Lambda andurid

Mida võib endaga kaasa tuua lambda andurite lahti ühendamine? Eesmärgiks enda rahakoti säästmine (mõtetute) veateadete nullimisest.

"Motor control system failure"

Kas tasub eemaldamine ette võtta?

Lambda andurid

mida mida- ikka selle, et mootor töötab veareziimis ning mingi hetke pärast hakkad vahetama katalüsaatorit :wink:

rahakotile see igatahes ei tohiks positiivselt mõjuda :?

ja "Motor control system failure" teade on pigem tingitud mujalt kui andurist

ehk siis- kui tahad kiirelt parandada ühenda lamdaandur lahti (ja aidaku sind jumal :lol: ) kui korda tahad saada, siis otsi pigem, mis veateadet põhjustab.

p.s. odav, lihtne ja lollikindel nullimine käib kasutades akuklemme 8)
Tegelikult ma olen normaalne....

Lambda andurid

ts wrote:.. "Motor control system failure" teade on pigem tingitud mujalt kui andurist
mhh.. loen erinevatest foorumitest ja kuulsin meie mõlemalt suuremalt diilerilt, et 99% on selle teate taga lambdad.

Nädala algul käisin sama teatega ja see nulliti ära. Veateateid oli 2 tükki ja mõlemad seotud lambda anduritega.

Sain kaks päeva sõita ja jälle uuesti sama teade.

Sa väidad siis et viga on hoopis mujal... Aga kus siis?

Lambda andurid

ja veel, kui jutt juba nullimiseks läks. Kuidas see siiski täpselt käib?

* klemm maha, 45 min. ootamist

* klemm külge tagasi

* süüde sisse, mootor käima

Aga mis värk selle käivitamisega on, kas tuleb lasta 5 min ilma tuuritamata ise käia tal või mis moodi ikkagi?

Siit ka järgmine küsimus, et kas tuleb selline ise-resettimine kuidagi ka kahjuks näiteks mõnele pumbale vmi. agregaadile?

Lambda andurid

mujal-> väidan seetõttu, et veateade ei ole pidev (kui andurid läbi oleksid, siis peale resetti kui mootor soojaks on länud tuleks viga kohe tagasi- pigem vaataks juhtmeühendusi ja toitepoolt)

muuseas- kui andurid tagant ära võtad siis jäädki seda teadet saama :roll:

on mingit muud muutust auto juures kah märgata? (küttekulu, venimist vms.)

reset ei mõjuta mitte mingil kombel mitte midagi peale ajuga plokkide (airbag, kast, ECU, ABS, kliima, alarm, istmed jms kui need autol olemas on)

Taastamine toimib põhimõttel- mootor soojaks (töötemp sõites või siis ventika rakendumine ning seejärel lasta umbes minut-kaks koha peal töötada-> peale seda võib veel sõites umbes 10-20 km jooksul vahepeal kerget nõksutamist esineda, sellest ei tasu ennast häirida lasta)

p.s. autoremondiks ei ole hullemat viisi, kui enese petmine ühe või teise anduri eemaldamisel (samamoodi saaks ju ka õlirõhu korda sellega, et keerad hoiatustule armatuurist välja)

Lambda andurid

kuna auto värskelt soetatud, siis ei oska muutuste kohta miskit öelda. Endale tundub, et muutusi ei ole.

Resettimine oligi mõttes selleks, et veateade eest ära saada.

Lootsin, et saaks veateate ise eest ära, ning mudiks üle kõik pistikud mis kapoti all silma hakkavad, eriti õhufiltri juurest. Seejärel vaataks, kas tuleb jälle teade tagasi.

Ega neid andureid ei olnudki plaanis robustselt lahti ühendada vaid ikkagi lasta seda teha meestel kes seda varemgi teinud. Ettepanek selleks tuli Auserist.

Lambda andurid

Ei hakka uut teemat tekitama ühe väikse küssi jaoks!

Mida arvate Boschi lambda-anduritest? Võimalik saada kordades odavamalt (~500+ eek) Juhtmete arv jmt tundub sama (st väliselt sarnane). Kas on mingi võimalus, et ei hakka tööle õigesti?

Mis kogemusi kellelgi lambdadega üldse on? Vahetamata ei saa kindlasti jätta, kuna odavam bensuostmisest tuleb see kindlasti.

Lambda andurid

Alfa Lambda andur ONGI Boschi toodang, ka anduri kui sellise patent kuulub Boschile

ja 99% tõenäosusega saad ka auserist täpselt sellesama anduri mitu korda kallimalt :wink:

kogemustest-> küttekulu võib tugevalt muutuda, kuid seda vaid siis, kui andur on vigane; kui andur on lahti ühendatud kipub küttekulu veidike tõusma-> lakke tõuseb siis, kui kat on totaalselt umbes (tegelikult lambda anduri ideee ongi vaid kati kaitsmisel :roll: seega, kui võtad anduri ja kati mõlemad ära, siis peaks auto töötama vaat et isegi paremini :wink: ÜV punktis muidugi tekib jama, kuna tõenäosus, et kati heitgaaside sisse ilma katita mahud on väga minimaalne)

Lambda andurid

Väga meeldiv info :D

Nüüd olen 99% kindel, et saangi õige kraami ka. Ega polegi välistatud, et tüüp, kes müüb, toobki ise venemaalt... Tean, et ta rootsist ja saksast toob igast kraami (sh kumme, velgi jmt)