alfa sümboolikaga seonduv uitmõte

tegelikku märgi ajalugu teavad vast kõik, kuid vaadelgem hetkeks semiootilisest seisukohast alfa märki:

ühel pool kuninglik madu- keel väljas, teisel pool püha jüri lipp.

seega võiks firma ideoloogiat vaadelda, kui väga keerulist ning ohtlikku segu kurjusest (võimsus, hääl ect.)

ning selle alistamisest (meeletult hea roolitunnetus, auto jonnakusega hakkama saamine) ja neljaleheline ristikuleht (hea õnne korral:))

kui sügavamalt (icke`likult) vaadelda, siis saaks siia kindlasti siduda repitiile (madu) ja illuminaate (püha jüri lipp on ju ühtlasi ka templirüütlite rüü),

kuid maailmavallutuse :D võib ära unustada kuna tegu on mastaape võrreldes siiski imepisikese firmaga

(aastani 86 oli iseseisev, siis läks fiatile, seejärel kogu täiega GM alluvusse ja siis tagasi)

LOOMULIKULT võtame arvesse ka veel asjaolu, et ALFA tähendab ju piibellikult algust,

ning alfa romeo on tõesti nimekirjas kõige esimene suurseeriatootmises

olev auto -AC-d ja Acurat(ehk mazdat) ei saa antud kontekstis vaadelda

aga temas on midagi erilist ... (vt. avatari)
Tegelikult ma olen normaalne....

ts wrote:LOOMULIKULT võtame arvesse ka veel asjaolu, et ALFA tähendab ju piibellikult algust

pisuke täpsustus alfa algse tähenduse kohta siiski:

24. juunil 1910. aastal moodustati Milano autoentusiastidest investorite 500 000 liiriga Portellos asuva Darraqi monteerimistehase ruumides uus mark Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, ehk siis A.L.F.A, Giuseppe Merosi peainsenerina ja Ugo Stella direktorina. Peagi loobuti nimes suurtähtedest ja hakati lihtsalt kasutama lühendit Alfa

aga sinu filosoofia on tore :twisted:

pisuke täpsustus alfa algse tähenduse kohta siiski:

tegelikult on see ka mulle teada, kuid semiootiliselt lähenedes... :lol:

kuna oma signatuuri ära muutsin, siis kriban eelmise samuti siia:

Piiblis on märgitud autode paremusjärjestuse algus ja lõpp, ülejäänud mahuvad nende vahele :lol:

algus siis alfa ja lõpp omega :lol: :lol: :lol:
Tegelikult ma olen normaalne....