Arutluseks püsikiirusehoidja

Käidi mu Alfa 156 masinaga mingi tüübi juures kompuutris. Kutt ütles, et püsikiirusehoidja oleks sellel masinal vaid nupu külge ühendamise vaev.

Ülejäänud pidavat juba olemas olema.

Ei ole jõudnud asjasse süveneda ja seega ei ole ka kogemusi/teadmisi, mismoodi see süstem võiks töötada ja mida selleks vaja.

On siin kedagi, kes teab miskit sellest? Oskab kogemusi jagada midagi sellega seoses?

Selline lisa oleks kindlasti väga mugav ja hea asi maanteel (boonusena tõstaks auto hinda)

Kas kellelgi on 156, millel selline vidin olemas? Mihuke välja näeb? Millistest osadest süsteem koosneb? Tööpõhimõte?

Minu armuke: Alfa 156 2,5 V6 SW, 2001a

ooo jaaa kindlasti tõstaks ta hinda...

sinu poolt auto sisse makstud hinda :P

aga tüüpõhjusmõttes midagi keerulist ei tohiks olla kuna auto saab aru kui kiirelt ta liigub... butterfly valve on elektriline...

eks ta siis vastavalt seda klappi liigutabki lahti ja kinni vastavalt kiirusele... alla v ülesmäge jne...

PS! ma eiole ise eriline püsikiiruse hoidja, seleks ka pisuke iroonia... lihtsalt, ma eiole eestis kuigi palju leidnud lõike kus saaks üle 7 min järjest sama kiirusega liikuda... ikka koperdab keegi ette või on mingi piirang... lisaks minu meelest see kiiruseautomaat kaugendab juhti tegelikust juhtimistegevusest ja muudab lojumaks ning uimasemaks roolis... selline mazda ja volvo varustus kus pereisa tähtsalt nina püsti istub ja omi kõiki mugavusi naudib... elektriaknaid ja nahktuba ja automaatkasti ja oeh... raadiot :P

PS2 ma tahaks automaatpilooti... saaks ise tagaistmel tukkuda tartu otsal ntx :D
Last edited by E.T. on 02 Feb 2007, 17:44, edited 1 time in total.

vedruseib wrote:On siin kedagi, kes teab miskit sellest? Oskab kogemusi jagada midagi sellega seoses?

Selline lisa oleks kindlasti väga mugav ja hea asi maanteel (boonusena tõstaks auto hinda)

Kas kellelgi on 156, millel selline vidin olemas? Mihuke välja näeb? Millistest osadest süsteem koosneb? Tööpõhimõte?

tööpõhimõte-> 156 puhul kontrollitakse VSS(sõidukiiruse andur) kaudu, et auto liiguks pidevalt sama kiirusega. Kui kiirus väheneb, siis keeratakse õhku juurde ja kui kiirus suureneb siis pidurdatakse veidi maha

isiklikult näen põhikiirusehoidjal mõtet vaid aut kasti korral (aga võibolla ma olen ainsana selline imelik, kes leiab, et käigukast ja pedaalid on loodud selleks, et juht ise nendega toimetaks)

PS. ALFA Ei taha kiirusehoidjat 8) (vähemalt minu oma muutub väga kurvaks, kui pikalt sama kiirusega vurada)
Tegelikult ma olen normaalne....

ts wrote:PS. ALFA Ei taha kiirusehoidjat 8) (vähemalt minu oma muutub väga kurvaks, kui pikalt sama kiirusega vurada)

ma lähen kl närviliseks kui kasutan kiiruseautomaati... autol emotsioonid puuduvad... OMA AUTOL pudub ka kiiruseautomaat :D

rahu, rahu...

Ka mulle meeldib manuaalkast rohkem ja meeldib pedaale ise sõtkuda... (pealegi 6käiku on nagu mida vahetada :D)

Aga kui autot müüa kunagi, siis on jube hea näidata, et näed, selline vidin ka küljes ja selline ja selline... + tegelikult on päris palju selliseid inimesi, kellele meeldib püsikirusehoidja. Maitseasi...

Pealegi, kui ainult nupu paigaldamise vaev, siis ilmselt ei nõua see erilist väljaminekut.

Lisaks... arvestades enda sõidustiili, auto särtsakust ja sportlikkust... kardan, et kiiruseületamise trahv pole enam kaugel :(

püsikiirusehoidja sätiks ilusti 90 peale ja siis las teised uhavad mööda. Muidu lihtsalt ei saa... ikka närv ei pea vastu ja vaja teistel eest ära vajutada :(

Selles suhtes olen sitt juht ja auto isekaloom süvendab seda olukorda veelgi... :roll:

muidugi, kes krt garanteerib, et ma seda kiirusehoidjat üldse kasutama hakkaks :twisted:

vedruseib wrote:muidugi, kes krt garanteerib, et ma seda kiirusehoidjat üldse kasutama hakkaks :twisted:

püsikiirusehoidjast on abi kiiruseületamsie vältimiseks vaid juhul, kui peale selle lülitamist jalad aknale tõstad ning pedaale enam ei puutu :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....

...ütlen ausalt mulle püsikiiruse hoidja väga meeldib, mõlemal uuemal alfal see peal ja Tallinn-Valga otsad mida ma sageli teen on väga mõnus selle funktsiooniga läbi lasta, jalg puhkab :) ...no ausalt, mida sellel marsruudil uhada on, ma ei ole möödasõidufetsihist, mõnel pikemal sirgel 10st korraga mööda ja siis rahulikult autopiloot sisse jälle :D

...püsikiiruse hoidja on seadistatud kiirusele "load jäävad alles" 8)

alfanatico- just minu idee selle sama funktsiooni juures. Sõidan samuti üsna tihti Tallinn-Põltsamaa-Tartu marssruudil ning tegelikult olen sageli tundnud, et sellest funktsioonist võiks täiesti abi olla. Samuti olen sarnaseid arvamusi kuulnud palljudelt tuttavatelt, kelle autodel see funktsioon olemas ja aktiivsed kasutajad.

Seega, uurin ikkagi esimesel võimalusel edasi, kuidas ja kust saan vajalikud vidinad selle paigaldamiseks :) Mis osa olemas ja mis osa autol puudu.