156 uksekäepideme nupp jääb sisse

määrida, määrida, lihvida õlitada :mrgreen:

ma arvan, et kui korraliku lukuõli ja peene paberiga nupu servad üle jäid, siis on asi parem, kui uus :wink: (see, mis liikumist takistab on tegelikult sodi, mis nupu ja korpuse vahele on sattunud- külmaga jäätub vesi sodi peal ära, surub sodi kokku ja sellest tekib n.ö. tihend)
Tegelikult ma olen normaalne....

Esiteks wd40 on ajutine lahendus ta kipub ajapikku ära kuivama ja siis ei liigu enam üldse (ca 1 nädal).

Võtad aerosoolli relvaõli või teflonit sisaldava õli (PTFE).Aerosool õli pihustamise kork võiks olla kõrrega. Pistad kõrre lukuaugust (nupu peal ) sisse, liiguta kõrt igas suunas ja lükka sügavale ja siis hakka pihustama. mulle tundub et sealt luku august kuhu võti käib, läheb auk läbi kuni nende hoobadeni mida nupp vajutab. Ja mul võttis endal kuskilt nupu tagant kinni, mitte küljepealt nagu tavaliselt. Aga tegi siis seda protseduuri et pihustasin õli ja vajutasin nuppu mitu korda ja jälle õli ja seda niikaua kuni nupuvahelt tuli pruuni sodiasemel juba puhast õli välja. Siiani toimib väda edukalt.

wd 40 suhtes on kahtlusi pole ta nii universaalne midagi., näiteks roostes väljalaske torustiku muttrid võtan lahti tavalise veega , vesi peale ja keerama veits edasi ja veits tagasi, wd40 ei kasuta seal selle pärast, et tundub et ta liimib nagu selle rooste sodi muttri ja poldi vahele kinni, samas selliseid mitte eriti roostes polte on temaga hea keerata. Kokkupaneku ajal kasutan vaske sisaldavat aerosooli, hiljem on hea neid polte siis lahti keerata.

kallurautojuht wrote:wd 40 suhtes on kahtlusi pole ta nii universaalne midagi., näiteks roostes väljalaske torustiku muttrid võtan lahti tavalise veega , vesi peale ja keerama veits edasi ja veits tagasi, wd40 ei kasuta seal selle pärast, et tundub et ta liimib nagu selle rooste sodi muttri ja poldi vahele kinni, samas selliseid mitte eriti roostes polte on temaga hea keerata. Kokkupaneku ajal kasutan vaske sisaldavat aerosooli, hiljem on hea neid polte siis lahti keerata.
WD40 ei olegi ju mõeldud poltide lahtisulatamiseks. Ka mitte "õlitamiseks". WD40 on mõeldud niiskuse eemaldamiseks. Näiteks lasete jagaja kaane aluse üle, et niiskus eemaldada vms. Jah ta lahustab mingit sodi ka, aga see ei ole tema eesmärk otseselt. Roostes mutrid on ikka vale koht tema jaoks.
Eesti Saabiklubi ja foorum

GTA-l tegin kord nupuga sellise nalja (loe, olin liiga laisk, et polster maha võtta):
Natuke õli ja puhast lappi vaja (palju lappe)
Nupp õliga kokku, nt wd40, siis nupp sisse-välja, lapiga puhtaks, uuesti õli, nupp sisse-välja, lapiga puhtaks ja tegin seda nii kaua, kuni lapp enam ei määrdunud, umbes 38korda :mrgreen: . Rohkem seda muret polnud.
Muidugi juhiukse nupp oli suurest kasutamisest triibuline, eks see korjas ka paremini soga. Mure tekkis just suvel.
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)