155 1.7TS käivitus probleem.

Tere Alfapere!

Hommikul tekkis probleem auto käivitusega, nimelt-

Keerasin kodus võtit ja käivitus ilusti, esimesest pöördest..

Sõitsin mõned kilomeetrid ühte kohta ja jätsin auto pooleks tunniks seisma..

Tagasi autosse istudes ja võtit keerates käib ainult starteri hääl ja kui võtmega suts mängida ja gaasi kergelt doseerida kuuleb kuidas mootor lööks paar takti ja nagu käivituks aga samas jälle vajub starterile tagasi.

Kerge kütuseving on ka üleval nagu uputaks üle.

Milles võib asi olla?

Tänades!

Siim.

Ma pakuks,et viga võib olla tühikäigumootori rikkega!? :roll:

Kui jälle loogiliselt võtta,siis peaks masin peale pikka käivitamist ikkagi tööle minema,kui tühikäigumootor jamab,aga kui tühikäigumootor täitsa peetis,siis võib selles küll viga olla!? :roll:
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

tuleb nigu natuke tuttav ette

kontrolli releesid (aku ümber olevaid s.t.) et ega ükski lahti pole ja kas süüte keeramisel kolm releed klõpsuvad

pakuks, et teine relee on "umbes" ning sädet ei ole, või siis on esimene ja mitte midagi ei ole :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....

7mK wrote:Tänud kiirete vastuste eest!

Proovin ja uurin releesid ning vaatan tühikäigu mootorit kui bussiga koju jõuan :D

Alfa mõnud :lol:

Vaakumvoolikutes võib viga olla,kui tühikäik külmalt mängis ja soojalt hakkas korralikult käima!

Sugulase autol oli sama jama,kui vaakumvoolikud uued pani,siis töötas kõik laitmatult! :wink:

Edu ja Tere Tulemast Alfaperre! 8)
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Alfa Romeo 33 wrote:Edu ja Tere Tulemast Alfaperre! 8)

Tänud! :)

Esimene nädal on vuratud Belgiast toodud suhteliselt korraliku isendiga ja olen rahul, kunagine unistus omada Alfat on lõpuks tegelikus.

Olles varem palju lugenud foorumeid nii siin kui ka välismaal olen aru saanud ,et tegelik alfade lagunemis fenomen on ikkagi suht bs, eks tööd on iga autoga ja margiga.

Ennem olin truu Audile aga ega ennem ei saagi aru õige auto fiilingust ja iseloomust kui Alfat pole proovinud.

Meeldiv seltskond siin! :wink:

Tervitades!

Siim.

7mK wrote:
Alfa Romeo 33 wrote:Edu ja Tere Tulemast Alfaperre! 8)
Tänud! :)

Esimene nädal on vuratud Belgiast toodud suhteliselt korraliku isendiga ja olen rahul, kunagine unistus omada Alfat on lõpuks tegelikus.

Olles varem palju lugenud foorumeid nii siin kui ka välismaal olen aru saanud ,et tegelik alfade lagunemis fenomen on ikkagi suht bs, eks tööd on iga autoga ja margiga.

Ennem olin truu Audile aga ega ennem ei saagi aru õige auto fiilingust ja iseloomust kui Alfat pole proovinud.

Meeldiv seltskond siin! :wink:

Tervitades!

Siim.

Tegu on selle hõbedase AR 155,mis auto24 müügil oli? :twisted:

Seda vahepeal mõtlesin isegi osta,hea ost! 8)

Muretuid kilomeetreid sulle temaga! :)

:roll:

enne seda korraks turtsatamist ei märganud...

99,9% kas pumba kaitse (aku vasakul serval või siis pumbarelee-> kohe kaitsme küljes) või siis massirahutus pumba poolel :wink:

väga väga teoreetiliselt võib ka juhtuda, et asi on pihustite poole katkestusega :wink:

P.S. tühikäigumootor ei ole võimeline auto käivitamist takistama (kui gaasipedaali vahepeal vajutada :wink: )

Just, seesama ta ongi. 8)

Kere on tiptop, üheskohas kriips ja eest üks tulede alune liist puudu.. 96% roostevaba.

Muidu on ilmselt seismisest tingitud väiksed tehnilised probleemid, mis saab nüüd kuu alguses kõik ükshaaval ja korralikult likvideeritud.

Uskumatult hea juhitavusega sõiduk.. Pole nii "pidavat" esiveolist varem juhtinudki!

