Mida peaks kindlasti jälgima kasutatud 156 soetamisel?

Tahaks teadjamatelt teada, mida tuleks tähele panna? Otsustasin just Alfa kasuks, kuna olen kuulnud suurepäraseid kommentaare sõiduomaduste kohta. Ning väljanägemiselt on ka mitu korda ilusam kui mingid saksa autod.

Endal varem on olnud Peugeot 205 GTI ja üks Fiat Bravo. Alfa tundus lihtsalt järgmine loogiline valik :)

Alfa Romeo 156 Twin-Spark 2.0 16V 114 kW. Auto on aastast 1998, manuaalkastiga ja läbisõit on ligikaudu 160000 km ning auto on Saksast toodud. Mis sellel autol võib kohe kohe otsad anda või on seal juba midagi katki?

nooh rihmad ja vedelikud on elementaarne (jahutus, pidurid, õli jne) ja seda hoolimata sellest, mis sõidukiga tegu on...

mootoririhma vahetamata jätmine on võrdlemisi suur risk... ning kui ei ole kindel, et see vahetatud on, siis on alati parem see koheselt teha (see, et rihm tundub pealevaadates korralik ei tähenda midagi-> reeglina ei vahetata rihma enne müüki)

samuti kontrollida armatuuris pirnide olemasolu (erilist rõhku pöörata bäägi ning abs'i tulukestele)

aga seda, mis sellel autol viga võib olla-> noooh.... kasutatud auto vead sõltuvad mitte automargist või mudelist vaid peamiselt eelmistest omanikest
Tegelikult ma olen normaalne....

yep-> ükskõik mis autot ostes on need reeglid samad (v.a. hooldusraamat, milles täiesti kindel oled- ehk siis alati saab ju kerida sobivasse piiri :? )

aga 145 kohta soovitus-> vaata ikka parem päris Alfa't 8) ehk siis kas 1,7 16V boxer või siis äärmisel juhul 2,0TS -> ülalpidamiskulud on võrdsed teistega (R4 ja Boxer -mootoritega) kuid tõmmet jätkub palju palju kauemaks 8)

BTW boxeri hääl on ikka hoopis teisest puust, kui R4-l :twisted:

sry- vanus annab tunda-> vaatsin, et et sul 86 kW oli märgitud :oops:

1,6Boxer on neh magusam asi :wink: samas jälle (ja jälle ja jälle-> 1,7QV oleks veel parem... aga see selleks- nende saadavus meil on nii nagu on)

p.s. vaatasin ka seda sinise 156 kuulutust ning :? tundub see kuidagi väga kahtlane

p.p.s. kui rihmade pärast muretseda ei taha, siis kaalud ehk ka 1,7/1,8 155 või 164 2,0ts ostu?

Nordid on ju ketiga :wink:

uus auto peab olema parem, kui eelmine

parem ei tähenda, et see peaks uuem olema :wink:

sellel teemal suudavad kindlalt ideaalselt siit foorumist kaasa rääkida alfanatico, stihl ja mags :lol: kindlasti on neid veelgi- lihtsalt ei meenu hetkel (tõenäoliselt saab ka minu järgmine auto olema oluliselt vanem, kui praegune/eelmine)

ja Alfade (nagu ka teiste markide puhul) suurim asi millega võib alt minna on kehvasti hooldatud auto (ehk siis liisingauto millega kulgetakse perioodi lõpuni ning savi, mis saab edasi- tõenäoliselt viimane aasta enam mingit erilist hooldust ei tehta)

lol muidugi on minu puhul ka see oluline, et saaks rahulikult sõita mingi aja, et ei peaks iga kuu remondis seisma. Mul viimane auto Peugeot 205 GTI .87.a mudeliga oli selline jama. Ostsin auto läks 1,5 kuud kõigest kui hakkas jama pihta. 10 kuud pidasin vastu siis müüsin auto maha, olles investeerinud autosse 2x rohkem tema ostuhinnast :( Lihtsalt tahaks sellist autot, mis kohe peale ostmist lagunema ei hakkaks. Praegu lihtsalt vaatasin muidugi aastaarve, et 1996 ikka natuke uuem kui 1987. Kuid jah kõik oleneb omanikest ja kuidas seda hooldatud on. ;)

ma ei mõelnud seda solvanguna, mulle meeldivad ka kandilised masinad, kuid teistsuguse kujuga kandilised :P kui saad aru mis ma mõtlen. Mu enda alfa mille ostsin, 145, on ka ikka kandiliste joontega ;) Vaatasin ühte 2006. a, 147 mudelit, mille tagumine osa oli ümaraks tehtud ja vabsee ei meeldi. Seega kandiline on OK 8)
Last edited by Slicer on 13 Nov 2006, 18:07, edited 1 time in total.