poliitiline ümarlaud

#1
Tere kõigile, meie arvamus on selline, et mistahes põhjuste juhul pole selline tegutsemine KUIDAGI VÕIMALIK ja täitsa LUBAMATU. Minu suhtlemiskonnast ei poolda keegi sellist ÕUDSAT käitumist ja kõikidel on oma "vennade" pärast HÄBI. :oops: Nii et ärge meist halva mõelge, lolle on igal pool ja igas riigis/rahvuses olemas, kahju et neid lasti kontrolli alt välja. Peace!

poliitiline ümarlaud

#2
tegin selle teema lukust lahti, kuna tundub, et osadel autohuvilistel ikka hinges kipitab ja uusi monumenditeemasid sünnib kui seeni peale vihma.



enne kui aga tõsiselt sülitama hakkate, mõelge kes riigis tagab korrakaitse ja mis vahekorras olid tabatud röövlid rahvuselt... loopida sõnu venekeelse elanikkonna vastu ei ole ehk päris objektiivne antud juhul... muidu samastame ennast sama märatseva ajudeta karjaga täavatelt!



mõelgem enne härrased kui hakkame kritiseerima, kas üldse üllas margihuviliste ring peaks ennast mäkerdama päevapoliitiliste teemadega sellises muidu nii puhtas foorumis? kellel hinges pori kipitab võib selle ju vabalt minna kuskile päevalehe või delfi kommentaarde hulka välja kallata... seal on ehk ta õige koht.



elan ise kesklinnas ja võin kinnitada, et uudistest nähtu on emotsionaalselt pingelisem kui oli olukord tänavatel. reporterid on teinud oma tööd hästi ja leidnud üles just need jupikesed ja katked mida saab müüa.

esimesel "mässuööl" näiteks tulime naisega kadriorust jalutamast suht pimeduses juba ja ma suutsin imestada selle kopteri üle mis mööda linna tiirutas... pidasin seda kas mõne rockstaari eralõbuks seoses kontserdiga vms. koju jõudes oli tänavatel täielik vaikus ja ma pidasin rumalaks naljaks võrno kaamet nägu mis telerist vastu vaatas ja teatas, et tõnismäel kuuldi laske ja süüdatakse autosid... kuidagi ebareaalne tundus... meie kes me elame tõnismäelt jalutuskäigu kagusel... no igal juhul ei takistanud see varsti magama keeramast... kuigi tänavalt kostis sel ajal juba sireenide huilgamist ja vahel harva ka mingit mõminat või huilgeid.



mida ma tahtsin öelda oli, et rahutused olid väga lokaalsed tallinnas ja kuna politsei sai marodöörid siiski suhteliselt kiirelt kontrolli alla ei näe ma mingit põhjust seda teemat muudkui uuesti siin lahata. teen ka omalt poolt üleskutse, kellel hinges kipitab ja tahab lahata, palun teha seda ilma ühegi rahvuse esindajatele nimesid külge kleepimata. prooviks asja vaadata aste kõrgemalt, kui saunaukse vahelt ida suunas rusikat vibutava popsi tasemelt...



näiteks sellest küljest mida toob kaasa venemaa poolne transiidi kärpe ähvardus vmt... kas see on ikka reaalne... aasta tagasi puhas vene kapital ehitas kaugelt üle miljardi krooni maksnud söeterminali kai muugale... seadmed ja raudteeharu väljaehitus lisaks... no hooned kah... muuhulgas tallinna kesklinnas jõe uulil asuv üsna maitsekas kontorihoone... kas nad ikka panevad oma poe kinni käsu peale? ilmselt on eestis teisigi suuri transiidiärisid mille raha on pärit venemaalt...



kas selline transiidikeeld ei kahjustaks mitte enam neid inimesi kelle kaitseks ta näiliselt on säätud? raudtee töökeelt jms arvesse võttes.



no ja lõpeks on elu eestis niigi kallim kui keskeuroopas ... seega ei tohiks see transiidiasi meid kuidagi halba seisu panna. ehk läheb kütus isegi kvaliteedilt paremaks, kui seda venemaa asemel hakatakse tooma rootsist või norrast või soomest? isiklikult ei näe erilist vahet kas maksta kütuse eest 0,9 või 1,2 EUR liitrilt.



PS! http://tuvasta.politsei.ee/ on leht mille abil saab anda oma panuse, kui mõni nägu seostub nimega, siis palun sellest ka teada anda ilma valehäbita. sellega aitame ühiselt kaasa korrakaitsel ja väldime eeltoodud sündmuste kordumist.



