r2kige siis oma kogemusest

Mul on nüüd pea 15t Alfa diisliga seljataga. Selle 2,4 JTDm kohta ütleks, et hakkab juba seksi olema küll :shock: Tuimuses seda küll süüdistada ei saa. Turboviide on küll selgelt tuntav, aga kui rõhk üleval siis :P Tankides küll vähe käsi määrib :evil:

VML wrote:ju siis dislad töökindlamad...et pole vaja abisaamiseks foorumisse pöörduda :lol: oki...lootus sureb viimasena..ehk on keegi ka dislaomanik...

164 diisel peaks kuskil Saku kandis tegelikult pesitsema :lol: ja ega meil vana kooli diiselalfasid eriti nagu pole (kunagi ammu oli ka üks 75 kuid see vast surnud juba)

aga seesamune VM 2,5 diisel scorpa peal andis minul keskmiseks 6,7 100-le (mida ametlikult ka 164-le lubatakse) samas 2,0 TS saab umbes 7,5 hakkama (maanteel siis parimaks tulemuseks Rapla->Tartu->Rapla ökoreziimil 6,3 koos kondiga 8) lihtsalt võrdluseks)

ja tollesama diisli suurim pluss ja samas ka miinus on see, et mootor ei ole rihmaga :? ega ketiga :( vaid hammakatega. Seetõttu ei ole ka remondiprobleeme-> kui hambad laiali jooksevad siis on mootori jaoks kindel kuusakoski embus)

üldiselt on tegu sama mootoriga mis käitab scorpat, cromat, paari transitit, mõnda ivecot ja kõiki enne 99a toodetud Voyagere ning jeep'e mis diiselpaueriga liiguvad

tegemist EI OLE halva mootoriga (kui omale kunagi chrysleri või jeep'i ostma peaks siis eeldatavasti saaks sellel toosamune traktorimootor olema :roll: ) kuid oma robustse käitumisega ning raskelt doseeritava jõuga sobib ta pigem veoautole/bussile kui sõiduautole

ja lõpetuseks-> kui sa kindlasti soovid omale diiselalfat siis mina soovitaksin soojalt kas sedasama VM 2,5-te (164 või 155 peal-> viimase 2,0 on rihmaga, enam vähem sama ametliku kuluga kuid 25kW lahjem) või siis viimase gen 2,4JTDm-i (mis pidavat kah väga pädev olema)
Tegelikult ma olen normaalne....

kaido wrote:
ar2r/33 wrote:Alla 8,5-9L linnas (1.3 boxer) vaevalt, et millegiga saab :) Vaid diiselalfaga, millega kusjuures kogemused puuduvad.
hmm..mul linn ja mnt kokku 9,5 :? , ..pritsung ja lamda korras..rihm paigas..

siis vaata oma parema jala poole tavaliselt mõjutab see küttekulu kordi rohkem, kui p..s elektroonika :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....