K: AR 166 külmalt ei lähe üle 40 KM/h

Autoks on Alfa 166 3.0l automaat. Varem suvesoojaga ei ole seda muret märganud, aga nüüd kui sinna nullile läheneb on hakkanud üks huvitav sündroom esile kerkima. Nimelt kui käivitan külma mootori ja lasen 1-1,5min käia ja hakkan liikuma(ei ole ju väljas teab mis külm, et 5 min kohapeal soojendada)siis gaasi vajutades on null, nagu saaks lisa õhku. Autol puudub kiirendus ja vaikselt keriba 40ni ära ja nii kuskil 500m kuni tuleb mingi rist vms, kus korra seisma jään ja siis edasi ei ole probleeme.Viimane kord oli isegi nii, et kergelt paugutas tagant, nagu oleks küte rikas vms. Et ise ma siin mõtlen, et kas tal on tõesti mingi avariirešiim peal, et ei lase kohe vajutada ja mina ei tohi olla nii kärsitu ja pean ootama natu rohkem, et mootor soojemaks saaks?! Mootor töötab muidu ideaalselt.

On veel mõtteid? Küünlad, mingid andurid vms???

Tähh

M.

:wink:

avariireziim on jah selline :roll:

antud sõiduki puhul kahtlustaks aga mitte mootori säilitamist vaid pigem kasti hoidmist (et saaks õli korralikult liikuma)

teine variant on poolvigane liikumisandur (ehk siis vajab natuke liigutamist rekalibreerimiseks... aga see peaks tulema diagnostis välja)

Igatahes kui ühtki tulukest ei põletata, siis võib asi ollagi kastis ja muretsemiseks põhjust ei ole (KUIGI millal kastiõli vahetatud on?)
Tegelikult ma olen normaalne....

Kastiõli vahetusele olen juba jah viimasel ajal mõtlema hakanud, sest ostes jäi see kahjuks tegematta. Eks tuleb see asi siis kiiremas korras ära teha:wink:

Ja mingit signaal-/lisatulukest ei põle küll kuskil.

Aga küsimus selline, et kuna ta nii tark masin on, kas siis peab kuskil ka peale õlivahetust midagi ära nullima, et masin aru saab uue õli olemasolust!?

TÄhh

Ja tekkis küsimus ka veel kasitõli vahetuse kohta, et kas sellega kasneb ka mingi kastil olev ülifiltri vahetus või selline asi alfal puudub autom. kastil???

Tänud veelkord

M.

Kõigepeal vahetan õli ikka ära, sest vahepeal (külmalt) isegi kohapeal kui käigu sisse lülitan, siis hakkab nagu jõnksutama/kakkuma kohapeal ja tekib selline käigukasti urin natukest aega. Tundub ikka kasti viga olema. Loodan aint, et ei ole asjaga hiljaks jäänud.

Nagu ma eelpool mainisin, külmast peas teeb kapoti all pauku kui gaasi vajutan külma motoga. Nüüd proovisin siis uuesti külma motoga ja sama asi kohapeal kah, pöörded ei lähe üle 2500rpm ja paugutab. Tundub, et küte rikas vms, et kas siis lambda jurab või saab eraldi ka sellel isendil küttesegu regullida??? Samas soojastpeast ikka töötab korralikult, ei ole probleeme.

M.