AR 156 ostuga astusin vist ämbrisse

Tere ostsime naisele ilusa auto,aga probleem selles ,et selespeed ei tunnista teist käiku kui ülespoole panna alla tulles pani ka teise sisse siis hakkas käike välja loopima .Otsustasin et lasen juhtmed taha panna ja ülekontrollida faktos ,leidis selt siis hunnik veakoode ja proovis ka kalibreerida aga millegi pärast ei õnnestunud see tall.Arvas ,et selespeed on peeses(uue hinnaks pidi olema 30000.-)Proovisin siis kuidagi koju kulgeda aga auto hakkas veel hullemini käituma kui proovin käiku sisse panna ja jalga piduril hoian sureb auto välja aga kui tunnen ,et käik läks sisse vajutan kohe gaasi siis nagu libistava siduriga hakkab kohalt minema.Kas peaks siis teda uskuma või peaks tarkade tartlastele seda näitama.

urmaso

Algaja Alfist

PostitusPostitatud: K 28.03.07 18:32 Teema: Vasta viitega

no selespeedi spets elab meil ikka tarbatus ju ja on see sama jaano võimistanimioligi, eks

58357552

oma kogemusest mäletan, et külmast peast vahetas ka mul mõnikord alguses robustsemalt käike, ent soojenedes see tuju kadus.

et teema on http://alfafoorum.pegass.org/viewtopic. ... ight=jaano

ehk leiad sealt abi, ja nu nööriotsas ilmselt võid vedada küll, kuid seda ime väikestel kiirustel...-peaks tavaliselt kasutaja raamatus või nt päiksesirmi või siis kindalaeka põhjas kirjas olema...

Pukseerida võib ju selespeedi küll, sest see pole ju automaatkast. Ja TRK kohta pean ütlema,et minu teada nemad selespeedi remondiga toime ei tule, muuga küll .. aga võib olla pean oma sõnu sööma. Ise olen ikka siiani Tartust abi saanud. Aga no proovi mõlemaid variante. Edu igatahes! :)

Asote wrote:Neutraali peal ei sure välja töötab nagu ilusti.

siis pakuks, et ta lihtsalt keeldub ümberlülitusest (pakuks surnud "sidurit" näiteks :roll: )

Kuna selespeed on tegelikult robotiseeritud järjestiklülitusega manuaalkast, siis vigase siduriga oleks selline käitumine suht tõenäoline :(

kas sõites gaasi andes oled ka märganud pöörete kasvamist ilma kiiruse kasvamiseta? Kui jah, siis kasti ei süüdistaks kohe mitte :roll:

aga siiski-> kuulsa ja kuulusrikka nimega tartlane tõenäoliselt suudab paremini abistada... (võibolla on viga sidurianduris hoopis?)

ja lõppkokkuvõtteks-> Kui diagnost leidis hunniku veakoode, siis oleks võinud tegija ju ka ära mainida mis koodid need on :roll: (kurb tõsiasi-> hunnik erinevaid veakoode tavaliselt tähendab imepisikest viga, mis kõike mõjutab-> näiteks vigane mass vms aga ilma veainfota ei ole võimalik nende allikat nagu hästi üles leida)
Tegelikult ma olen normaalne....

No hoia siis asjaga kursis, et mis viga oli. Kuna mul ka selespeed, siis igaksjuhuks on alati hea teada, et mis ja kus ja miks. Endal juhtus hiljuti selline tore lugu, et u 110-120 kiiruse pealt.. tahtsin möödasõitu tegema hakata ja mängisin gaasiga, et ta käigu alla vahetaks.. A oh mis tore lugu juhtus, ei muffigi.. käik jäi nö kahe käigu vahe peale, ehk siis käik läks välja aga madalamat käiku sisse ei lülitanud. Vajutad aga gaasi ja pöörded panevad sajaga, aga auto kiirusele see ei mõjunud, kuna käiku sees polnud. See oli mul jällegi esmakordne kogemus ja õnneks ma möödasõidul polnud. Jäin korra tee äärde seisma ja lasin kastil natuke maha rahuneda. Kuna sõitsime Pärnusse ja ma pidin ühel bikel sabas püsima (hmhm) siis ilmselt olin kasti järskude kiirendustega tiba lolliks ajanud või hakkab mul sidur otsa saama ... Lõbus selle selespeediga igatahes on ja ootamatusteks peab valmis olema. 8)

Sain siis eile auto kätte ,Jano on head tööd teinud hetkel sõidab hästi veaks olevat olnud ikkagi selespeed kuna läbisõitu kah parajalt siis eks ned jubinad hakkavad seal kuluma,nii kui auto oli soojaks läinud hakkasid probleemid kogenud spetsialistile oli selline auto käitumine esmakordne kogemus.Kuna Alfaga esmakordne kokkupuude ei oska hetkel rohkem lisada.Aga sõita korras Alfaga on mega!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D