AR 156 salongi õhufilter

#1
Terv,

Talve tulekuga tuli kaasa ka üks ebameeldiv probleem: aknad on pärast sõitmist ja siis seismist seest pidevalt jääs. Auto (AR 156 2001, 1.6TS) seisab öösel soojas garaažis, olen kuivatanud ka matid ära ning jätan ööseks aknad veidi praokile, kuid juba pärast 5 min sõitu hakkavad tagumised aknad uduseks minema.. ning kui õhtul töölt koju tulla, siis enne seisab enamasti ees 10-minutine jääeemaldusprotsess.

Eelmine omanik on vist vahetanud salongi õhufiltrit viimati 2008 suvel. Kas selle vahetus võiks antud probleemist lahti saada? Kui jah, siis kas keegi oskab instruktsioone anda, kus see täpsemalt paikneb ja kas seda saab omal käel vahetada :)

Olen ka proovinud miskit antifog-keemiat, kuid see jättis nii jubeda kihi klaasile, et pimedas ei saanud normaalselt enam sõita.. Suurem silica-geli kotike aknalaual tundub aga selle ümbruses vähemalt töötavat :P

Cheers!

AR 156 salongi õhufilter

#4
Ma olen kursis põhjuse ja tagajärjega, aga siiani ma tegelikult kindel pole miks ikkagi aken uduseks läheb kui filter vana on. Mingi idee mul seal koore all tekkis, aga kas oskab keegi targem kinnitada või ümber lükata seda teooriat? Mind juba tükk aega piinab see küsimus, ei lase öösel magada...

Minu teooria mis mul oma peas tekkis: Kui filter vana, siis ilmselt ka umbes. Kuna läbi umbes filtri pressitakse salongi vähem õhku sisse, siis seeläbi pressitakse ka salongist vähem õhku välja. Ühesõnaga läbipuhe toimub aeglasemalt. Hingamise tulemusel kasvab salongiõhu-nisskuse tase mis mittepiisava läbipuhumise tõttu tõuseb sedavõrd, et niiskus hakkab kondenseeruma klaasidele?

Oeh, andis välja mõelda neid lauseid ikka :icon_wtf:, aga vist sain ära kirjeldatud mis tahtsin.

AR 156 salongi õhufilter

#11
Tänud kõigile! Lõpuks läksin ikkagi TRKsse, sest vaja oli tähikvõtit, mida mul polnud ning ühtlasi sai ka muid pisihädasid seal kurdetud-ravitud :) Lahtiseks jäi veel mootori soojaksminemise küsimus: temperatuurinäidik mul üle 70 eriti ei tõuse, kuid õnneks termostaadil veel garantii kehtib ning järgmine nädal TRKs selgub, kas viga on termostaadis või anduris..

Nüüd aga uus aktiivsöega filter sees ja varsti näeb, kas abi ka oli.
cron