pasta keeda
tofu prae
lisaks veidi ürte ja siis kogu kompott kokku segada...
veidi tomatit jms kraami võib ka praadida koos tofuga
täitsa ok saab
http://www.soja.ee/index.php?lang=est&m ... 3839380211
sealt saab ka ideid...
Toidunurgake
#47praadisin tofut võis
seejärel praadisin suure tomati
tükekdasin praetud tofu tomatitele
praadimise ajal maitsestasin
heinz ketchupiga
grande finaale-ks
kolm muna otsa
nüüd on järelvalmimis aeg
lõhn on super (shupbeeerr)
maitseme
tofu tükikene on pehme nagu slikrehv
aga hapuka maitseomadusega
kepsuti, praetomati ja muna hõrk maitse
täiendab rehvi sõiduomadusi minu suus
on tunda kuidas maitse varieerub
erinevatel temperatuuridel
mida jahedam seda parem
lõpuks on kõik ok ja naeratus vajub
koka näole, nagu talvine päike
mis tuletab meelde, et suveni on jäänud vaid
loetud kuud

seejärel praadisin suure tomati
tükekdasin praetud tofu tomatitele
praadimise ajal maitsestasin
heinz ketchupiga
grande finaale-ks
kolm muna otsa
nüüd on järelvalmimis aeg
lõhn on super (shupbeeerr)

maitseme

tofu tükikene on pehme nagu slikrehv
aga hapuka maitseomadusega
kepsuti, praetomati ja muna hõrk maitse
täiendab rehvi sõiduomadusi minu suus
on tunda kuidas maitse varieerub
erinevatel temperatuuridel
mida jahedam seda parem
lõpuks on kõik ok ja naeratus vajub
koka näole, nagu talvine päike
mis tuletab meelde, et suveni on jäänud vaid
loetud kuud


Toidunurgake
#48Väike pohmeluse retsept
500gr pelmeene,1L vett,sool,puljong,hapukoor.
1L vett lasta keema,ning lisada puljongit,keevale veele lisada 500gr pelmeene,ning keeta kuni valmimiseni lõpuks võib lisada veel maitse järgi soola ning hapukoort ning laske aga heal maitsta ja pohmaka kadumine on garanteeritud

500gr pelmeene,1L vett,sool,puljong,hapukoor.
1L vett lasta keema,ning lisada puljongit,keevale veele lisada 500gr pelmeene,ning keeta kuni valmimiseni lõpuks võib lisada veel maitse järgi soola ning hapukoort ning laske aga heal maitsta ja pohmaka kadumine on garanteeritud

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
Toidunurgake
#49grillimise juures kasutan
ploomi ja õunapuu puitu
annab teravama tule ja
hea lisamaitse
suuremate lihatükkide puhul
tavalise paki söega on vaev küpsetada
teravam tuli on siis vägagi vajalik
proovige ka
ploomi ja õunapuu puitu
annab teravama tule ja
hea lisamaitse

suuremate lihatükkide puhul
tavalise paki söega on vaev küpsetada
teravam tuli on siis vägagi vajalik
proovige ka

Toidunurgake
#50Väike retsept lambaliha armastajatele
Pilaff
pool kuni kilo lambaliha, osa võib olla ka hakkliha või seapekk
õli või rasva praadimiseks
paar sibulat
mõni porgand
mõni spl või klaas tomatiollust (pasta, ketsup, vürtsikaste vms)
3 kl vett või puljongit
1 kl riisi
pipart rohkesti
soola
suhkrut 1 tl või siirupit
paprikat
põhimaitse annavad lambaliha ja porgand, kerguse pipar
liha väikesteks juppideks ja üle praadida poti põhja pääl.
lisada hakitud sibul ja porgand ja praadida veidi koos.
lisada tomativärk, pipar, sool ning vesi ja hautada liha poolpehmeks.
lisada pestud riis ja hautada aeg-ajalt segades pehmeks.
serveerida potis. Süüakse näppude, pulkade või lusikaga.

