Tuleteema GTA juurest minema

yep nii see valgusevärk on...

isiklik tagasihoidlik arvamus udutule kohta on muuseas see, et seda on otstarbekas kasutada PEAMISELT selleks, et ennast natuke paremini nähtavaks teha :roll:

see käib ka rullude päevasel ajal põlevate udutulede kohta :lol:

:oops: ts@tegelikutl on kasutanud ka ise park+udutuli kombot :oops: siis kui järjekordselt mõni tulepirn meeldivalt ära surnud on (reeglina surevad pirnid kehva ilmaga ajal nädala alguses ning siis peab kuidagi nädala lõpuni välja vedama-> erandiks siis 155, mis kustutas pirni reede õhtul ning laupäeva hommikul sai juba uued)

niisiis-> nüüd on piisavalt jahutud ja edasi räägime juba spetsiaalselt sellesk ettenähtud teemas (ja lõpetame GTA teemas OT-d :roll: Jah muidugi)
Tegelikult ma olen normaalne....

Tunnistan ka ise üles, et sõidan päeval udukatega, nähtavuse halvenedes keeran lähituled ka juurde. :oops: Sõimake mind kuidas tahes, aga auto näeb vähe edevam niimodi välja + ei pimesta see mitte kedagi, kuna valgustavad nad ainult päris ninaesist.
a.k.a Anthrax

:roll: Minu isiklik arvamus on, et udutuledega ALFA ei paista nii-kui-nii rollude udutuledega bemmide, oodide ja muude selliste seast välja. :wink:

Alfadel on niigi ilusad tuled, näidake neid ka teistele :wink: 8)
Võib hästi ja targalt rääkida, aga veel parem on hästi ja targalt vait olla!

Tartus käies ja nüüd siin varahommikul Tallinna sõites ei lülitanud tõesti kaugtuledele, valgem on ta kindlasti, kui vanal kaugtuledega, aga kui vaadata kui kaugele kaugtuled näitavad, siis tahaks ka neid ikka kasutada...

Arutlen edasi.Kuna aga programm ei luba uut vastust teha lisan vanasse, lootuses, et mõni targem seda loeb....

Keerates tuled lähitulede peale kangi otsast, paneb see tõenäoliselt klemmid kokku ja relee saab toite peale. Nüüd lükates kangi ettepoole, st kaugtulede asendisse, lükkab kokku uued klemmid ja toide releele peale. Aga loogiliselt võttes katkestab ta nüüd ju lähitulede relee toite ära, kuna lähituli kustub? Loogiline ju oleks?

Nüüd küsimus, et kas vaadata lüliti sisse, ja sealt vastust otsida. Üks elektrik arvas, et lootusetu (kas see on üldse reaalne?), või minna kohe releede kallale. St tuua toide peale alati, kui masin käib. St lüliti OFF asend kaotaks mõtte.

Mõtteid? Aega meil veel nii 2 nädalat arutada :D
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

8)

ehk siis eile õhtul sain bnd käest siis lülitiploki kontrollimiseks.

nüüd väike palve 156 omanikele:

Kas palun oleks võimalik minna oma auto juurde ning teha katse: keerata tulelüliti otsa parkide peale ja vaadata (pargid peaksid põlema hakkama), keerata ühe astme võrra edasi (lähituled lähevad põlema aga kas pargid kah põlema jäävad?) seejärel tõmmata kangi enda poole ("miilitsahoiatus" :roll: lähi ja kaugtuled peavad põlema), seejärel lükata kang kaugtulede postisioonile ja vaadata mis tuled siis põlema jäävad :?

Konstruktsiooniliselt siis on tulelülitis 7 klemmi: 15+16 on armatuurivalgustus (lülitub sisse koos 14+11-ga ning jääb alatiseks), 14+10 on 0; 14+11 pargid; 14+12 lähituli; 14+13 kaugtuli :roll: ainus koht, millal 12 ja 13 mõlemad koos lülitatud on on vilgutamisfunktsioon (ehk siis kang enda poole), kangi kaugtulede asendisse lükkamine lahutab konstruktsiooniliselt (!) ära kõik teiste tulede klemmid

Põhjus siis selles, et plokis on kaks lülitit, mis klemmi edasi lülitavad-> 11 ja 12 on ühe lüliti küljes (seega siis 12 peaks olema ühendatud ka parkidega) ning 13 on teise lüliti küljes-> vilgutamisel tõmmatakse mõlemad lülitid kokku ning lükates kaugtule peale katkeb millegipärast 12 ära (seega GTA-l peaks olema nii pargid, kui ka lähituled pimedad) :shock:

Ehk siis kui on 100% kindel, et kõigil teistel 156-tel jäävad kaugtule lükkamisega põlema ka teised tuled, siis lähen nuusin veelgi sügavamalt kes kuram sinna sellise kammi on kokku keeranud (tõenäolsielt on siis keegi lülitit mudinud või vahetanud)

nii peale pisikest modelleerimist siis järgmine katsetuspalve-> eeldab kahe inimese olemasolu :lol:

kas kaugtuledele vaikselt ümberlülitades kustub korraks ka lähituli?

kui jah, siis lülitatakse klemmist 13 peale ka lähitulede relee... seega on GTA probleemi tagamaad xenoni relee ühendustes ning hakkan otsima lahendust teiselt poolt, kui ei siis :roll: on keegi selle sõiduki lülitusplokis kaugtulede kontakti ära vahetanud (näha on, et lülitiplokk on lahti käinud, kuid tundub, et kõik ülejäänud funktsioonid töötavad)-> faktiliselt selle kontruktsiooniga lülitis kangi tahapoole lükkamisel lähitulede klemm lülitatuks jääda ei saa :lol:

nicola wrote:kui auväärt doktor ts veel tsipa kannatab, siis leian varsti autovälise silmapaari ning raporteerin katse tulemustest.

shveitsi sõltumatu teaduslabor

GTA ning bnd oleksid väga tänulikud :roll:

hetkeseisuga sooviksin opereerimist alustada nädalavahetusel (kui väljas juba pime on) :wink:

Proovisin ka ise katse läbi viia, kuid kuna tuled on Pirni tänaval, siis Raplast lülitades nii kaugele ei näe hästi :lol:

shveitsi sõltumatu teaduslabor raporteerib:

midagi ei kustu ära. kaugtuled lülituvad juurde. no vähemalt silmaga (loe kokku nelja silmaga :D ) tuvastatavat lähitulede kustumist ei toimu.

labor ei vastuta silmale tuvastamatute valgusvoogude katkemiste võimalike esinemiste eest. :roll: :D

laborant

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tänud! hakkan siis edasi arvutama, et mismoodi see paganama sigitis, mis sellesse lülitisse paigaldatud on (ilmselt siiski Aftermarket :P) saaks lähitulede klemmiga ilusa ja särava ühenduse 8)

Ja hetkel siis kõigile infoks, et kui 156-ga probleeme on, siis Eestis on nüüd kahe särava silmapaariga Sveitsi laborantide meeskond, kes ootab uusi väljakutseid :lol:

ts wrote::
Ja hetkel siis kõigile infoks, et kui 156-ga probleeme on, siis Eestis on nüüd kahe särava silmapaariga Sveitsi laborantide meeskond, kes ootab uusi väljakutseid :lol:

õujeeeee :D :D :D

alati teie

laborant (+ 2 silma, vajadusel lisatavad särasilmad :D )

nooh kuna see kah natuke tuledega haakub, siis displeist kah paar sõna... Raporti vormis :lol:

:( tegemist dot-matrix (vist nimetati sedasi) displeiga... ning pakkumine kontaktide kohta oli korrektne AGA :cry: ...

nimelt tundub, et keegi on lahtist displeiplokki mingil põhjusel kruvikeerajaga (vms tapariistaga) rünnanud, et displei "nagade" juurest kätte saada (või siis on proovitud seda eemaldada ilma plokki mahamonteerimata) tulemuseks on ühel pool osaliselt kadunud isolatsiooniribake LCD ning plaadi vahel (konded ja rajad mõõdan veel üle).

Taustinfoks kõigile, kes kunagi seda displeid hakkavad lahti võtma :roll: need nagad hoiavad displeid paigas sissekukkumise ärahoidmiseks. Displei kättesaamiseks tuleb siis plokk teistpidi keerata ning vaikselt näpuga servast kaasa aidata...

Triipude tekke põhjuseks on siis soojus, mille mõjul see paberkaabel natuke paisub ning kuna teiselt poolt "isolatsioon" vastu ei suru, siis hakkab vaikselt vaikselt pilt hääbuma.

Kuna sama tapariist on ka "kaablile" jälje jätnud, siis hea, et veel niigi läks.

Põhimõtteliselt on võimalik displei kaabel koos ühendustega välja vahetada, KUID isiklikult seda antud displei peal küll teha ei julge (mul veel enda omagi parandamata)

Hetkeseisuga siis proovin sinna midagi peale aretada, et kaabliotsad tihedamini vastu kohtakte oleksid, kuid... kuna osa isolatsiooni on seal alles, siis ei julge mingit korralikku tulemust lubada :(