Õhtul teen siia foorumikasutajate alla teema ja siis seletan seal.. see ikkagi probleemi teema :D

Tänud ts objektiivsete vastuste eest..

Nüüd on vähemalt mõtteid, mitte ei tatsu tühja peaga ümber auto.

Offtopina lisan, et esistange peal on hoopiski 2 liistu mitte üks pikk liist.

Ühe liistu hind on üle 800.- eegu.

Kui ise kevadel selle kohta uurisin siis maksis 896.- eeku

Ma arvan et sa pead otsima kes müüb 155 varuosadeks ja tema käest küsima.

Mul õnnestus üks selline liist niiviisi hankida :wink:

deuce wrote:Offtopina lisan, et esistange peal on hoopiski 2 liistu mitte üks pikk liist.
Ühe liistu hind on üle 800.- eegu.
Kui ise kevadel selle kohta uurisin siis maksis 896.- eeku
Ma arvan et sa pead otsima kes müüb 155 varuosadeks ja tema käest küsima.
Mul õnnestus üks selline liist niiviisi hankida :wink:

Tänud hea informatsiooni eest!

Eniveis.. tagasitulles probleemi juurde.

Sai profülaktika mõttes vahetatud pumba kaitse, mis nägi päris nutune välja.

Kohapeal käiates ei midagi.. paar turtsu kui võtmega mängida ja kõik.

Mõtlesin siis ,et ehk on probleem selles ,et on täis tõmmanud.

Haakisin auto siis ühe BMW(vabandust) taha ja paar tiiru ümber kvartali ning käima ta läks.. Muidugi suhteliselt vaevaliselt.. teisega sidurit lahti lastes käima ei hüpanud aga kui taga "lohisedes" gaasi tallasin hakkas hääli tegema ja iseseisvalt turtsuma.

Ühesõnaga korras - mõneks minutiks :)

Mootor käis ilusti soojaks ja võtsin julguse kokku ning suretasin välja..

Ja jumal tänatud - käima läks nii kui võtit näitasin.

Rõõmu oli muidugi vähe.. hakkasin siis tipptunni ajal linna sõitma ja äkitselt hakkas kakkuma ja turtsuma nagu mõni silinder jätaks vahele.. Ristmikult startides ei toimunud suurt midagi.. kohapeal pöördeid ülesse ei saanud ja edasi auto ei liikunud.. samas välja ei surnud.

Mõne hetke pärast suri muidugi välja ja olukord täpselt sama mis ennem.. kohapeal turtsub ja ei kavatsegi kuhugile minna.

Slepis siis koju ja närvid läbi.

Eniveis.. on kellegil veel ideesid ,et mis viga olla võib?

Iseloomu see auto vähemalt näitab

:lol:

:roll:

back to the roots :lol:

auto sõitmiseks on vaja kütust ja sädet

pakuks, et Sul puudub üks või siis mõlemad :wink: jätkuvalt panustan motronicu 1 või 2-le releele

primaarrelee vea korral ei ole Sul ei süüdet, kütust kui ka pihusteid-> seetõttu kahtlistaks jätkuvalt pumbareleed (kuna vahepeal justnagu lubab)

soovitaks võtta kõigil releedel katted maha ja siis vaadata millised süüte sissekeeramisel plõksuvad (kolm peavad kohe klõpsatama-> tegelikult võid ka näpuga proovida katsuda)

Muuseas-> sissepritsega autot ei ole mõtet nööriga käima tõmmata juhul, kui aku on täis (nimelt on suur oht auto tõsiselt ära rikkuda)

Aku sai parajalt kohviks kohapeal küpsetatud ennem kui nöörivarianti proovisin nii ,et selle ohu võib ilmselt maha kriipsutada.

Eniveis.. homme proovin ja vaatan neid releesid lähemalt kui väljas valge ja midagi näeb.

Tänaseks on igastahes kopp ees :lol:

Tänud!

Siim.

Vahelduseks võid küünlajuhtmed kogu kupatusega maha võtta ja vaadata, et sinna küünalde peale niiskust pole tekkinud või koguni vett, mul oli ka selline jama, et vesi oli hõivanud nelja küünla pesad, siis tundus ka, et kaks pütti ainult töötavad, turtsus ja edasi ei läinud.

Kuivatasin küünalde pesad ja töötas jälle normaalselt.

Ma siiski arvan et see ei lahenda kogu probleemi vaid murdoskese.

Dr TS teab väga hästi ja oskab diagnoosi ka panna :wink: