Tallinnas kiirusepiirang 40km/h

Varsti ei saa isegi pool-kiiresti sõita!
http://www.tallinnapostimees.ee/?id=174325" onclick="window.open(this.href);return false;

Tahaks lihtsalt lugupeetud foorumikasutajate arvamust.

Minu arvamus lühidalt: Ajaraiskamine poliitikute moodi. "Niikuinii ei saa üle 40 eriti sõita" põhjendus kiiruse piiramiseks. Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kelle kesklinnas toimunud avarii oleks ära hoidnud madalam piirkiirus.
:icon_sleep:

Katsume jääda apoliitiliseks.
a.k.a Anthrax

:icon_hi:

üks põhjus on "niikuinii ei saa üle 40-ne sõita" ja teine mida kuulda oli on, et "autojuhid niikuinii kiirusepiirangustest KESKlinnas kinni ei pea" ning kolmas "40-ga sõitmine vähendab oluliselt mürataset ning heitgaase"

Juu sei poteito ai sei potaato... mõte selles, et kui panna 40 alas kaamera üles, siis keegi ikka vanast rasvast sinna 55km/h oma pildi suudab jäädvustada

ehk siis vastused->
1. saab küll sõita ka üle 40-ne (kuigi nii mõneski kohas ei ole see otstarbekas)
2. niikuinii ei pea autojuhid mitte kuskil kiirusepiirangutest kinni
3. ah minge te kah (kahtlustan, et 90% autodest sõidavad 40-ga samm madalama käiguga, kui 50-nega, seega on müra suurem ja hetgaase rohkem)

:roll:
Anthrax wrote:Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kelle kesklinnas toimunud avarii oleks ära hoidnud madalam piirkiirus.
ma ei tea üldse ühtegi juhust, kus linnas 50-ga sõites oleks silmad lahti hoides ning piisava pikivahega keegi avariid põhjustanud :roll:

aga nooh tegelikult võib ju taastada eelmise sajandi alguses tehtud määruse, et iga mootorisõiduki ees peab kõndima punase (või rohelise) lipuga varustatud (MUPO?)ametnik ning hobused ja lapsed teelt ära ajama (oleks töökohti juures ja puha, piirkiirus oleks 5 km/h ning üldiselt jätaks suurem osa inimesi kesklinna sõitmata... oleks ka müra vähem ja üldse...)
Tegelikult ma olen normaalne....

SirKala wrote:Võib ju panna selle piirangu aga seda siis ainult päevasele ajale kuna öösel kui linn tühi ei ole ju mõttet neljakümnega peeratada

Sellise variandiga võiks täitsa nõus olla. Ise sõidan tihti Tallinnas öösel ja ei kujuta ette küll kui peaks seal 40km/h töristama.