Auto Teemaline Suvaline Pläma

E.T. wrote:höhöhöööö

minule teadaolevalt Malaga tähendab Kreetal midagi värdjalaadset :D

minule nähaolevalt see nii ongi :lol:

Image
Image

Image

vastuseks siis Fiat Regata

Image

Image

Kuna ametlikult SEAT'il enam õigust ei olnud Fiat'i tükke kasutada, siis "muudeti autot tundmatuseni" :lol:

P.S. enne 1990 aasta üleminekut VAG omandusse tootis SEAT pea eranditult Fiat'i sõidukeid :wink:
Tegelikult ma olen normaalne....

ja seat peale VAG omandusse liikumist toodab peasjalikult volksvaguni derivaate...

nagu ka

audi(tõsi nii mõnigi arendustöö on audist liikund emafirmale hoopis - ka pekkiläinud asjad nagu 2,5 diisel ntx)

skoda (minu meelest grupis kõige suurema kvaliteedi tõusu läbinud osa)

lamborghini (pole enam päris see... emotsioon on vahetunud ratsionaalsuse vastu... samas ma ei tea millest ma räägin, kuna puudub laiem kogemus seda masti autodega... kilkaks rõõmust nii R8 kui murcielago rooli taha pääsedes...)

rolls (lennukimootorid jäid bmw omandusse, koos õigusega neil RR märki kasutada)...

rohkem ei meenu hetkel...

:roll:

Rolls-Royce autotootjana on BMW käes...

Lennukimootorite divisjon on täiesti eraldi ettevõte ja ei oma mingit ühendust ei VAG ega ka BMW-ga (BMW ei tohi muuseas siiani lennukimootoreid toota :mrgreen: paras neile :lol: )

VAG sai endale Bentley ja nooh jah... sinna see läks

faeton ... ja pentli :D autonduse uskumatuim metamorfoos RAHVAAUTOST luksuslimusiiniks...

minule teadaolevalt siiski RR märgi all toodetakse raktivmootoreid kommertslennundusele! võin ka eksida kuna andmed on päris ammused.

muide kas RR toodang oli ka SR71 3 mach mootorid? või lendasid RR omad laiali täiskoormusel ja läksid brad&whitney? jälle liiga ammu loetud teadmised...

__

ei tea, mina kättemaksuhimuline ei ole ja eks itaalias tootis FIAT üsna samadel eesmärkidel lennukeid WWII ajal... ja nüüd keksida et pars see ja paras teine on tagantjärele rusikatega vehkimine, mis teatavasti ei ole kuigi härrasmehelik.

isegi soome osteti itaalia hävitajaid maailmasõja hirmus... osa kõll eksis puudulike navigatsioonivahendite tõttu tee peal ära ja jäigi kadunuks kuskil läänemere kohal... andmed taas ca 10 aastat tagasi loetud ja marki ja arvu ei mäleta enam.

__

loo moraal... peab hakama enesetäiendamisega taas tegelema, vana pea laseb osa fakte tuulde.

Nooh RR tehnikat leiab ka lähemalt. Tallinki laevades.. (Vähemalt Viki I-l on sillas RR märgistusega kraam.)

Ja Blacbird sai Pratti ja Whitny täristajad. Lisaks veel huvitava fakti neile, kes antud lennukist suurt ei tea - see lennuk startis lekkivate paakidega. Jõudes "omasse elementi" paisus materjal vahed täis ja kõik oli nigu päris. Kütus muidugi oli mingi spetsiaal, mida tikust süüdata ei saa.
Last edited by MorzokMan on 18 Aug 2008, 15:32, edited 1 time in total.

:roll:

AR tootis ju kah lennukimootoreid... rasked ajad olid-> kõik tootsid lennukimootoreid -> seda aga alles II ilmasõja aegu :roll:

BMW sai aga Versaille rahulepinguga piki pead (I ilmasõja eest) üllataval kombel peetakse sellest siiani viisakalt kinni 8)

RR bränd ja logo aga läksid autode ja lennukite poolelt vaadatuna kahte leeri lahtu juba ammu ammu (ehk siis aastal 1973 natsionaliseerimise käigus-> kuna sõidukite tootmine oli rohkem selline "hobivärk", siis riigil ei olnud just väga suurt huvi sellega edasi tegeleda)

RR kuldne ajastu tegelikult lõppes siiski alles BMW V8-ga varustet Arnage ja V12 Silver Seraph'i tootmise algul

vaadates RR-i viimaseid arenguid, siis tehakse maailma tuntuima automargiga "Hummerit" (ehk siis algul päris AUTO, siis hale vari, siis veel haledam vari, siis algupärase tootmise lõpp ning kõige haledama varju hale vari :lol: )

Bentley on õnneks veel veidi paremas seisus-> Arnage on alles võluva RR 410T mootoriga, Continental R baseeruvad mudelid on samuti alles-> tõenäoliselt ei ole VAG-l kavas Bentley legendi lõplikult ära lörtsida :wink: (respect)

P.S. praegu avastasin, mis mul nii väga BMW vastu on :lol: need kuradid viskasid RR 410cui mootori ajaloo prügikasti (muuseas tegemist on maailma pikima tootmisajalooga mootoriga ning selle tipp Arnage RL peal andis numbrid 500hj@4200rpm ja MASENDAVA TUHAT NJUUTONMEETRIT 3200 pöörde juures.

lisaks veel BB juurde, et kütust pandi stardi ajal paakidesse vaid 10 minuti lendamise jaoks...

mis tähendas, et selle ajaga tuli lennuk maast lahti saada, saavutada kõrgus ja ühenduda tankimislennukiga...

_

lisaks... maandunud lennuki jahutamiseks olid spetsiaalseadmed ja hädamaandumise korral oleks piloot kokpitis pidanud tunde passima, enne kui materjal niipalju oleks jahtunud, et selle kokpiti ka avada saab ;)

must lind omas ka luurematerjali hävitamise seadet... et vaenlase kätte sattunud lennukit lahti võttes ei oleks selle kaameraga suurt midagi teha olnud...

_

lennuk sai parem kui oli lähteülesanne... ja loodi peale U2 allalaskmist N-liidu kohal.

PS! nüüd musta huumori nurgake. BB ehitati titaanist. kuna aga titaan mikidemaal kole kallis ja sovjeet russiast odavam osta, siis seda ka tehti... meenutuseks, lennuk hakkas sovjeedimaa kohal luurel käima ning oli algusest saadik selleks otstarbeks kavandatud ;)

PS2! oma silmaga nähtud maailmaime nef yoorgis... võtab adrenaliini jooksma küll ojadena see must lind.

Autode juurde tagasi:

Mälumäng:

kes on öelnud järgmist
"Its as European and as perfect as a girl in a little black dress, at a pavement cafe, sipping an expresso coffee. You have a 166. You have style."
"Most modern executive cars try to distance you from all of this. You get in move a couple of controls and with no fuss at all you arrive at your destination. The 166 doesn't do that. It lets you know, always, that you're in a car. It makes you feel like the organic part of a machine. That I'm sure, would be a nuisance if you're a motorist. But if you're a driver it is exactly what you want."

höhöhööö... lisaks rolls royce lähedalolu teadmise nautimisele tallinkis on igal huvilisel võimalik lindaliini tiiburis sõita EHTSAL RECARO NAHKISTMEL ;)

EKÖNÖMI KLASSIS seejuures

vihje autojuhtidele :!:

kandke autos kaasas kilekotikest ja teravat nuga

juhul kui autoga juhtub midagi vastikut ja seda metsa ääres

siis ärge ärrituge vaid minge kohe metsa ja hakake

seeni korjama

Image

Image

kui teil vedas ja sattusite hea kukeseene koha lähedusse siis

saate neid müües katta osaliselt remondikulusi

Image

Image

kui aga männiriisikad on kasvamas siis tasuks marineerida

ja depresiivsetel talveõhtutel viinaga koos tarvitada :wink:

Image

Image

muud seened kõlbavad kah söögiks kui osata teha

muuseas pohlad ja mustikad on kah saadaval :wink: 8)

Täna käisin Tallinnas, suure üllatusega tuli poole tee peal mulle vastu Itaalia numbritega ILUSA KOLMNURGAGA :shock: ALFA ROMEO kaugliini buss :shock: :shock:

Siia maani lammutan pead :roll: Kas silmad olid mul kõverad sel momendil või oli see reaalsus :lol: