155 rattad

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ühesõnaga-> maailmas on inimesi, kes lihtsalt põhimõtte pärast alfasid vihkavad vist :evil:

mure selline, et käisin (nagu viisakas inime ikka) rehvitöökojas... lasin BBS-id alt võtta ja speedline'dele talvekad peale ning siis auto alla panna-> vahepeal tekkis probleem poltidega (nimelt BBS omad Speedlinedele ei läinud), seega siis suudeti leida 8 polti, millega rattad alla pandi (vanad poldid toestuseks)

Probleem tekkis siis umbes 15km läbimise järel, kui juhipoolsel esirattal "uued poldid" lihtsalt võtsid kätte ja kadusid :evil: nuuh sai siis koju ära ja koheselt uusi polte otsima-> poldiotsingust võiks tunde rääkida BTW

Täna siis lõpuks leidsin (krrt küll... 350.- /10 polti :shock: ) ja vahetasin siis viisakusest ratashaaval tagantpoolt ette need välja, kirudes samal ajal tüüpi, kes poldid pingutamata jättis.

Tagaratastega polnud mingit probleemi ja siis kõrvalistuja poolne esiratas-> polt läks pessa ja KAKS pööret ning oli kinni :shock: :? :shock: teine polt-> täpselt sama :shock:

Sisetunne ütles, et sealt midagi head ei tule... ja nii oligi-> juhipoolsel rattal siis üks poldiauk p%&%#£e keeratud (sõna otseses mõttes)

Ratas alt ja :shock: krrt küll.. 155-l on ees mingisugused ~7mm paksused flantsid, mis loomulikult jäeti eemaldamata (kahtlustan, et need on sinna tekkinud koos BBS-idega) mille tulemusena siis on esimesed veljed kinni kolme keermega ning otseloomulikult ei istu velg pesas.

Seega siis SUUR mure-> juhtub kellelgi juhuslikult (võimalikult Raplas või Tallinnas) olema 12x1,25 keermepulka, mida mõneks hetkeks laenata? EDIT: oleks vaja siis seesama keerme algus üle lasta

ja küsimus-> kas see vaheflants piduriketta peal on kõigil või ainult minu naise 155-l?
Tegelikult ma olen normaalne....

155 rattad

Kui ma ennast kätte võtan siis suudaksin võibolla garaazist selle kola seest ka vindipulga üles otsida.

Igatahes annan teada!
155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT

155 rattad

Kurat, nuta või naera aga sammu ei ole. 1/4 ja 1 olemas aga 1 1/4 netu :(

(kuramuse ratta poldid olid kah kummimeistrid kinni vägistanud :evil: )
155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT

155 rattad

ts wrote:kas see vaheflants piduriketta peal on kõigil või ainult minu naise 155-l?

Tegu on velje tentreerimis rõngaga, mitte vaheflansiga. Pane see tenterrõngas nüüd ilusti velje sisse tagasi ja ära topi sinna peale mingit teist asja. Ja loe kokku, et sul neid ikka 4 tk on, muidu jääb asi vaid poltidele kandma, mis on halb.
Noh eks neid 155 mudeleid mõned on. Mõnede arust liiga mitu. Vähem kui TS -il. Lootust on.

155 rattad

:lol:

tsentreerimisrõnga tunnen ära :wink: need peidavad ennast vabalt BBS-ide sees keldris :wink:

jutt käib umbes 7mm laiusest "plaadikujulisest asjast", mis on kinnitatud piduriketaste peale (sama poldiga, millega siis ka kettad rummule käivad)

kettad paisavad "hiljuti?" vahetatud... sellest siis küsimus

EDIT: hetkel siis keskavas umbes 2mm jagu veljepinda polte toetamas :shock:

155 rattad

Mis kuradi flansid. Ma küll ei tea, et seal flansse oleks. Samas, viimast pidurivahetust ma ise ei teinud. Aga flansid. seal ei tohiks mingeid flansse olla.

ja pult on lauapeal

Image

Elagu offtopic
Noh eks neid 155 mudeleid mõned on. Mõnede arust liiga mitu. Vähem kui TS -il. Lootust on.

155 rattad

K.Kotkas wrote: Elagu offtopic

:roll: njah... pole ju täiesti OT... :lol:

Kui lähiajal polte kinni ei saa, siis saan ennast juba esmaspäeva õhtul maja ees auto tagaistmele lösakile vajutada ning twiitritest tulevat mussi reguleerida :lol:

P.S. üllatavalt hästi reageeriti pretensioonile-> homme õhtuks lubati keermepulga ja kõige muu vajalikuga maja ees olla ning ratas nagu kord ja kohus kinni panna :lol: Elame-näeme kas see asi ikka nii kergelt laheneb

155 rattad

ühesõnaga :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

on kellelgi ehk kogemist AR originaal valuvelgede poldindusega plekkidele vahetamisel?

Mure siis selles, et need kuradi poldid, mis kokku õnnestus kaapida on vist ikka veel liiga F%&%%¤ lühikesed.

nüüd on siis rumm pe%¤¤es, polte pole ja auto seisab :evil:

Või ehk oskab keegi soovitada mingit kohta, kust saaks 12x1,25 koonuspeaga vähemalt 30mm keermeosaga polti?

P.S. kuna polt oli nii kuradi viimase vindi peal (sõna otseses mõttes), siis pole keermepuurist kah s%%¤%gi kasu... kiire arvutus poltide kinnitamisel tehtud liigutustest näitab, et isegi, kui selle spaceri vahelt ära võtan jääb polt vigases pesas kinni vaid 2-3mm jagu (hetkeseisuga on siis rikutud esimene keermesamm-> seega keerme eemaldamisega saaksin alles kolmandast kruvima hakata, ülelõikamisel keeraksin tõenäoliselt sinna 12x0,7+0,7 keerme peale)

Muuseas ega kellelgi pole mingit taiendavat infot selle kohta, et 155 ja 164 kasutavad 4 ava puhul sama rummu :roll:

EDIT: ega kellelgi ehk ülalmainitud probleemset tükki ei juhtu vedelema kuskil :?

155 rattad

Mina kunagi otsisin garaazhinurgast va sigulli rattapoldid. :twisted: toimis. muidu olid all 16'' speedline 'originaalvalud' ja falntsid olid küll, kas nüüd 7mm aga no 5mm kindlasti :D
Last edited by janes on 30 Nov 2007, 16:54, edited 1 time in total.

155 rattad

janes wrote:Mina kunagi otsisin garaazhinurgast va sigulli rattapoldid. :twisted: toimis

ma käisin kausa VAZ varuosade poes lunimas :lol:

krrt ei toiminud-> täpselt samamoodi 22mm keerme pikkuseks

155 rattad

alfistiman wrote:on sul ikka veel vaja neid polte :?: , mul võib isegi olla kui mags kõiki ära ei viinud

:roll: Kui need Sul on koonuspeaga ja keere ületab 30 mm siis oleks ülihuvitatud umbes 8 poldi saamisest 8)

155 rattad

ka minul samad mured olnud-ühel 164-jal tuli iga ratta altvõtmise puhuks ka uued poldid sebida... mul on endal olemas pikkad poldid- samas läeb neid mul vaja... :roll: sa keermelati ja rattamutrite kasutamisele pole mõelnud-mul 164 tagumised niivisei ringi tehtud-sinna oli ca 3cm paksused flansid vahele pandud... ja isegi keermepulga abil ei usu et see kauaks püsima jääb-seega kas uus rumm või tikkpoldi süsteem oleksid paremad... :roll: