ar 166 temp tõuseb linnas

ventikas kontrolli üle :!:

kui 100 juures veel undama ei hakka, siis vaata kaitse üle, kui see korras, siis ventika takisti kallale [kundepoolses servas üleval (ehk siis võta pistikud tagant ja ühenda kokku- kui siis tööle hakkab on takisti õhtal, kui ka siis mitte, proovi leida ahelast katkestus- eeldatavasti kas kaitsme või relee juurest)]

:icon_hi:
Tegelikult ma olen normaalne....

dexter wrote:siis on kas veepump või on lihtsalt termostaat kinni jäänud väikse ringi peale.(või poole peale)
Tere!
kas võib viga olla veepumbas?

Ühe sõnaga ostsin Saksas autot mis on itaalia oma, ja Alfa Romeo 3.0 V6 mootoriga.
Linnas ja maantel sõites kuni 80km/t oli kõik OK, kuid kui hakkasin sõitma 120km hakkas auto keema.
Ootasin kui jahtus ära, panin vett juurde ja sõitsin Hamburgist Kielini (120km), kus oli tuttav kellel olid olemas tööristad, tema arvas, et termostaat on kinni, võtsin termostaati maha, ja hakkasin sõitma Berlini suunas, ja 6km pärast hakkas auto taas keema, kokkuvõttes jätsin auto Saksas, ostsin vana VW Golfi ja tulin Eestisse. Tuleb välja, et termostaati viga pole. Auto järgi vb olla homme läheb treila. Sõidukiks Lancia Thesis 3.0

torud olid pehmed, häält ei märganud. Nagu sain aru, et veepumba ära vahetada, tuleb rihm maha võtta ja selleks vaja võllide konduktorid, et ise veepumba ei vaheta ära? Auto seisab Kielis, nüüd ei tea kuidas teha, kas siin osta pumba, lennata kohale - ära vahetada seda, ja siia oma jõul, või otsida treilad edasi

:icon_hi:

eks ikka on- võta pump maha, mõõda tiivik üle (välismõõdud, sisemõõdud ja tiiviku enda labade nurgad) ja hakka guugeldama :icon_thumbup: mõne tsirkulatsioonipumba tiivik peaks sinna võlli otsa istuma (kunagisest ajast on meeles, et neid saab kuskil 25€ eest )

või siis otsi 55€ ja osta terve uus pump :mrgreen: näiteks autoladu.ee-st

P.S. :book: enne ostmist võta igaks juhuks pump maha ja vaata, kas asi on ikka selles :wink:
Tegelikult ma olen normaalne....