156 ABS jätab ühe ratta blokeerituks

Ei osanud teemat paremini pealkirjastada. Tegemist '98 aasta 1,8 156-ga. Avastasin esimeste libedatega, et ABS ei tööta. Kapotialust uurides selgus, et kaitse oli puudu. Panin selle külge ning proovisin kas töötab. Töötas küll, kuid peale ABS-i töölerakendumist jääb alati parem tagaratas blokeerituks. Kui seejärel uuesti pidurit vajutada, siis tuleb pidur maha ning saab edasi sõita. Seda siis järgmise korrani, kui pidurdamisel rattad blokeeruma hakkavad ning ABS-i rakendumise järel parem tagumine jälle blokeerub.

Armatuuris ühtegi ABS-iga seotud tuld ei ole näinud ei süüte sissekeeramisel, ega pidurdamisel. Otsisin foorumist ja leidsin väga asjaliku kontrollimise kirjelduse (http://www.alfaromeoforum.info/viewtopi ... abs#p32232" onclick="window.open(this.href);return false;), kuid see on just selle armatuuri tulega seotud. Kas sellise veaga on üldse midagi teha või aitab ainult juhtploki vahetus?

ABS-i tuli peaks süüte sisse keeramisel põlema hakkama ja kustuma sekund-kaks pärast käivitumist (kui ühtegi veateadet mälus ei ole või ühtegi viga enesediagnosti ajal ei leita). Pidurdamise ega ABS-i rakendumise ajal see tuli ei põle.

Alustuseks katsu kõigepealt diagnost teha (Tallinnas näiteks Pilot ja TRK, lõuna pool peaks ka diagnostikaablitega mehi jaguma või siis proovi ABS-i tuld vilgutada, sõltub kus kandis asud ja kuidas viitsid). Ehk hakkab miskit selguma.

Kas ABS-i tuli peaks sellel olema spidomeetri või tahhomeetri juures? Vaatan pirnid üle, äkki on lihtsalt välja keeratud. Niisama kellasid uurides ei saanud aru, kus see olema peaks.

Diagnostikaseadmetega on auto üle kontrollitud juba tegelikult. Ilmselt ei tulnud ABS-ist midagi kuna kaitse oli väljas.

ABS-i tuli asub kelladevahelisel paneelil :roll: ülemises servas

kui ühe ratta kinni jätab, siis on tõenäoliselt viga plokis (solenoidis).

Praeguseks pean kahetsusega tunnistama, et 156-l (vist) ei ole vilgutamise võimalust, kuna kogu diagnost käib vaid seadme abil :roll: vähemalt ei suutnud mina enda 156-l abs-i eraldi diagnostikapistikut tuvastada (minu oma nt sõidab kogu aeg ABS-iga... niikui piduripedaali puutuda on kohe abs rakendunud ja siis kulgen vaikselt pidurdades)
Tegelikult ma olen normaalne....

Käisin, uurisin ja sain selle näidikutevahelise ploki kätte. ABS-i ja selle kõrval oleva punase hüüumärgi dioodide ette oli musta teibi tükid topitud. Võtsin need ära ja proovisin sõita ning pidurdada. Rattad blokeeruvad, kuid ABS-i tuli põlema ei hakka. Kui pärast katsetamist kaitsme jälle välja võtsin, jäid peale käivitamist ABS-i ja hüüumärgi tuled põlema. Kui 156-l vilgutamisega koode lugeda ei saa, siis pean millalgi ikkagi TRK-s või Pilotis ära käima.