Vabandan oma võhiklikkuse pärast kuid probleem järgmine: autol töötemperatuur üle 50 kraadi ei lähe, kas viga võib olla anduris või milleski muus?
Tegu AR156 1.6 88kW 98a.
Temperatuuri andur?
#2Reeglina ikkagi termostaadi viga: klapp on pidevalt lahti ja süsteem on suurel ringil.
Kontrolliks võid potti visata ja vaadata mis temperatuuri juures klapp avaneb, aga 85% olen kindel, et termostaat on sul koguaeg lihtsalt lahti ja mootor ei lähe piisavalt soojaks.
Edit:
http://www.ladu24.ee/et/ladu1/5301/4,0,0,1/74919" onclick="window.open(this.href);return false;
Kontrolliks võid potti visata ja vaadata mis temperatuuri juures klapp avaneb, aga 85% olen kindel, et termostaat on sul koguaeg lihtsalt lahti ja mootor ei lähe piisavalt soojaks.
Edit:
http://www.ladu24.ee/et/ladu1/5301/4,0,0,1/74919" onclick="window.open(this.href);return false;
155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT
Temperatuuri andur?
#4Mina oleks kindluse mõttes igaksjuhuks küll kontrollinud aga nojah 

155 Q4 / 159 jtdm / Kappa 16vT
Temperatuuri andur?
#5mul oli kah termostaat koguaeg lahti, aga temp oli 70-90 ju sul ta siis rohkem avatud asendis
Temperatuuri andur?
#6Vaatan et ladu24 tahab pea 1000 krooni termostaadi eest, keegi ei oska soovitada, kust odavamalt ehk saaks?
Temperatuuri andur?
#8Pigem ikka kella temperatuurianduri viga.
Kui termostaat isegi täiesti vahelt välja võtta, siis kohapeal 15min järjest käies tõuseb mootori temp ikkagi normaalsesse, linnavahel sõites kõigub edasi tagasi; ning maanteel langeb alla...
Mis, muidugi ei tähenda, et 10e aasta vanusel autol termostaati vahetada vaja poleks - nagunii on seegi väsinud. (salongisoojendus - kuidas toimib?)
Kui termostaat isegi täiesti vahelt välja võtta, siis kohapeal 15min järjest käies tõuseb mootori temp ikkagi normaalsesse, linnavahel sõites kõigub edasi tagasi; ning maanteel langeb alla...
Mis, muidugi ei tähenda, et 10e aasta vanusel autol termostaati vahetada vaja poleks - nagunii on seegi väsinud. (salongisoojendus - kuidas toimib?)
Temperatuuri andur?
#9Salongisoendus toimib ideaalselt.... :icon_problem: et jah kui kohapeal käib siis pikapeale temp. tõuseb, sõites aga kuidagi üle 50 kraadi ei liigu.....
Temperatuuri andur?
#10TRK abiks ja seal 550.- +km oli hinnaks vistisiti... Omal hiljuti oli termostaadi vahetus... mootor läks soojaks väga aeglaselt... linnas ummikutes sai nii 20 minuti pärast temperatuuri üles alles. aga nätels tallinn-tartu ots ja temperatuur näitas ikka 50
peale vahetust asi korras

Temperatuuri andur?
#11550 +km polegi nii hull :icon_roll: Mul hea tuttav sõidab Scorpioga ( Cosworth) ja ta rääkis eile just et maksis termostaadi eest 3000 krooni
Aga ma sain termostaadi tellida Automaailmast, maksis 620 krooni :icon_angel:

Aga ma sain termostaadi tellida Automaailmast, maksis 620 krooni :icon_angel: