by bnd
Jätkuks TS jutule.....
Kuidagi väga pe**e on läinud meie nn areng.
Vol 1. Algas kõik ilusal päiksepaistelisel neljapäeval. Üritasin kätte saada ühe suure ja monopoolse firma kooskõlastuste osakonda. Oi jah..... ÜRITASIN. Pidin valima enne 4 erinevat numbrit, st iga vastaja andis uue nr, et helistage sel nr-il, ja siis suunati jälle edasi. Lõpuks kui õige nr olemas, olin sunnitud sel nr helistama u 1,5h jooksul korduvalt, et keegi vastaks. Lõpuks kui vastati, oli vastajaks eesti keelt emakeelena mitte valdav neiu, kel oli raskusi arusaamisega, mida ma tahan (õnneks saan ka asjad aetud vene keeles). Lõpuks saime ikkagi üksteisest aru, et mida vaja. Siis teatab ta rõõmsalt, et tulge siis läbi, kooskõlastame ära, aga tulge kunagi 2 nädala pärast. Õnneks olin siis juba suht vihane ja tuli kuidagi üle mokaotsa, et krt, siis peab asi juba unustatud olema! Mispeale neiu teatas rõõmsalt, et kui ei sobi, siis tulge homme hommikul!?! WTF? Ok, sai selle asjaga korda. Kuna olen aga ise ka suurfirmas tööl, tekkis mõte, et helistaks kah meie sekretärile suva numbrilt ja paluks kedagi nt insenerehituse osakonnast. Päris hakkas huvitama, kui kähku saaks ühenduse. Äkki ongi selline suhtlemine kinni firma suuruses?
Vol 2 Siis reede õhtul kojusõit Tallinnast. No ja muidugi on rekad ju Trtu maanteel minema saadetud ja Pärnu ja Piibe maanteele aetud. MA ei mäletagi, millal nägin viimati vene nr-märke kandvate rekade kolonne. No ja mis te arvate, mis liiklus oli siis reede õhtul, kui Tlnast sõidab koju messil käijate mass, iga reedesed töölt koju sõitjad, ka laevalt tulnud (soome jne töölised) ja lisaks neile veel Trtu maanteel ära aetud rekad. JA siis muidugi on miskil maal ka JÄLLE üks kraana, mis on pidevalt nagu maakivi JALUS. Sõidab u 55 kmh ja ei võta kordagi kõrvale, ei tanklas ega bussitaskus, et lasta reedeõhtust 10km pikkuseks veninud kolonni mööda. JA parim mis siis olla saab- politsei on muidugi taas peale Märjamaad väljas ja püüab KIIRUSE ÜLETAJAID, kes üritavad sellest kolonnist, mille üks PÕHJUSTAJA on see kraana mööda saada. Selle asemel, et korrale kutsuda seda kuradi kraanameest. JA siis on taas meil statistika, et püüdsime kini 82 reedeõhtust kihutajat ja et küll on ikka meie liiklus käest läind. Saan muidugi politseist ka aru- lihtsam on teha trahve kui seletada sellele kraanaonule, mis ta valesti on teind. Sry poisid, aga minul viimase aasta jooksul on politsei vastu igasugune lugupidamine kadunud ( miitte aga sellepärast, et olin lubadeta, vaid näen iga nädal, kuidas lihtsalt peedistatakse tavakodanikku, mitte ei teha nn selgitustööd vaid käib kõige ehtsam raha korjamine. Ja siis saab keegi tark nt VANE taas raadios seletada, et politsei on meie sõber, mitte karistussalk. Sry, täna on nn tublid ja korralikud saand kontoritööle ja tänavale saadetakse ikka rohelised, kel puudub aga igasugune huvi teha midagi kasulikku).
Vol 3. Laupäev- ilus ilm ja linn täis kodanikke, kes talvel autoga ei sõida. No ja siis ta käib- kiirus nii 35kmh, nina vastu rooli, näost valge, hirmuhigi jooksmas ja nii ta loksub. Siis teised üritavad tast iga hinna eest vasakult-paremalt- üle-alt mööda saada. Krt kas ta ei saa aru, et midagi valesti teeb. Oleks siis aind üks papi selline. Sõitsin täna linnas päris palju ja olin juba suht närvis, kui lõpuks koju jõudsin.
Vol 4. Käisin lõuna paiku naisel järel. Ootasin siis parklas oma 10 min ja siis parkis mu kõrvale üks mammi oma uue astraga. Tuli välja ja KÕMAKI! Taas vastu esiust, ok olin rahulik juhtub. Avas siis tagaukse, et sealt miski korv välja võtta ja UUESTI! KÕMAKI vastu tagaust. Läksin välja, et vabandage, aga nii päris ikka lähe. Muti vastas seepeale, et mis ma siis parkisin tema autole nii lähedale. ÄHHHH? Ma nagu seisin ju siin. Kõigil ei ole oma autost nii pohh, et prõmmida ustega teiste masinaid lömmi. Mispeale muti ütles: bla-bla-bla! JUST nii ta ütleski ja keeras selja ja läks auto teisele küljele sõbrantsiga juttu ajama. Õnneks naisuke tuli ja sõitsime minema. Peeglist veel vaatasin, mutt hüppas autosse ja sõitis ka kohe minema- ju ei julgend enam tulla auto juurde .
Vol 5. Läksin seepeale trenni. Tulen tagasi, hea olla, närv maandatud. Naeratus näol jne ja siis keerab riia mnt-l mulle ette linnaliinibuss!!! Olin täpselt ta juhi ukse juures, vana laseb veel signaali, vehib kätega, teeb sõrmedega igasugu kombinatsioone- tuntud ja tundmatuid. Tati lendab nii, et kojamehi oleks sissepoole vaja. Tõmbasin vasakule ja paar autot, mis mu sabas olid, tegid sama. No buss sai siis oma taskust välja ja muidugi litsus meist kohe esimeses reas mööda. Minul kkirus nii 65kmh. JA siis ma nägin. Tema masina tagatuled oli SÜSIMUSTAKS toonitud. Selle vähese päikesega, mis täna oli, oli mul võimatu näha tema tagatulesid. Võib-olla on selle tjuuningu all olevaid pirnikesi näha südaööl, kui taevas pole ainumakesti tähte. Ja tema t**a veel plõksib.
Nüüd muidugi tuju taas null ja ...... Kristi muidugi soovitas- võta sügavkülmast üks ja mine naabrimehe poole . Helistangi, et kas ta kodus on.
Aga see pole ju normaalne! Või on?
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar