kohalolust... ja mis energiat kulutatakse iga kuradi kiibi jms tootmiseks? kas moodne maja muudab mappiti pärisorjaks taas? maja ori olla tundub suht jube... vähemalt hetkel veel.

SUVALINE PLÄMA

:roll:

kõik oleme oma autode orjad niigi ju :roll:

ilma autota on keeruline ning nagu "targa maja" puhulgi üks ühendus tekitab põhjaliku frustratsiooni...

rääkimata sellest, kui pangaautomaadid maas on või (hoidku jumal selle eest) Alfafoorumit majutav server peaks saba andma (isegi hetkeline katkestus oleks katastroof ju :wink:

miks tarbimise teemasse tõin on see, et isegi kui tekiks naftat ja muid fossiilseid produkte igavesti see meid enam ju ei huvitaks-> looduse seisukohalt on tegemist kõrvalproduktiga, mida TEGELIKULT ei ole mitte ühelgi ökosüsteemil toimimiseks vaja...

...Marxi põhjus-tagajärg seosesse vaadates ning Darwini teooriale toetudes võiks sellel pilgul ju öelda, et kogu mappetsõukruu tuli puu otsast alla selleks, et vabastada ökosüsteem mürgisest ja ohtlikust materjalist.

... Piiblisse kiigates jällegi võiks öelda, et jumal lõi viie päevaga maailma ning kuuendal päeval avastas, et osa tema loomingust on otstarbetu ballast, ning lõi inimese seda tarbima. See iseenesest tähendaks jälle, et kui kogu ballast on tarbitud, siis kaob inimese eksistentsi mõte ning tuleb viimane kohtupäev.

... tulnukateooriasse piiludes jäälegi võiks mainida, et niikuiniii on tegu lihtsalt ekperimendiga.

võimalusi on palju... faktiks aga jääb, et inimene ei suuda mitte kunagi ise säilides tarbida ka murdosa energiast või hävitada kümnendiku planeedist.

Muuseas-> on olemas ka teooria, mille kohaselt nafta ei ole puhtalt fossiilne ning taastub oluliselt kiiremini, kui arvatakse... aga see selleks.

Mis kileökotamisse puutub, siis arvestades kui tagasihoidlikud on meie teadmine "suurest pildist" siis unistades oleks see ringlus tore, kuid... tegelikult ei suuda inimkond ka pööraseimate fataasiatega ära kulutada sedagi energiat, mis praegu oleks võimalik toota (bizniz nazõvajetsa-> iga tootja toodab endale ning ülemaailmset energia võrgustikku ei tule vist kunagi) :roll:

Ainuüksi Islandil on nii palju ökopotensiaali, et lausa masendav... Kuid ainus võimalus seda kasutada on lokaalselt (õnneks) :roll:

SUVALINE PLÄMA

tähendab...

Do:h

ütles homer simpson alati, kui... ?

purjelaevad tuleks keelustada, kui keskonnaohtlikud - tarbivad ju tondid maa pöörlemisenergiat agaralt :D

TEGELIKKUSES OLI KA teRRy pRatchetty maailamas toredaid asju - servakork näiteks ;) mõte kus sellest keevitaks energiat kokku...

aga foorum on olnud ju kunagi maas veidikese aega.. oh heldeke seda pahameelt sis hiljem, kui avastatai et tasuta leivapaluke ei sisalda kahjuhüvituskohustust kui on hetkeks laualt kadunud ... keegi isegi ei vabandanud personaalselt raevunud kodanikemasside ees... (kui sellest pahameelest oleks elektrit saanud, siis maailmalõpu kohvikus (pöidlaküüdimehe lugudest) oleks saanud selle energiaga nii mõnegi lehmapihvi praadida ja isegi ilutulestikuks oleks ruumi jäänud.

:lol:

SUVALINE PLÄMA

...klge suvalise pläma topiku kohta ajate te kahetsusväärselt asjalikku juttu, täitsa iiveldama ajab, hakake kohe paska puhuma! :lol: ...ma ei viitsi seda teadust lugeda :P

SUVALINE PLÄMA

Tulles vastu alfanatico soovile:

MUL PÕLEB SISSESÕIDU JUURES TERVE PER*ETÄIS ÕUEKÜÜNLAID. NAABER ON KADEDUSEST LÕHKEMAS :D
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

SUVALINE PLÄMA

nojah... tegelikult raevu ja kokkusattumuste ning otseloomulikult ka ebatõrnäosusest saaks meeletult energiat...

siis saaks tuumarakette vaaladeks ja petuuniateks muuta ja elu oleks palju ilusam ja värvikam 8) "Oi, mis se suur lapik asi mulle vastu kihutab? Eeee.... ma arvan, et seda hakkan nimetama maa..." :lol: :lol::lol:

jah Alfanaticol õigus... Peaks tegema küsitluse, kas teha energetika jaoks uus topik või jutt lõpetada... enne, kui siin kismaks läheb 8)

lõpetaks lausega: Kõige põnevamad ja huvitavamad leiutised osutuvad reeglina kõige kallimateks ning aegavõtvamateks ja valmides ei suuda nad reeglina endale pandud kohustust täita :wink:

Aga jah... huvitav on ikka 8)