GTV kaitsmekarp

Oleks siis küsimus GTV kaitsmekarbi kohta. Nimelt käis masin täna Pilot Motorsis, kus palusin muude tööde hulgas ka mitte töötava tagaklaasi soojenduse ära parandada. Päeva lõpus tuli kõne, kus kanti tehtud töödest ette ja öeldi, et tagaklassi soojendusega on lood nadid. Nimelt ei pidavat kaitsmekarbist vool edasi liikuma vajalikku kohta ja lahendus pidavat olema kaitsmekarbi väljavahetamises. Küsimus oleks siis selles, et kas mõnele oskajamale elektroonikule käiks selle asja parandamine üle jõu (kas üldse saab sellist viga parandada/on mõtet)? Kui vahetuseks läheb, siis kas sinna mõne teise Alfa oma ei sobi?
Tänud :)

GTV kaitsmekarp

-erik- wrote: Nimelt ei pidavat kaitsmekarbist vool edasi liikuma vajalikku kohta ja lahendus pidavat olema kaitsmekarbi väljavahetamises. Küsimus oleks siis selles, et kas mõnele oskajamale elektroonikule käiks selle asja parandamine üle jõu (kas üldse saab sellist viga parandada/on mõtet)? Kui vahetuseks läheb, siis kas sinna mõne teise Alfa oma ei sobi?
Tänud :)
Oma kogemusest:

Kui kaitsmekarbist vool edasi ei liigu, siis on ainus võimalus releed natuke nihutada :mrgreen:

Tagaakna soojendusest kõhutunde järgi -> seal probleem mitte relees endas ega plokis vaid releejalgade ühenduses.

tegelikult isegi kui asi on kaitsmeplokis, siis on see suht lihtsalt parandatav (kaitsmeplokk koosneb oma sisemuses lattidest, mille klemmid kipuvad tahmama-> plokk peaks olema probleemideta vahtivõetav ning puhastatav, isegi juhul, kui latt on sulanud on see võimalik välja vahetada)

KUID tööajaks eeldaks mitte vähem kui väga mitu tundi :wink:

Hauever-> viga võib, kuid ei pruugi olla plokis endas-> katseta korraks selliselt, et hoiad soojenduse nuppu all ning liigutad releed veidi-> kui seal mingil momendil siiski plõks käib on tegu puhtalt kehva ühendusega ning pesa klemmid vajavad korrigeerimist.

P.S. ma parem ei küsi, kui palju uus plokk maksab :-)
Tegelikult ma olen normaalne....

GTV kaitsmekarp

Asi ongi tegelikult selles, et kui vajutan tagaklaasi soojenduse tööle, siis on kuulda, kuidas relees käib plõks. Ega ma ise ka ei taha teada, palju uus plokk maksab. Täna lähen Pilotisse pärimist tegema. Eks järgmisest palgast saab omale siis jõulukingi teha. :)

GTV kaitsmekarp

:roll:

kui relees käib klõps, siis on 99,999% tõenäosusega viga kas jala klemmide tahmamises või siis teise poole pistikus-> hoolimata suurest amperaazist ei tohiks seal otseühendus läbi põleda (relee väljaminev jalg on sillatud "otse" pistikusse). Kui 916 just mingit erihaledat haltuura korras tehtud plokki ei kasuta, siis peaks sealne sild kandma hinnanguliselt pealt 100A (väide 164 ploki alusel)... samas kaitse peaks alla andma 30A peal...

muidugi-> kui sinna on keegi mingi tõsise kala loonud, siis jah-> sillad kipuvad ikkagi enne naelu läbi põlema :lol:

Eniveis-> kui tõesti on plokk seest sulanud, siis tasuks see vast siiski välja vahetada (remontimine on võimalik ja lihtne, kuid väga aeganõudev-> njah-> ega ma pole muidugi GTV plokki seest näinud kah... võibolla on viga/parandus hoopiski sigalihtne)
Tegelikult ma olen normaalne....