Kuidas saab akna kinni panna?

Ei töötanud juhipoolne aknatõstuk. Võtsin polstri ukselt maha, kontrollisin pinget juhtmetes, mis lähvad mootori juurde- pinge oli. Lülitasin juhtplokki, vajutasin nuppu, aken läks alla ja sinna ta jäigi. Tuli välja, et jutplokki juures juhtmete nihutates, võib saada pinget "alla" aga "üles" ei aita mingi nihutamine. Proovisin ühendada otse mootori juhtmete peale adapteri, mis töötas süütajast- süütaja suri välja. Kuidas on võimalik akend üles tõsta ilma elektrita?

:cry: ega normaalselt ei saagi

Kui ei õnnestu pinget mootorile teistpidi peale panna, siis on ainus võimalus tõstuk mootori küljest lahti lasta. Seejärel tõstuk koos klaasiga üles nihutada ning fikseerida (kas siis "puupulgaga" või mootori endaga)

However-> aknatüõstuki mootoril on kaks otsa: seega, kui ta alla sõidab, siis keera lihtsalt pistiku otsad teistpidi ning peaks samas lülitipositsioonis ka üles sõitma (kui ise ei liigu, siis hoia nuppu all ning aitad veidike käega kaasa :wink: )

Edu :wink:
Tegelikult ma olen normaalne....

Sain akna kinni. Ühendasin mootorijuhe külge juhe ja hakkasin toppima juhtplokki teiste akende nuppude pistikutesse, palvetades, et midagi mahe ei põleks. Vedas, mingi hetk aken läks kinni, kärsu haisu ei tulnud ja kõik mis oli töökorras selleks jäigi...

Ei hakand teema kattuvuse pärast uut postitust tegema.

Mu 164-l tekkis selline jama juhiuksel, et akent ei saa enam ülesse. Käis mingi krõps ja enam aken üles ei liigu kui nuppu vajutada. Mootor käib ilusti nii nagu peab, kuid käib tühjalt ja midagi käib ukse sees nagu kusagile vastu kohati. Proovisin akent jõuga üles tõsta, sain poolepeale. Nuppu vajutades viib ilusti akna alla tagasi, kuid üles ei tõsta enam.

Mis jubin seal võis otsad anda ja kas saaks garaazis leiduvate tavavahenditega seda parandada kui uks lahti kiskuda?