Piiri ületamisel vajalikud dokumendid

Üldisel ise pole arenenud riikides käies selle notariaalse volituse pärast väga põdenud, siiamaani tavalise volitusega alati hakkama saanud, kui oma autoga pole olnud. Samas venemaal korra käies võõra autoga, sai see volitus siiski tehtud, kuigi olin küll kasutaja passis. Aga piiril minu mäletamist mööda seda vist küll keegi näha ei tahtunud.

Aga kui politsei või piirivalvega sekeldusi kindlasti ei taha, siis on muidugi kindlam see asi ära teha. Maitse asi.

Anthrax wrote:
Luman wrote:Üldisel ise pole arenenud riikides käies selle notariaalse volituse pärast väga põdenud, siiamaani tavalise volitusega alati hakkama saanud, kui oma autoga pole olnud.
Kas läti on arenenud riik? Kas volituse keel on oluline?

Minu jaoks on piisavalt arenenud, aga nagu kuulda, siis on inimestel siiski probleeme olnud. Kui notari juures tegemas käid, siis ilmselt tasuks lätakate jaoks üks venekeelne variant asjast võtta, ingliskeelest ei pruugi nad seal kõik aru saada ehk.

läti ment on nii taibukas, et tal on teada

nõutava dokumendi eestikeelne pealkiri

ja sinna juurde peavad klappima

nimed isikukoodid, ülejäänud on kõik

alates 20 latist hinnapakkumised

käin seal tihemini kui tava eestlane 8)

lätlane ei kuulu euroopa kultuurisüsteemi

kohati on isegi piiteri ment parem 8)

viimane kord ei oldud nõus 20 -ga. Arusaamatu. Taks on 30. Sigadus raisk. samas +30 on teinekord lahenenud lausa 500 eegiga. Kuulun ka gruppi, kes oli õnnelik, kui saulkrasti ümbersõit avati.
Noh eks neid 155 mudeleid mõned on. Mõnede arust liiga mitu. Vähem kui TS -il. Lootust on.

inz164 wrote:lätlane ei kuulu euroopa kultuurisüsteemi
kohati on isegi piiteri ment parem 8)
:roll:

Soovis kord eestlane Läti maapoes olles osta sealiha, kuid keelt ei osanud. Mõeldud-tehtud: mees heitis poes põlvili, kaapis ja röhkis.

„Kas soovite sealiha?” küsis müüja irooniliselt – ja eesti keeles.

Eestlane rõõmus: „Kui rumal minust – siin räägitakse eesti keelt, aga mina üritasin läti keelt purssida...”

SRY :oops:
Tegelikult ma olen normaalne....

Kas läti on arenenud riik? Kas volituse keel on oluline?

Arvestades, et trahvikviitung neil ainult lätikeeles on, siis ilmselt meeldivad neile ükskeelsed asjad. Vene keelt nad eriti ei salli, palju ei puudunud, et mõnes poes oleks vene keele kasutamise eest läti keeles sõimata saanud.

Aga muidu on nad toredad.

Läti ment on muidugi üsna kindlameelne ja midagi rääkida ei lase...(või mida siin üldse rääkida annab, kui läti keelt ei oska ja vene keel üle kaljude ja mägede käib... hea et aru sain, mis üldse tahtis) 30 latti tavataks riigikassasse vist siis, nagu ma siit eespoolt lugesin ja ka mulle ära pandi.

Ühesõnaga vist pole eriti vahet, mis keeles volitus on. Kui tahate head inimesed olla ja mendi elu lihtsamaks teha, siis ikka tasub vene keelne variant kõrvale teha. Inglise keelt üldiselt eriti seal mail ei osata nagunii.

vene keelt puhuvad nad lätis kõik. ja läti venelastel tuleb läti keel ka piisava motivatsiooni korral ludinal. motivatsiooniks sobib hästi ka õhkõrn võimalus eestlastele kott pähe tõmmata. üks mu tuttav, kes juba aastaid lätis biznest veeratanud, rääkis, et kohtumistel, kui vaja omavahel midagi arutada, siis venelastel läti keel nagu maast leitud.