Tänud
Minu arvamus Alfadest pisut erineb... Nimelt minu jaoks on täiesti ebaoluline, kes oli tehase omanik parasjagu, või isegi platform millele auto rajati. Alfas on midagi enamat. Minu jaoks on alati oluline olnud see tunne, mille auto tekitab sõites. Ning kõikidest auto markidest on Alfa üks väga väheseid, mis suudab tekitada sellise erilise tunde praktiliselt kõikide oma mudelitega. Kui ma hakkan mõtlema, siis võib-olla 159 on ainuke, mis seda teha ei suuda (See muidugi ei tähenda, et välimuselt see auto endiselt sõnatuks ei võta. Tavaline 4 ukseline sedaan, sellise välimusega, tõsiselt?).
Uutest Alfadest on väga hea näide Mito. Jah, see jagab oma põhja Grande Punto ja opeliga. Paberil võib see ju päris halvasti kõlada, kuid kui selle auto rooli istuda...siis ma garanteerin, et see kõik on absoluutselt tähtsusetu ja ununeb vähem kui 5 minutiga. See kuidas Mito teel käitub, ON midagi erilist. Sama põhi või mitte, Alfa insenerid suudavad ikka oma musta maagiat selle peal rakendada ja tulemuseks on hoopis midagi muud.
Kaasaegne autotööstus areneb edasi, olud muutuvad. Kui palju on siis neid autofirmasid järgi, kes opereerivad eraldiseisvalt rajanedes TÄIELIKULT oma toodangule? Enamus on koondunud suurte korporatsioonide alla. Omanikud muutuvad, nõuded loodussaaste ja turvalisuse suhtes muutuvad. Kuid üks asi on jäänud vaatamata kõigele sellele muutumatuks tänase päevani, ning see on Alfa Romeo olemus. Alfa Romeo olemuses on alati olnud teha autosid, mis on erilised, erinevad ja mis annavad erilise tunde. Ma ei näe, et see oleks kuskile kadunud, et leida põhjust tembeldada mõned Alfad mitte-Alfadeks ja teised päris-Alfadeks. Oma vigades ja perfektsuses on kõik Alfad Alfad.
Mitte kellelgi isiklikult võtta, lihtsalt minu arvamus asjast
Kuna Alfa Romeo puhul pole tegemist tavalise autoga, tuleb seda ka vaadata teistsuguse nurga alt.