Päikest ja kordaminekuid soovides,

Erki

poliitiline ümarlaud

#3
et siis loo moraal oleks olla venemaa, mitte aga venelaste vastu... ning mitte vene rahvuse vaid kõigi rüüstajate ja pättide vastu... 8) mina isiklikult naudiks seda vaatepilti, kui säärane ilm jätkub nagu hetkel on :lol: nati veekahurist kastmist ja oleks rahu majas...-see kuluks kõigile pättidele ära olenemata rahvusest... tegelikkuses on suht kehv kuulata ja lugeda kaaskodanike arvamusi, kus sõnastus kõigi venelaste vastu on lihtsalt :shock: ühesõnaga ei teadnudki et ühes lauses niipalju roppusi võib tulla... seepärast eelistakski siinse foorumi arutelu, kuna alfistid oskavad tsiviliseeritult asju arutada ja lahata... erinevalt delfi ja muu säärase komentarikülgedelt.. õnneks on eesti majanduspoliitika suundunud rohkem sõltumatuse poole venemaast, seega ei juhtu miskit väga katastroofilist ma loodan.. usa võiks siiski oma raketikilbi püsti lükata-siis ehk vene valitsus loobuks oma Napoolionlikest ideedest... just kuulasin telekat ja üllatavalt tarka teksti oli kuulda-seda just eelkõige vene riigi teemal, venemaa on alati sõda alustanud, kui neil majandus kehv ja rahvas valitsuse vastu hakkab minema... kuid teab keegi kas venemaa ajalooõpikuid on vahepeal täiustatud? ma nagu olen kuulnud et see mingit okupatsiooni peatükki ei sisalda? ja samas on meil eestis vene koolid-et seal käib nende sammuste pooliku ajalooõpikute põhjal õppetöö?- lihtsalt sellist paar huvitavat teemat :) kuna ise suurt venekeelt ei kõnele ei saa ka järgi uurida... :oops:

poliitiline ümarlaud

#4
Ma ei usu et Venemaa midagi "sõjaliku" ette võtma hakkab. Vovka Putinil peaks mõistus peas. Eks mida te arvate ta ise sellest rohkem teab kui "Vova, meie mehi pekstakse!"? Järgneb vastav reaktsioon. Täna pidi delegatsioon Eestisse tulema, loodan et saavad mingile kooskõlale. See, et Moskvas Eesti esindust blokeeriti, nuh 12 miljonist leidus suht vähe radikaale ma ütleks. Rahvas on sellinne, et anna talle "idee", topi seda pähe ja ta hakab enda peal särki rebima seda tõestades. Mina olen ammu enda jaoks aru saanud et põliste eestlaste ja vene rahvusest kodanikute vahel ei teki kunagi "sügavat armastust" :) Liiga palju on vist teie mälestustes jne halbu seosi venelastega. Venelane on sama omaette liiga uhke et öelda "ah, mu päritolumaa on halb, ebaõiglane" vms. Sellest tekibki minu meelest see dissonanss. Enda kohta ütleks nii, et oma kodumaaks pean Eestit, austan seda riiki ja tema elanikke. Kahju, et tal nii halvasti läheb minu "päritolumaaga" (kusjuures neid on mul kaks: +Ukraina, millega on Eesti alati hästi läbisaanud, vo selle Venemaalt sõltumatuse vundamendil :)), mille vastu tunnen ka mõningaid tunneid.



PS VML, ma õpisin Eestis kirjutatud/tehtud õpikute järgi, alates matist, lõpetades kodanikuõpetusega. Ainult, et kasutati vanu õpikuid füüsika ja keemia tundides, Eestimaised paistsid veidi liiga lihtsad vms :P

poliitiline ümarlaud

#7
Ma ei saa aru, miks see kõik toimub präegu, 2007 aastal? Saaks aru, kui 1991a. suure hurraga lammutaks mälestusmärke: uus valitsus, taasiseseisvuv riik, uus ajalugu, kõik mis meenutab vana valitsust- ahju... Aga 16 aastad oli suhteliselt rahu. Ahve, kes lõid ennast rinda "ma olen e-ne või v-ne, lähme anname teistele molli" oli alati. Aga nad olid eraldi ja praktiliselt märkamatu. Kas tõesti, et saada võim enda kätte, oli vaja anda põhjust kõikidele ahvidele "ühineda"?

poliitiline ümarlaud

#8
:lol: loodame, et see on ühekordne nähtus... viga osaliselt ka selles et osa vanast valitsusest jäi alles(selle esindus jäi alles omal ajal) sellepärast ka ei tehtud seda mida tarvis oleks old... pealegi sõdurpoiss meie oma rahvuse looming eks see ka üks põhjus oli miks püsti jäi...
cron