Saastemaks autodele

Rahandusministeeriumi kinnitusel oleks võimaliku saastemaksu kohaldamise otseseks eesmärgiks inimeste suunamine keskkonnasõbralikemate ja väiksemate autode kasutamisele või loobuma üldse autost ning kasutama ühistransporti.

Eestis eelistatakse suurema võimsusega autosid kui mujal Euroopas. Üle 2-liitrise töömahuga autosid oli 2006. aasta detsembri seisuga ARK andmetel Eestis 24% kõikidest registreeritud sõidukitest.

Saastemaksu kehtestamise aluseks võiks ministeeriumi peaspetsialisti sõnul võtta võimsuse, mootorimahtu, kaalu, sõiduki maksumuse, CO2 eritamise või kütuse tarbimise.

Mida teie asja kohta arvate? Millal võidakse selline lollus vastu võtta? Kui tõesti peab nt 20-30 tonni aastas oma 3-liitrise iluduse eest juurde maksma hakkama, kas loobuksite? :roll:

Kui kW ja kütusekulu järgi maks määratakse, siis USA raud muuseumi objektiks! :D

Saastemaks autodele

usa-raud tuleks sellisel kütusevaesel ajal tõesti kuusakosiksse viia... koos bemmide ja muu sellisega... mis rüüpavad tunduvalt rohkem kui alfa 3,0... saastemaks võiks tulla kütte kulu pealt... nt 90 -keskpaiga 2,5l bemm rüüpab tunduvalt rohkem kui minu 3,0 alfa ... seega...hmm... neid kütte röövleid siin liikumas küll... tegelegu nendega ja jätku meid rahule... samas- no see väljapakkutud 20-30 kilo suht optimistlik variant-see valitsus aetaks küll teibasse... :roll: :twisted: kui sellised numbrid aastakohta ilmuks... :roll:

Saastemaks autodele

kui autoomanikud selle jama ka sama orjameelselt vastu võtavad nagu kõik senised repressioonid, siis on tõesti aeg nutta !

kütusehind tõusis

euroopas mässati, ameerikas mässati

valitsused lubasid kaaluda aktsiisi alandamist... (isegi leedus minu mälu järgi)

eestis luristati tatti ninas ja osteti truult edasi... nii kütust kui kõike mis sellega kütuse hinnatõusuga kaasnevalt kallineb!

___

mis kuradi valitsus see on mis oma enese rahvast sunnismaiseks pärisorjaks muudab järjepidevalt?

kas see ongi see vaba elu mille saabumist lauluga tervitati... kas see ongi see vabariik mida nõuka ajal ihaleti?

olen segaduses, ausalt!

___

ma arvan, et kui seadus kohustaks üle 29 aastaseid sooritama suitsiidi, siis läheksime ka lamba tuimusega vastu vabasurmale!

Saastemaks autodele

Saastemaks on pisut võssa. Mine võta kinni, palju mu 1.3 liitrine 33 saastas. Mootori ja kaalu järgi on ju igati positiivne.. aga üle 10l/100km kohta näidata ei olnud kunsttükk.

Suhtun vägagi kriitiliselt erinevatesse spetsiifilistesse maksudesse. Aga eriti antud situatsioonis - rahandusministeerium pani selgelt ja sirgelt oma prognoosidega puusse ja kõiksugu maksustamine tundub selles valguses oma vigade parandusena teiste arvelt. Meie kandis on ütlus: "Ise kused, ise pesed!"

Siinkohal tuletaks meelde: Mäletate reformierakonna valimisreklaami: "Reeded maksuvabaks!"? (Tulumaksu alandamise näol) Well.. vähe kasu, kui reedeks juba püksidki panti pandud..

PS: Siinkohal tervitakski kõiki reformierakonna valijaid!

Saastemaks autodele

Ega selline asi mulle kohe ei meeldi, aga mis sa ikka teha saad, kui sulle mingi selline lollus kaela keeratakse. Vaevalt, et selle pärast nüüd Alfa maha müüks ja tojoota aiigo asemele ostaks, siis tooks juba poolast polski fiati ära. Samas, kui üldse midagi keskkonnasõbralikku, siis ehk mingi uhke bioetanool Saab.

Saastemaks autodele

kuskil netis lugesin asjaliku artikli nende maksude kohta, point oli selles, et riik saab bensu aktsiizi raha ja kui rahvas hakkab ostma vaikse kubatuuriga autosid riik ainult kaotab lopkokkuvotes. bensu tarbitakse vahem, maksu rorjakse samuti vahem.