156 veljed

ok, võtan teadmiseks. Karta on, et läheb varsti vahetamiseks. Päris mõistlik investeerimise koht vist pole, kuid tahaks ikkagi.

Kas on kellelgi siin tegutsejatest all ka suuremaid kui 16" velgi?

ST. on's keegi näiteks 18" alla proovinud?

156 veljed

kõik lõpuks ikkagi rahakotis kinni... ja egas see 18 tolli kumm odav lõbu pole, eriti veel miski eriti madala profiiliga rehv....kui ära mahub-siis on kysimus ka vedrustuses-et ei hakkaks koopase käima...jäik madaldusvedru koos tutika amordiga... võta mõõdulint kätte ja vaata ratta tsentrist palju koopa servani on...ja tee omad järeldused...

156 veljed

Ega sa ei saa ju panna 18 velge ja kõrgemat rehvi- ratta läbimõõt ju muutub st spido hakkab valetama. Teine jama veel- taga ruumi sitaks, aga ees on mu masinal küll millimeetrite mäng ja seda just amordi poolt. Taga seda hirmu pole, et ära ei mahuks. Nimelt ees 225 rehviga vast 2 mm amordi ja rehvi vahe :) samas all tehase velg ja kataloogi mõõt ka.... Arvesta ikka sellega, et 18 velg nõuab väga madalat rehvi, aga võid ka panna kõrgema ja siis sõita aind uuel teel kus auke, muhke, lohke jne pole, sest väiksemagi jõnksu korral hakkab koobast või äärest rehvi kohe närima...

Mida suurem velg, seda madalam rehv - teoorias olen tugev :)
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

156 veljed

Ma arvan, et olen teoorias sama tugev - velg suurmaks, kummi profiil kitsamks. Tegelikult lootsin kuulda reaalsetest kogemustest sest veljepoe ees võib ju proovida velgi ette küll, kuid sinna peale kohe ka kummi saada on tiba keerulisem juba.

Lisaks muidugi mõjust sillale ning spidokale ning seda ka siiski kogemust mitte teooria põhjal.

156 veljed

mõjust sillale-kui offset õige ja velge originaalist laiemaks ei aja-siis ei juhtu suurt midagi kuigi ka rehv on vedrustuse osa-ja veidi rohkem hakkad auke tundma...(teine kylg see et ratas suurem ja ei loe kõiki auke yles) -kuid need kuhu satud on eriti valusad.., kui aga velje väga laiaks ajad hakkab rattalaagritele puksidele ja ka roolisüsteemile-mitte midagi katastroofilist aga nu siiski... spidokas...nu minul hakkas 10 km/h valetama..-mitte et ma spidokat viidsiks eriti jälgida... 8) kuid...velje sobivuse kohta-kindlasti võimalik panna 18 tolli-oleneb lihtsalt velje laiusest ja offsetist...ja ka rehvi kõrgusest... :)

ja profiili madalamaks mitte kitsamaks :twisted: -puudus sinu teoorias :wink:

156 veljed

Üks välismaa ( :D ) leht annab 156 ka 18 (ja 19 :shock: veljed) aga 18 tollisel on rehvid 225/35 18, päris julm võib olla tegelt 35 rehviga eestimaa teedel. :)
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)