Üleskutse

Üldiselt ega ta ilus ei ole, kui uus nägu tuleb ja kobisema kukub :) ning võibolla on seda kunagi ka räägitud, kuid isand Jaani poolt tehtud kommentaar õigekirja kohta ühes teemas on ju täitsa asjalik.

Foorum, kus põhiuba on asjalikul arutelul ja nõuandmisel, ei pea olema korrektsuselt iga lingvisti märg unenägu, aga mingist piirist alates võiks komasid, suuri algustähti ja TRÜKIvigu jälgida. Ikka juhtub, aga täiesti suvaliselt khm.. oksendada mingi jada tähti ekraanile. No miks?

Kogu austuse juures, aga näiteks ühe värske GTV omaniku tekst on ülimalt raskesti jälgitav. Eks entusiastid ikka annavad nõu, aga kõrvalt jälgijatel ja muidu huvilistel võiks ka kasulik lugeda olla. Mina näiteks ei viitsi enam.

Seega, ega siit arutelu eriti ei ootagi kuivõrd väikest vastutulekut lugejatele ja üldiselt austust emakeele vastu.

Kena emakeelepäeva! :)

Üleskutse

Hea algatus. Ma pole ise julgenud seni virisema hakata, kuigi kiusatus on olnud.

Natukenegi eesti keelt meenutavat teksti on igatahes palju meeldivam lugeda.

Ma kujutan ette, et korraliku(ma)s keeles kirjutatud abipalve/muul teemal postitus leiab ka tõenäolisemalt vastuse.
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

Üleskutse

alfanatico wrote:ah klge mda t jmte, ple llu mdgi :oops: :lol:

:shock: Hirmus lugu :arrow: suutsin esimese korraga tekstist aru saada :shock:

:? Pean vähem arvutitega tegelema hakkama vist :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....

Üleskutse

Teema selles, et ei saa kõiki päris ühele pulgale panna, kuna leidub ka neid kodanikke, kellele tuleb au anda, et nad vähemalt üritavad meiega sama keelt kõnelda. Siiski meeldib mullegi, kui tekst on arusaadavas kirjas!!!

Üleskutse

kasakas wrote:
alfanatico wrote:ah klge mda t jmte, ple llu mdgi :oops: :lol:
Kas tõlkes oli midagi sellist . "ah kulge mida te jamate , pole hullu midagi "

Ah kuulge, mida te jamate. Pole hullu midagi

?

kusjuures toetan kahel käel ideed korrektsest kirjastiilist. samas kuni on jälgitav ja arusaadav, ma ei hakkaks koma ja punkti vale kasutuse eest ka nina veriseks lööma päris.

aga see giga-avatar nats kraabib kl silmi...

PS! juhin tähelepanu, et meie foorum koosneb peamiselt ajudega inimestest ja toimib tsenseerimata ja administreerimata suures piiris.

Üleskutse

Tegelikult ei pidavat lugemise mõttes vahet olema, mis järjekorras tähed on, seni kui esimene ja viimane täht paigas on, aru saab ikka sama hästi. Väike ingliskeelne näide :wink:

Aoccdrnig to rscheearch at an Elingsh uinervtisy, it deosn't mttaer in

what oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoetnt tihng is taht

the frist and lsat ltteer is at the rghit pclae. The rset can be a toatl

mses and you can sitll raed it wouthit porbelm. Tihs is bcuseae we do

not raed ervey lteter by itlsef but the wrod as a wlohe!

Üleskutse

...eh Luman otsisin just seda teksti, tundus, et läheb teemasse :)

Aga tegelikult. Mul isiklikult on täiesti savi kuidas keegi kirjutab. Ma ei tea kuidas teised siinviibijad, aga ma ise kolistan palju välisfoorumites ja seal näeb ikka igast imekeeli, igaüks kirjutab nii nagu oskab, kõik saavad aru ja kõigil on ka jumala poogen, niikaua kui jutt käib alfast. Ei osanud arvata, et kedagi häirib, mina siinjuures oma kolmepunktitehnikaga ...boing... 8) ...olen ikka üsna valus vaatepilt 8)

...pardonn mai frends :roll:

khm khm, katsun siis kuidagi kabedamalt käia edaspidi :wink:

Üleskutse

See kolmepunktitehnika mida sa, alfantico, kasutanud oled mind küll ei häiri, isegi meeldib võiks öelda :wink: . Ega ma pole siin foorumis veel sellist juttu näinud millest midagi aru poleks saanud. Lihtsalt kui lause on kümme rida pikk, seal pole ühtegi kirjavahemärki ning pooled sõnad on valesti kirjutatud, siis ei jäta see just kirjutajast kõige paremat muljet. Ega muud midagi, eks igaüks kirjutab lõppude lõpuks ikka nii, kuidas kooliharidus võimaldab.