Pilaff
pool kuni kilo lambaliha, osa võib olla ka hakkliha või seapekk
õli või rasva praadimiseks
paar sibulat
mõni porgand
mõni spl või klaas tomatiollust (pasta, ketsup, vürtsikaste vms)
3 kl vett või puljongit
1 kl riisi
pipart rohkesti
soola
suhkrut 1 tl või siirupit
paprikat
põhimaitse annavad lambaliha ja porgand, kerguse pipar
liha väikesteks juppideks ja üle praadida poti põhja pääl.
lisada hakitud sibul ja porgand ja praadida veidi koos.
lisada tomativärk, pipar, sool ning vesi ja hautada liha poolpehmeks.
lisada pestud riis ja hautada aeg-ajalt segades pehmeks.
serveerida potis. Süüakse näppude, pulkade või lusikaga.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
Toidunurgake
#51lambaliha gruusia moodi
noore lamba liha
maisestamatta, marineerimatta kindlasti
võimaluse korral samal päeval võetud
lõigata suuremad tükid kindlasti koos rasvaga
ajada vardasse
küpsetamiseks kindlasti head söed kividel
sütt peab olema piisavalt
liha kõrvale maitse komponentideks
suured tomatid koos sama suurte sibulatega
samuti ka punane paprika
tükeldamatta vardasse
ja küpsetada
nüüd eriti tähtis osa
toiduvalmistajat ei tohi koormata valmistamise ajal
muude ülesannetega ega segada muud moodi
hiljem lõigatakse köögiviljad parajateks viiludeks
samuti ka liha
maitseaineid pole vaja kasutada kui siis vähe soola lihale
gruusia leiba peale haugata
joogiks sobib mis iganes
tulemus ülihea
kust ainult saada õiget lambaliha
noore lamba liha

maisestamatta, marineerimatta kindlasti
võimaluse korral samal päeval võetud
lõigata suuremad tükid kindlasti koos rasvaga
ajada vardasse
küpsetamiseks kindlasti head söed kividel
sütt peab olema piisavalt

liha kõrvale maitse komponentideks
suured tomatid koos sama suurte sibulatega
samuti ka punane paprika
tükeldamatta vardasse

ja küpsetada
nüüd eriti tähtis osa
toiduvalmistajat ei tohi koormata valmistamise ajal
muude ülesannetega ega segada muud moodi

hiljem lõigatakse köögiviljad parajateks viiludeks
samuti ka liha
maitseaineid pole vaja kasutada kui siis vähe soola lihale
gruusia leiba peale haugata
joogiks sobib mis iganes
tulemus ülihea

kust ainult saada õiget lambaliha

Toidunurgake
#52Kana, banaan ja rõõsk koor
kanafilee ligi pool kilo
pipar 1 teelusikas
curry 2 teelusikas
searasv praadimiseks
Praadida, ühes kihis pannil- 5 minta piisab
sool 1 teelusikas
suhkur 1 teelusikas
banaan 2 tk seibideks
Praadida kuni banaan pehmeks tõmbuma hakkab, umbest 5 minta
vahukoor 1 pakk (200 grammi 35%)
Valada peale ja kütta veel kuni 5 minutit, värk läheb paksuks
Valmistatakse keskmisel tulel.
Panni peal asjad, neid ju ikka segatakse aegajalt...
Süüa pulkadega kausikese seest, sai sobib kenasti kõrvale.
Curry plekid on vastikud välja tulema.
Ning laske heal maitsta
kanafilee ligi pool kilo
pipar 1 teelusikas
curry 2 teelusikas
searasv praadimiseks
Praadida, ühes kihis pannil- 5 minta piisab
sool 1 teelusikas
suhkur 1 teelusikas
banaan 2 tk seibideks
Praadida kuni banaan pehmeks tõmbuma hakkab, umbest 5 minta
vahukoor 1 pakk (200 grammi 35%)
Valada peale ja kütta veel kuni 5 minutit, värk läheb paksuks
Valmistatakse keskmisel tulel.
Panni peal asjad, neid ju ikka segatakse aegajalt...
Süüa pulkadega kausikese seest, sai sobib kenasti kõrvale.
Curry plekid on vastikud välja tulema.
Ning laske heal maitsta

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
Toidunurgake
#53umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.
inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha
Toidunurgake
#54cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha
oled ostnud
Toidunurgake
#55ma ostan lammast "maalt"
paari kuu jooksul on pakutud on ka hirveliha ja põdravorsti. metsanotsu keeldus poseerimisest püssi ees.
kui huvi on, siis võin uurida, kas ollakse nõus listi liitma uusi inimesi...
paari kuu jooksul on pakutud on ka hirveliha ja põdravorsti. metsanotsu keeldus poseerimisest püssi ees.
kui huvi on, siis võin uurida, kas ollakse nõus listi liitma uusi inimesi...
Toidunurgake
#56E.T. wrote:ma ostan lammast "maalt"
paari kuu jooksul on pakutud on ka hirveliha ja põdravorsti. metsanotsu keeldus poseerimisest püssi ees.
kui huvi on, siis võin uurida, kas ollakse nõus listi liitma uusi inimesi...
eelistan samu kanaleid
paraku varustamine on kaootiline
Toidunurgake
#57taevale tänu jah 
elus peabki üllatusi olema...
praegu olen kergelt närvis juba, sets mitu head nädalat pole ühtegi meilikest mis teavitaks liha saabumisest...

elus peabki üllatusi olema...
praegu olen kergelt närvis juba, sets mitu head nädalat pole ühtegi meilikest mis teavitaks liha saabumisest...
Toidunurgake
#58Guljašš, ports neljale-
4 sibulat
killuke suitsupekki (suitsuliha, pekk, searasv)
kilo loomaliha
toiduretseptid : guljašš
paar küüsluguküünt
köömned
sool
2 spl paprikapulbrit
1 tomat
paar tulise pipra kauna
5 kartulit
toiduretseptid
Guljašš, tehnoloogia-
Praadida hakitud sibul ja suitsupeki kuubid nõrgal tulel klaasjaks, mitte pruuniks.
Lisada paarisentimeetrised loomaliha kuubid, praadida 10 minutit ägedal tulel. Vedelik ilmub, vedelik kaob.
Noa küljega mädida segamini hakitud küüslauk, teelusikas köömneid ja teelusikas soola.
Pott tulelt, segada sisse küüslaugumädi ja paprika pulber.
Kohe kui paprika on sulanud lisada klaas kuuma vett. Külma lisamine teeb loomaliha vintskeks.
Hautada madalal tulel tund aega.
Lõikuda sisse tomat ja roheline pipar. Salaja lisaks üks piripiri kaun. Lisada vett supi paksuseni, 2 klaasi. Teelusikas soola.
Hautada madalal tulel pool tundi.
Lisada kartulikuubikud ja keeta kuni kartul valmis on.
Võibolla on vaja veel timmida soola, lisada tulise pipra kaunu...
Ning täiskõht on garanteeritud!
4 sibulat
killuke suitsupekki (suitsuliha, pekk, searasv)
kilo loomaliha
toiduretseptid : guljašš
paar küüsluguküünt
köömned
sool
2 spl paprikapulbrit
1 tomat
paar tulise pipra kauna
5 kartulit
toiduretseptid
Guljašš, tehnoloogia-
Praadida hakitud sibul ja suitsupeki kuubid nõrgal tulel klaasjaks, mitte pruuniks.
Lisada paarisentimeetrised loomaliha kuubid, praadida 10 minutit ägedal tulel. Vedelik ilmub, vedelik kaob.
Noa küljega mädida segamini hakitud küüslauk, teelusikas köömneid ja teelusikas soola.
Pott tulelt, segada sisse küüslaugumädi ja paprika pulber.
Kohe kui paprika on sulanud lisada klaas kuuma vett. Külma lisamine teeb loomaliha vintskeks.
Hautada madalal tulel tund aega.
Lõikuda sisse tomat ja roheline pipar. Salaja lisaks üks piripiri kaun. Lisada vett supi paksuseni, 2 klaasi. Teelusikas soola.
Hautada madalal tulel pool tundi.
Lisada kartulikuubikud ja keeta kuni kartul valmis on.
Võibolla on vaja veel timmida soola, lisada tulise pipra kaunu...
Ning täiskõht on garanteeritud!

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.
Toidunurgake
#59Kui see nüüd küsimusena oli mõeldud, siis vastus on ei ..
Plaanin kogu aeg, et peaks lõppude lõpuks ikkagi lambaliha tegemise ka ära proovima. Seni pole ma seda proovida veel jõudnud...
Aga üldiselt ma keskturu lihaletis pettuma pole pidanud. Kraam on värske ja hind poehindadega võrreldes väga jupp maad odavam..



inz164 wrote:cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.inz164 wrote:kust ainult saada õiget lambaliha
oled ostnud
Toidunurgake
#60cyber wrote:Kui see nüüd küsimusena oli mõeldud, siis vastus on ei ..Plaanin kogu aeg, et peaks lõppude lõpuks ikkagi lambaliha tegemise ka ära proovima. Seni pole ma seda proovida veel jõudnud...
Aga üldiselt ma keskturu lihaletis pettuma pole pidanud. Kraam on värske ja hind poehindadega võrreldes väga jupp maad odavam..
inz164 wrote:cyber wrote:umm... Keskturult näiteks. Seal on all korrusel üks lett mis põhiliselt lammast müüb.
oled ostnud
Ma olen ka keskturult liha ostnud ja pole ka pidanud pettuma,ning hind on poodidega tõesti tükk maad odavam

If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.