Alfa Romeo 156 1,8TS Moska

Ostsin siis endale ammuse unistuse , alfa romeo 156 . Auto on ilus aga ilu on ka ainuke asi mis tal hetkel on . Autol on käigukasti rike ning masin on seisnud 2 aastat garaazis "remondis" ning viimased pool aastat auto seisnud õues ja mootor seisis auto kõrval vihma käes Katkine käigukast täitsa puudu . Puudu on autol kapoti alt veelgi juppe . Kuid loodan mõistliku summa eest talle elu sisse puhuda ja saada tunda alfade eripära.
Mõningad pildid ka autost .
http://nagi.ee/photos/isasander/sets/362401/
Kere on ilus ja sile ainuke roostes koht on juhipoolne esimene tiib , mis läheb ka vahetusse peale seda kui ma auto toimima saan . põhja all on samuti roostet kuid minimaalselt ja näpp läbi ei lähe . :D
Mõtlesin et äkki kellelgi on pakkuda mootoririkkega 156 1.8 mille kapoti alune oleks komplektne ja käigukast terve , keredetailid ja salong ei ole olulised kui just hõbedane ja korralik juhipoolne tiib küljes ei ole :D .
Tarvis oleks veel tagumist kõrvalistuja poolset alumist õõtsa oleks ka tarvis ja tõmbeaasa kerele .

No jah. Tahtsin saarele just sellele järgi minna, aga kahjuks juba hilja. Ilus isend ja hea meel, et keegi ikka korda teeb. Mis puutub juppidesse siis kaste on ja kapottialuseid asju leiab ka. Rikkega mootorit pole mõtet võtta, sest remont läheb kallimaks kui asi väärt. Proovi kas sinu auto mootor ringi laseb ajada. Kui liigub siis pole asi hull. Keera küünlad igaks juhuks maha. See õues seismine ei pruugi veel midagi halba teha kui kollektorid küljes. Rihmad ja rullikud tuleb muidugi vahetada.

Mootor käib jah ilusti ringi peale mullakamakate küljest sulatamist . Ma mõtlesin just sellepärast komplektse kapotialuse peale et puudu on mitmeid juppe ja polte , et kasutusele oleks võtnud selle sama mootori kuid vajalikud jupid ja poldid saaks doonori küljest . Esialgsel vaatlusel on puudu õhulugeja korpus , lamda andur pihustid , starter, käigukast . Ja mingil põhjusel on ka tule juurest relee karp , kuid pistikud ja releed küljes . Ma teen millalgi detailsemad pildid olemasolevatest vidinatest ja kapotialusest , äkki oskab keegi öelda mis veel võib puudu olla .

No nii uurisin kapotialust ja releedel ei olegi karpi :D käivad ju akukasti külge . Sain ka õhulugeja ja pihustid ja lamda anduri . Kui kellelgi on pakkuda käigukasti koos kõige sinna külge käivaga ja starterit ning polte mootori ja käigukasti kinnitamiseks ning õhutoru mis läheb õhulugejast õhupuhasti poole . Võiks teada anda ES i kaudu

No nii autol on suurem osa juppe nüüdseks olemas . Kasutaja jan1 käest saan loodetavasti homme veel viimased jupid ja nädalavahetusel oleks plaan hakkata autot kokku panema . Mõned pildid lisasin juurde kapotialusest ja juppidest ka.

Kuule jah ma töö kõrvalt sebisin nädala jooksul suuremosa juppe ära , nädalavahetusel tuli tuua paar plokki õlut ja läks kokku ladumiseks . Suht puzle oli aga juhis oli puudu :D Vaja on veel hammasrihma variaatori poolset rihmaratast , millest tükk väljas ja kõver . Poltidest on puudu käigukasti poolse padja kõik poldid . Kinni on aga padja polt pikk ja 2 tavalise poldiga hetkel kinni . puudu on samuti mootori poolne padja polt , mis on samuti liiga pikk . Tarvis oleks veel 3 veljepolti mis on ära nopitud . Puudu on veel vidinaid aga nimekiri jäi autosse :S

kui keere on maas õlipunnil, siis see on taastatav (õigemini ülepuuritav, kui leiad veidi suurema punni)

Karterikaane (karteripõhja?) tihend on ulmekaup- selle asemel tasuks proovida korralikku hermeetikut (enamik varuosapoode pakub lausa mitmeid variante)

muu mainitud mudru peaks olema/võiks olla Jan1 käest saadaval :icon_thumbup:
Tegelikult ma olen normaalne....

Uurisin kah just õlipunni probleemi . Mul onu on pärnus metallitöökoja juhataja ja rääkisin talle murest , lubas uue poldi treida ja augu ka vastava teha :) . Aga tihendi asemel soovitate siis hermeetikut jah ?! Jubinaid küsisin juba Jan1 käest aga ta ei ole veel mulle vastanud - homme helistan talle . Ehk saab nädalavahetuseks pudinad kokku aetud ja auto kanaliga garaazi ajada , kus saaks väheke põhjaalust korrastada :P ja karteri kaane alt ära noppida jne.

nii . Auto on nüüd liigutatav juba paar nvd , kuid finantspool pole kiita ja suutsin torukoorma alla jäädes jalaluu ka murda 2 kohapealt , niiet auto seisab mõne nädala kindlasti veel. Jan1 käest peaksin saama ka uuel aastal veel viimased jupid. Siis saaks hakata rehvivahetusele mõtlema ja üv ja kindlustus ka. Kas kellelgi oleks pakkuda juhipoolset esimest tiiba , roosteta ja hõbedast värvi , ehk saaks värvimiseta tiiva külge. Ja esimese stange alumine iluvõre ka oleks tore udutulede vaheline . Aa ja veel kus 156 istmesoojendused üldse ttööle peaks käima , kui neid üldse on ?!