Tere, veelkord siis.
Probleem selles, et käisin ca. paar nädalat tagasi hoolduses (60 000), Pilot-is.
Seal leiti, et "nägu roolivõimendi pump teeb häält", et on üsna varsti vaja uut pumpa, ca 9000, või vana remontida,
ca 4000.
Kuidas on teistel kogemused!? Kas selle aja jooksul võib pump tõesti minna? Kui seal on laager, siis see küll.
Ise kuulates on kergelt kõrgema tooniga heli küll, aga ei saaks õelda, et see nii häirivalt tugev oleks, mootori enda heli on igatahes tugevam. Kas tasuks kuskilt alternatiivsemast kohast läbi käia, ja lasta vaadata? Leidsin isegi mingi firma, mis spets tegeleb roolivõimudega, vist oli Remmon. Pilotis isegi midagi räägiti sellest, et äkki tuleks kõigepealt õli ära vahetada, äkki aitab. Puhta käega sorkisin ka pumba paagis: õli must ega sadene polnud, mehaaniliselt pump ja kogu krempel OK, samuti sõitmisel: rooli keeramisel j.n.e.
Äkki oskab keegi midagi soovitada? Ei tahaks kohe mingi jutu peale tuhandeid loopida, enne küsiks teiste kogemusi.
Tänud ette.
Raivo
veel 159 roolivõimu pumbast
#2roolivõimu õli vahetamisest võib tõepoolest kasu olla (välpa kahjuks peast ei tea). Nimelt roolivõimu õli ::itpnt:: mitte ei muutu mustaks vaid kaotab lihtsalt vee jms tõttu omadusi (kui seal juba tükid sees on, siis on suurt tõenäosus, et hakkad latti vahetama
)
pump ise nii kiirelt kustuda ei tohiks
KUIGI kõik võib olla (tegelikult sõltub remondivajadus sellest, mis seal täpselt tuksis on - siinkohal aga saab usaldada vaid kuulajaid
ehk siis kui Pilotist öeldi, et äkki õlivahetus aitab, siis kui lähed spets remondifirmasse... öeldakse midagi stiilis, et kohe kohe peab kogu krempli ära vahetama muidu põleb auto maha vms
)
Piloti 4000.- oli ilmselt indikatsioon (umbes nii see taastamine või taastatud pump peaks maksma)

pump ise nii kiirelt kustuda ei tohiks

Piloti 4000.- oli ilmselt indikatsioon (umbes nii see taastamine või taastatud pump peaks maksma)

Tegelikult ma olen normaalne....
#4Sul on lihtsalt roolivõimu õli liiga vähe! Mul endal hakkas ka sama moodi asi undama, kontrollisin õli taset, oli näitas et täpselt miinimum, panin igaks juhuks uut õli juurde, et mõõdik jälle max näitaks ning see lahendas ka undamise probleemi. :grandpa:
#5Minu 2 senti. Ei kontrollinud midagi ja vahetasin roolilatti ja natuke muid jubinaid ka