Re: Suvaline pläma vol 2017

spark wrote:kuulake juttu (kui korvetid ei paku huvi) alates 16,5 minutist
vahepeal on juttu turbotatud GTV6-st https://youtu.be/YHzBpvyfqVs
Fun fact of the day (ei vaadanud videot, seal võib-olla räägitakse sellest):

Callaway oli tavaline tuuningkoda kuniks nad võtsid GTV, lükkasid selle testpinki ja avastasid, et sellest saab kuradima hea auto teha... (GTV-sid viidi USA-sse kokku 722 tk, neist 35 said callaway juures kaks turbiini). Moditi peamiselt mootorit (uued kolvid, et saada madalam surveaste; turbo mõlemale plokile, intercooler ja kütusejuhtimine) ning natuke veermikku (uued rehvid, camber ning paremad pidurid)

tulemuseks oli 85 aastal uskumatu masin (made in USA), mis hoolimata rohkem, kui poole väiksemast mootorist oli corvette'st igas asendis veidi üle.

peale GM-i võrdlustesti 1985 juhtus see, et GM hakkas nutma, et nemad kah tahavad head autot ning juba 1987 oli callawayl masin valmis. Nimeks pandi sellele Supernatural C4 ning see tegi juba gtv6-le igas asendis ära (245kw originaali 154 vastu), peale seda läksid callaway inimesed hulluks ja tegid oma kuulsaima mudeli, mis sai nimeks sledgehammer corvette ning mis oma 670kW 350cid mootoriga hoidis kuni veyroni tulekuni maailma kiireima auto tiitlit...

pikk jutt lühidalt-> KUI callaway poleks GTV6-te väikeseerias teinud, siis ei oleks nad kunagi alustanud sellises mahus koostööd GM-iga ning poleks neilt kunagi tulnud kogu seda hämmastavat paletti :roll:

EDIT: üks asi jäi mainimata- mazdal poleks ilma selle GTV6-ta arvatavasti ka mazdaspeed/MP programmi sellises ulatuses
Tegelikult ma olen normaalne....

Seal rääkis jah, et Alfa Romeo ise pöördus nende poole, et kuulge tehke sellest GTV6'st kiirem ja parem masin, et saaks Maserati bi-turbo vastu.
Tehtigi ära ja samas oli Alfa-Romeo-Gallaway niivõrd pommikindel auto. See Maserati bi-turbo olevat üks sitemaid asju üldse olnud selle Maserati ajaloos...
Aga kui need 35 masinat valmis said siis Alfa Romeo otsustas USA'st lahkuda üldse :P

maserati biturbo on kogu maserati ajaloos üks kehvamaid asju küll...

... mis omakorda tagas maserati püsimise. Margi tegi täis ja muud kaasnevat, kuid peale Detomaso perioodi oli Maseratil vaja midagigigigi .
Aastast 78 oli neil veel olemas enamvähem normaalne suur auto (quattroporte) kuid Merak ning Khamsin olid juba 10 aastat vanad.

Biturbo oli tegelikult ju kuni uue quattroporte tulekuni Maserati ainus mudel (aus olla, siis muidugi QP 4 baseerus Shamal-il, mis tegelikult oli biturbo EVO) seega kogu biturbo ajaline aken oli kokku ... 1981-2002 ning vahemikus 1984-1996 oli tegemist ainsa maseratiga üldse (qp3 "royale" tehti oli tegelikult De tomaso tehastes eelvalmistatud keredele)

platvormi mõttes jälle on biturbo hämmastav- kupee, sedaan, kabrio ning üks mootor kolmes töömahus, kaks turbiini ja rohkem polegi vaja :)

Velgedest jälle

Viisin täna oma musta värvi veljed värvimisse, et need heledaks saada ning värvitooni ülekontrollimisel toodi näiteks värselt värvitud teised Alfa veljed.

Ma nüüd nii osav pole, aga tegemist oli kas eelmise generatsiooni sellega:
165459_2015_Alfa_Romeo_4C.jpg
165459_2015_Alfa_Romeo_4C.jpg (190.43 KiB) Viewed 6422 times
või Giulia veljega:
giulia-wheels-brakes-my-pic.jpg
giulia-wheels-brakes-my-pic.jpg (188.42 KiB) Viewed 6422 times
--
Urmas

ma paneks nimekirja ka need GTA veljed (kõige tõenäolisem)
Image
kui just tõepoolest ei ole tegemist nendega :mrgreen:
Image

IRW :D Jep.
On ju Giulial standardis vist mustad veljed ja nood seal töökojas olid heledaks värvitud.
GTA velg tundub päris täpne pakkumine isegi :)
--
Urmas

spark wrote:või siis GT all on ka sellised
Image
Kahju et Giuliale mingit vintage välimusega velge ei pakuta
maasturil õnneks on kuigi jube suured 19"
Image
Maasturi all 19" ei ole üldse suur, täpselt paras.

valmarv wrote:
Maasturi all 19" ei ole üldse suur, täpselt paras.
"Maasturi" :mrgreen:

Nägin mõni päev tagasi Levante't... üldiselt see klass isegi ei teeskle enam maastur olemist :roll:

ja sarnasel teemal edasi- läbi aegade olen näinud koledaid autosid, kohutavaid autosid ja suisa rõlgeid autosid aga täna nägin asja, mis pika puuga ületab kõik varem nähtu... vaatasin siis igaks juhuks üle, et ega tegemist ei ole mingi leedus kokku keevitatud asjaga ning ei ole...

ametlikult tootmises ning nimega Mercedes Benz GLC Coupe:

http://www.auto24.ee/used/2481759

mitu "nagu WTF" momenti tekkis:
Coupe (neli ust ja pagass- vanasti nimetati seda luukpäraks või sedaaniks)
maastur (nende rehvide ja sellise kaaluga jääb see isegi siledal maal märjale murule kinni)
hind (nagu päriselt ka... )
ja milline disain-> uute mersude puhul on turvaline eeldada, et disainerid on pimedad aga see, et ka ostjad pimedad on...

Stuudiopildid on kordades ilusamad, kui tegelikkus ... aga isegi sealt vaatab vastu ...
Image

Slicer wrote:Jep. Juba jõletis on see küll.
Arvasin kunagi ,et BMW X6 on kole, kuid see suutis üle lüüa ja pika puuga! :sick:
Sellele Mercedese "autol" on pimedas päris lahedad tagatuled :p
2017_mercedes-benz_glc-coupe_mercedes-amg_glc43-coupeGLC-Coupe_8615.jpg
2017_mercedes-benz_glc-coupe_mercedes-amg_glc43-coupeGLC-Coupe_8615.jpg (46.02 KiB) Viewed 6249 times
--
Urmas

Neid hüpper Mersu maastureid tehakse soome tehases,kus juures eelmine nadal oli meedias kuulutus et otsidakse seoses mahu suurenemisega 1000 uut inimest tehasesse.Järelikult neid ostetakse hoolega.

Need "kupeemaasturid" on jubedad asjad. Välimuselt pole ei kuna ei kana, arvustuste põhjal ei suuda ta oma positsiooni ka võimekuselt leida.
X6 on esimene mis mõttesse tuleb, lihtsalt jäle tõesti.