salong on külm :(

lälsin ükshommik tööle ja romeo 156 1.6 88Kw 97a. jumala külm krt.tempetatuuri seier ilusti seal kus peab,aga mis ei mõju on temperatuuri reguleerimis junn,keeran jahedaks või maksimaalse peale jääb ikka sama leige õhk.jalgadele puhub vähe soojemat kui mujale.proovisin kliimat,see ka ei funksi.äkki on keegi nii tark ja juhataks kust peaks otsima hakkama viga...?kas on mingi peotäis andureid või on niinimetatud reguleerimis junn saba andnud.junni kiskusin korra lahti kaa...kärsahaisu ega põlenud kohti ei paistnud.

kuidas jahutuvedelikuga on?

kas temperatuurinupu servast servani keeramisel on midagi kuulda (mootorit ei k2ivita, siis on paremini kuulda)
Tegelikult ma olen normaalne....

Esteks proovi süütega/käivitamata, kas (salongi puhuv) ventikas hakkab üldse tööle ('wouuuuuuuu')
Jahutusvedeliku tase on...eeee...oluline. Vaata lekked üle. Mu sinisel peaks olema sama motor (1997 1.6 88kW, tõsi 155 peal); kui temp andur on korras ja vedelik normis, peaks olema OK. Kui vähe vedelikku/alla normi, siis on ka salong jahedam (aga mitte päris külm). Kliimaseade ei puutu asjasse: täiesti eraldi süsteem.

Järgmine etapp vist on termostaat? (pole pidanud ühelgi oma autol vahetama seni)
I teleport myself everywhere. Walking is for faggots. (Credits to the rightful owner of the saying on bash.org)

ts wrote:kuidas jahutuvedelikuga on?

kas temperatuurinupu servast servani keeramisel on midagi kuulda (mootorit ei k2ivita, siis on paremini kuulda)

ei kuulnud midagi.jahutusvedelik on MAX`iga tasa

zakalwe wrote:Esteks proovi süütega/käivitamata, kas (salongi puhuv) ventikas hakkab üldse tööle ('wouuuuuuuu')
Jahutusvedeliku tase on...eeee...oluline. Vaata lekked üle. Mu sinisel peaks olema sama motor (1997 1.6 88kW, tõsi 155 peal); kui temp andur on korras ja vedelik normis, peaks olema OK. Kui vähe vedelikku/alla normi, siis on ka salong jahedam (aga mitte päris külm). Kliimaseade ei puutu asjasse: täiesti eraldi süsteem.

Järgmine etapp vist on termostaat? (pole pidanud ühelgi oma autol vahetama seni)

Ventikas töötab,vedelik ok,kus asub temp andur?

Kui sa temperatuuri reguleerimisnupu keerutamisel midagi ei kuulnud (vaikne sahistamine/krabin peaks kuulda olema, kui klapp liigub - jäta ventikas seisma kuulamise ajaks ::itpnt::) on viga pigem kusagil klapi liigutamises. Ükski temp. andur ei mängi auto soojaks saamisel rolli, sest temperatuuri nupu maksimumi peale keerates peaks soojendusklapp täielikult avatama, aga nagu aru saan, ei ole sellest midagi kasu ;)

võta maha klaasialune plastik ja muu mudru ning vaata, kas filtri alt klapp paistab (aus olla, siis ma ei mäleta enam, mitu klappi seal all oli)

on muidugi ka variant, et Sul on salongipoolselt midagi seal klapi vahel, mis selle liigutamist takistab.

Muidugi kui mitte mingit urinat kuulda ei ole, siis kahtlustaks, et solenoid on ära surnud :(

selle vahetamine on "lihtne"- IMHO 156-l ei ole vaja tervet armatuuri lahti kakkuda :wink: muidu annakasin lingi venekeelsele manualile aga... ei leia seda enam üles :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....

Rõõm teatada et salong on soe jälle :icon_clap: Tänu inimesele kes aitas mind juppidega,nime ei osanud küsida aga suur tänu talle.Viga oli siis klapi liigutamis mootoris mis ei töödanud enam,vahetasime ära ja pinks/ponks.

Jah, eks meil seal pusimist ikka oli. Hanno ise ka täitsa mees, et tuule käes pool armatuuri lahti kiskus. Esmakordselt oli sooja õhu klapi liigutamis mootor (päris pikk nimetus) saba andnud ja ligipääs sellele polnudki nii kerge. Igatahes teema võib vist lukku panna või kuidas.