Kinnijäänud pidurid

Tere!

Kindlasti leidub siin mõni meistrmees, kes oskaks abiks olla kinnijäänud tagumiste pidurikolbide juures. Et mis imenipiga neid taas käima saaks jne. Kombinatsiooni pitskruvi-roostesurm-karuramm ei julge nagu esmalt proovida.

Sõiduk: GTV

Ette tänades

Kinnijäänud pidurid

Kas nad on veel auto küljes?

Mul kunagi ühel masinal tehti nii: Pidur kogu jõuga peale, heebel vahele ja tagasi laiali, niipalju kui läks, uuesti pidur peale jne......

Võttis aega nii tunnikese ja liikus taas, aga siis vist polnud kolb veel 100% kinni- liikus vist nii 1mm :D Alustuseks proovi sadul liikuma saada, siis saad juba kolbi liigutama hakata. Üks puha kümmale poole ketast siis heebli vahele saad.

Lihtsalt minu kogemus
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Kinnijäänud pidurid

Kui silindri tihend katki olnud ja silinder ikka ära oksüdeerunud, siis ei aita muu miskit, et uus silinder... aga üldiselt ikka see karuramm paneb asjad liikuma. Pidur selline robustne asi. Tuleb ainult mõistusega juures olla. Kõik tuleks ka ilusti puhtaks teha ja ära libestada, et ka suport õigesti liiguks.

Kinnijäänud pidurid

:roll:

pidurisiliner on tavaline silinder, mis on mansetiga hüdraulikasüsteemi ühendatud...

seega -> kui silinder on kinni, siis tuleb support maha kakkuda, silinder välja suruda, pinnad puhastada ja mansett vahetada (kõige kehvemal juhul lähed uue supporti järgi)

Pitskruvi ja roostesurm loomulikult eelnevalt -> tõenäoliselt saad sealt juba niipalju liikuma,et võibolla polegi vaja rohkem pingutada :wink:

Supportil on kinniroostetamiskohti vaid kaks-> rooste on häiriv, kuid tapab vaid mansetid (mis on vahetatavad-> kui leiad õige mõõdu s.t.)

Pidurid kinni võib olla tingitud pigem käsipidurist (kui auto alla vaatad, siis supporti tagaküljel olevad vedrud peavad olema täielikult kinni-> ehk siis hoova ots peab stopperi vastu puutuma-> kui ei puudu, siis võta torutangid ja suru see kokku) või klotsidest (kas kinni jäänud, või siis viltu)-> kui Sul on auto seisnud aastakese, siis esmalt klotsid (määrida, määrida, määrida-> siis kangutada, ratast karujõuga keerata jne)

käsipiduri vabastamiseks tuleb kasutada ohtralt määrivat vedelikku ning tõenäoliselt ka piduritross välja vahetada (või liikuma saada-> taaskord sellesama vedeliku kaasabil)
Tegelikult ma olen normaalne....