Märkmik on minevik !

EEE

Vaatasin ühte 156-te seal. Olid kirjas ka tankimised kuupäevade kaupa.

Ma siis muud ei teekski kui aind tankimispäevi kirjutan :lol:

Tegelt on meil igal ühel välja kujunenud oma moodus asju meeles pidada.

Servise arvestust peab auto ise, ajad panen endale arvutisse kirja ja siis vastavalt kas eelmise päeva õhtul hakkab kirama, et homme jne.....

Aga muidugi teiste kulusid on hea jälgida, kuidas on % bensu ja rem kulude vahel jne
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Märkmik on minevik !

hea on see, et on veebipõhine lahendus 8)

kasutan juba aastaid sarnaseid lahendusi igapäevatöös

kohati on kasu kah

saad kiirelt maapeale tagasi kui kulusid näed 8)

uuemad lahendused on automaatse andmesisestusega

ja lisaks saab veel reaalajas auto juhtarvutilt teateid

erinevate parameetrite kohta muidugi kui on vajadust

eriti hea remondi planeerimise kohapealt

iga vidin maksab

kui kellegil on huvi võin aidata erinevate lahenduste osas

mis puudutab auto kohta kogutavat infot

teekonna jälgimine, salvetamine

läbisõiduarvestus, tööajaarvestus

kütusekulu jälgimine, arvestamine

kasumiaruanded autode lõikes

juhtide lõikes

jne... 8)

Märkmik on minevik !

ma lihtsalt ostan kütust... ega teda märkimisest vähem kulu või odavamalt saa...

remondiarved jms hoian alles - müües on parem tunne kuidagi üle anda korras paberipakk.

ostjal ka hea kui teab, et peale sooja õhu mis suust tuleb on ka reaalne paberimajandus olemas, mis kinnitab mingite tööde toimumisaegu, näitab garantiide pikkust jms

:)

Märkmik on minevik !

Siinkohal jagan E.T. arvamust täielikult, paar korda olen käsitis arvutanud, palju tegelik kulu on, selleks et teada saada palju pardakompuuter valetab. Aga üldiselt vahet ei ole ju mis see kulu on, niipalju võtab kui bensu kui sisse paned, ega ta rohkem ikka võtta saa :wink:

Märkmik on minevik !

Luman wrote:Aga üldiselt vahet ei ole ju mis see kulu on, niipalju võtab kui bensu kui sisse paned, ega ta rohkem ikka võtta saa :wink:

:lol: Saab küll :!:

võtab selle kah ära, mis teised sisse panevad :lol:

tegelikult on bensukulu jälgimine (minu arvates) kindlasti vajalik (kui ikka mingil hetkel auto järsku oluliselt rohkem kütet võtab, siis on kuskil midagi pahasti läinud :roll: )
Tegelikult ma olen normaalne....

Märkmik on minevik !

ts wrote:
Luman wrote:Aga üldiselt vahet ei ole ju mis see kulu on, niipalju võtab kui bensu kui sisse paned, ega ta rohkem ikka võtta saa :wink:
:lol: Saab küll :!:

võtab selle kah ära, mis teised sisse panevad :lol:

tegelikult on bensukulu jälgimine (minu arvates) kindlasti vajalik (kui ikka mingil hetkel auto järsku oluliselt rohkem kütet võtab, siis on kuskil midagi pahasti läinud :roll: )

No kui oluliselt rohkem võtma hakkaks, siis oleks see kohe aru saada ilma jälgimata, sest siis lihtsalt enam järgmisse bensiinijaama ei jõuaks. :lol:

Märkmik on minevik !

tegelikult tegeleb siin 2 leeri oma seisukohtade kaistmisega

ma kulun leeri kes ei pea selleks raamatupidamist aastaid pidama, et saada nädalaga aru, kui auto rohkem tarbib

ka siis kui autol pole keskmist kulu arvestavat kompuutrit peal...

seega jään oma seisukohale, et see arvepidamine bensiiniostude üle ei ole ratsionaalne ja otstarbekas tegevus.

raha sellest juurde ei tule ja sõita rohkem ei saa... lihtsalt 1 hobi millega aega viita.

jätkuvalt pean õigeks alles hoida ato hoolduse ja remondiarved, et oleks omal ka vajadusel kupäevaline ülevaade, millal mida tehtud sai... ja seeläbi vajadusel kasutada garantiitingimusi...

PS! eile nägin oma ex 4 veolist turbokat. läks headesse kätesse, on hästi hoitud ja hooldatud :) ja uus omanik on jube rahul masinaga, et nii head eelmist omanikku ta enne pole näinud, kes annab kaasa kogu paberimajanduse ja on ka reaalselt hoidnud sürme pulsil pidevalt.

Märkmik on minevik !

Alfa GTA või üldse võimsa auto omamine pole ka tegelt kuigi ratsionaalne tegevus :lol:

Mõned sportlikust huvist mõõdavad ja püüavad ökolt sõita, et oma parimaid tulemusi ületada, mis on ju kõva sääst.

Oma sõitude jms monitoorimine võib ikka kõvasti kokku hoida, eriti kui enne seda on sõidetud täiesti mõtlematult ja aega planeeritud käigupealt. Aga see on kõik teooria. :)

Mina isiklikult sõidan nii kuis juhtub, põletan kütust sellele mõtlemata.

Iga paagi alguses nullin tripi ära ja enam-vähem tean siis kuipalju võtab.
a.k.a Anthrax

Märkmik on minevik !

mul naine aitab keskmist kulu normi piires hoida :P

ma sain siin lähiminevikus tippmargi 27l/100km

keskmise kiirusega 14km/h

hetkel on 10,3 keskmine

nullisin eelmine reede ära

vahele mahub 260km maanteed ja 5 päeva tallinna linna...

:D