155 juhiuks kinni

:| Mure selline et 155 el juhiuks kinni .... nii välimise kui sisemise lingi liigutamine ei tee ust lahti.
Võtsin uksepolstri lahti kui liigutan välimist linki mehanism mida näen kõik nagu töötab... sama jutt sisemist linki liigutades ... aga uks lahti ei tule .
Mure algas tegelt sedasi et algul autost väljudes ei jäänud juhiuks kinni ... lõin paar korda ikka ei midagi... no siis olin juba veits närvis :evil: lõin törts kõvema hooga ukse kinni ja oh õnne uks jäi kinni.... aga õnn pöördus, kui siis proovisin uuesti lahti teha vot siis enam ei tulnudki ja seda siiamaani .

loodan et ei ole liiga keeruline jutt. :oops:
on kellelgi soovitusi mida teha võiks :?:
ettetänades risto

155 juhiuks kinni

Tuleb ette.... :icon_problem:

Tegelikult siin mingit head nippi polegi, tuleb lihtsalt taskulambi ja muukraua komplektiga "ukse sisse" ronida ja niikaua muukida, kui uks lahti läheb...
Ja juhtub see sellest, et üks paljudest ukseluku mehhanismi vedrudest kas väsib või murdub...Või on lukud hoodamata ning vana määre paksuks läinud.

Pärast piisab tavaliselt sellest, kui lukumehhanism maha võtta, läbi pesta ning õige määrdega uuesti määrida.

155 juhiuks kinni

:icon_hi:

tegelikult on asi selline, et kui uks lihtsalt kinni ei jää, siis on süsteemis midagi nihu; kui nüüd uks jalaga kinni lüüa, siis on oht, et tegelikult midagi korda ei saa- lihtsalt ukselukk jääb pinge alla ja kogu muusika :wink:

seega-> kuna 155 on selles osas ülimalt tänuväärne, et seal õnnestub ilma suurema mureta uks kuni välimise plekini puhtaks võtta :wink: proovi jõuda niikaugele, et välimise lingi mehhanism on ilusti näha. Siis otsi üles välimise lingi hoovastiku ots (kui ma ei eksi, siis see jooksis luku serval olevasse siini) ning proovi see vabastada-> tõenäoliselt liigub selle peale ka lukk otseks (kuna sisemine on trossiga siis seda pole mõtet rohkem torkida).

Kui ukse lahti saad, siis nagu juba öeldud-> lukk maha, roostesurma, õli, määret ja peale tagasi - enne ukse kinnilöömist katseta selliselt, et lased lihtsalt luku kinni ning avad uuesti (omast kogemusest- kui lukk on korra viltu jäänud ning lahti kakutud, siis väga tõenäoliselt vajab mõni varras veidi õgvendamist või sättimist)
Tegelikult ma olen normaalne....

155 juhiuks kinni

No nii :!: ...täna siis jõudsin nii kaugele et sain need plekid värgid särgid eest . :icon_roll:
Luku mehanismi küljest keerasin ka kruvisi välja lootes et saab nagu mehanismilt mingi kaane pealt ära aga ei essugi...lukumehanism paistab nagu on veel mingite läbivate neetidega kinni neid on 3 tk ...
välimise ukselingi mehanismi hoova alumist otsa (see mis on selle lukuvärgi küljes ) ..ei saa kohe mitte lahti ,selle hoov otsas oleva vedru sain ära aga edasi ei jõua... suht koht mõistatus minu jaoks ...
aa ja kolm polti mis on väljaspool ust(täpsemalt ukse otsas .... seal kandis kuhu pannakse õlivahetuse jm kleepse.) keerasin ka välja selle tagajärjel hakkas kogu ukse sisene mehanism loksuma/liikuma aga rohkem miskit.

suht koht keeruline jutt loodan et keegi mõikab (homme maybe saan pilte teha siis oleks lihtsam)

any ideas :roll:

155 juhiuks kinni

:icon_think: ma olen 2 korda vanemal 164 mudelil sellise jamaga pidanud tegelema ja korra ka 164super puhul. 164 mudelil oli seal lukkustus mehhanismiga mingi jama-oli ära kulunud. Aga kaugel asjaga oled? uks ikka kinni veel?

155 juhiuks kinni

:icon_think:

ma mäletan, et 155-l käis see mingi pooltobeda nõksakaga lahti (ja see nõks tuli alles siis, kui lukk oli pinge alt vaba)

aga muidugi-> minu eelis oli see, et see kui jama juhtus, siis oli auto uks lahti (ja ma sain lukku korraga nii väljast kui seest surkida

155 juhiuks kinni

nonii sai oma lukukese lahti ja selgus et luku sees olev mingi alumiinium jublakas oli pooleks ...
aga oh imet sain lammarist ühe 155 e pealt uue karbikese krudisin külge ja töötab ... :icon_think: noo natuke on vaja veel kohendada ,aga toimib täitsa :icon_roll:

155 juhiuks kinni

loo moraal-> kui rakendada üleliigset jõudu, siis läheb katki see asi, mis takistab uksel sulgumist (tavaliselt ongi selleks mingi imepisike jublakas, mida on pagana raske leida)

155 juhiuks kinni

ts wrote:loo moraal-> kui rakendada üleliigset jõudu, siis läheb katki see asi, mis takistab uksel sulgumist (tavaliselt ongi selleks mingi imepisike jublakas, mida on pagana raske leida)

ma kohe arvasin et midagi säärast tuleb :lol: :lol: :lol: