auto ei lähe käima?! elektri rike?!

nii siis,

auto (tegu siis alfa 155 [93kw] ) jäi garaazi seisma, nii kolm päeva ei käinud teda vaatamas, ja kui läksin vaatama, siis oli aku täitsa tühi, võtsin klemmid maha ja panin aku laadima (akut ära ei võtnud vaid auto peal panin laadima) ja siis kui laetud sain, siis panin ilusti klemmid tagasi ja auto enam käima ei lähe :?

mul on ka immobilisaator peal, mis on signaga - et istud autosse, kõik uksed ja värgid peavad kinni olema, siis panen signa peale ja võtan kohe maha, siis läheb immo maha..

aga äkki võis juhtuda selle immoga midagi, et tekkis mingi lühis ja immo jäi peale ja enam maha ei tule.. vms?

sest mootorisse bensiini jookseb peale.. aga kui hakkad autot käima panema.. siis ta nagu veab ilusti, aga tekib tunne, et bensiini kätte ei saa :?

ja mootor üldse ei "luba" ka et käima läheks.. :(

enda arust vaatasin kõik kaitsmed ka ilusti üle, et kõik tundus ilusti terve olevat AGA midagi võis ka kahesilma vahele jääda, mille asukohta ei teadnud :(

Milles asi võiks olla? oskab keegi midagi öelda/soovitada?

Ette tänades,

Anti.

Autos makk on? Osad makid suudavad aku notiks tõmmata. Aga, et käima ka ei lähe.. Kapoti all kõik juhtmed nii nagu peab ikka? Mul oli ka sarnane anomaalia septembri alul.. Pump lööb, pritse annab aga la peputki. Pärast pikka jamamist otsustasin siiski süütepooli juhtme külge panna. :oops:

Samas.. sul üldse kütet on paagis???

kui bensiin tuleb, siis kontrolli, kas sädet kah leidub...

kui ei siis kontrolli pooli, kui pinge peale tuleb ja sädet ei ole on probleem kuskil vahepeal

kui poolile pinget ei tule, siis on sul arvatavasti immo süüte vahele pandud ning lollitab (muuseas milline immo sul üldse on- kas läbi signa või eraldi transponderiga?)
Tegelikult ma olen normaalne....

räägime makkidest :evil:

kui oma esimese wagoni ostsin aastatid tagasi suudeti ka becker niimoodi ühendada, et üksõhtu kui töölt koju hakkasin sõitma, oli vaid puuks ja piuks... tõmbas niimoodi tühjaks aku seistes, et täitsa piinlik oli tutikat alfat krokodillidega käima meelitada... lasin asjapulkadel pärast vaadata, nö makiinimestel, need vangutasid pead ja panid nii nagu vaja otsad :) ...oh elukest, head kontrolli...

aga võibolla ei ole asi üldse signas?

mõõda siiski poolid üle (kui poolile alla 10V jõuab, siis ei ole lootustki autot käima saada)

ja veel pisiasi-> puhasta akuklemmid ära :!:

ei tasu unustada, et kogu ülejäänud elektrisüsteem (uksed, lukud, signa jne) toimib ideaalselt ka 8V pealt- vaid ECU ei tule järgi-> motronicud tomivad alles 10,5V ja ülespoole :!:
Tegelikult ma olen normaalne....