Kliima täitmine!?

Olen kuulnud, et pidavat suhteliselt kulukas töö olema.

Kuidas arvate, kallid foorumlased, kas võib mingeid suvalisi kasutada või peaks kindlasti kuhugi esindusse pöörduma?

On kellelgi soovitada mõnda kohta Tlna kandis?

Tartus käisin, kuid oli võimalik viibida seal üks päev ja kohe ei saanud löögile :(

Tlnas võimalik nüüd pikemalt viibida ja teeks ära selle jandi.

Töö näeks siis ette süsteemi pidavuse kontrolli ja täitmise.

Kliima täitmine!?

mags wrote:miks sa seda sellise pakasega ette hakkad võtma?

Kliimal on üks hea omadus: aknad pole kunagi udused :) Ja praeguste ilmadega on see suht hea omadus :)

Külma käes seda muidugi ilmselt teha ei saa. Tehnoloogiat ei tea täpselt, aga üks koht Tartus, Aardlas kahe raudtee vahel teeb ja sealt öeldi, et kõigepealt tuleb auto lasta üles soojeneda ja vedelik soojaks ajada, et muidu ei lähegi üldse sisse. Seda mismoodi aru saada, et süsteemis vedelikku puudu, ei tea ise ka. Tean, et vanu süsteeme tuleb täita ja kui ikka kuiv on (nagu minu süsteem, sest radika panin ise ette tagasi), siis ka vaja midagi sisse pritsida.

Kliima täitmine!?

Annab küll, kliimaradikas on oma olemuselt suur õhukuivataja. St kui panen masina hommikul koha peal käima, ja selle nupu Window max peale siis on garanteeritud, et natukese ajapärast hakkab vendikas ees tööle. Mitte mootorit jahutama vaid kliimat.

Ja kui lülitan kliima autos välja, siis sõidan autoga niikui ülejäänu tankistid tänaval- väike laskeava puhas. St mingit udujama pole mul olnud- hoiab klaasid puhtad.
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

Kliima täitmine!?

Positiivne kogemus!

Käisin eile panin TRK'sse aja ja täna sai kliima täidetud. Kalvo oli see mees, kellega kõike kokku leppisin. Sai kohe ka sillad kontrollitud ja tellitud stabika varras! Ehk siis minu esimesed stabikaristsed käes :P Nagu kunagi siit foorumist lugesin: "Saaks juba ometi stabika varrast vahetada!"

Igal juhul, TRK's väga hea teenindus. Väga kiire ja hästi organiseeritud. Sain lisaks teada (mille kohta Auserist öeldi, et see auto pole nende juures kunagi käinud), et autot on põhiliselt Auseris hooldatud ja mootoririhm kenasti vahetatud 60k juures. Lisaks ka tagumised pidurikettad vahetatud ja korralik auto :D

Kui tahad positiivseid tulemusi ja suhtumist, siis TRK!!!

Kliima täitmine!?

siis ei pruugi tühi olla, aga see mees, kes kliimat täitis, ütles, et autokliimade puhul tuleks tegelt kord aastas kontrollida süsteemi. Ja sellest, et kliimavedelikku vähe, tavaliselt saabki nii aru, et lihtsalt enam külma ei puhu. Vanade autode puhul see tavaline asi, et tuleb uuesti täita.

Kliima täitmine!?

Ja siis on veel selline variant, et kliima ei tööta, kui temperatuur on alla +4 kraadi. Tean, et Audidel on vist nii. Oma Alfal pole seda küll täheldanud, ehk siis minu arust töötab mul see koguaeg, järeldan seda selle järgi, et aknad on ilusti udust koguaeg puhtad :)) võib olla eksin..

Kliima täitmine!?

noh täienduseks Tampsile, siis üldlevinud on jah arvamus, et VAG insener on seadnud piiriks +4C aga raktikas see liigub kuskile +1,5 +2C juures...

mu tarbevagunil on automaadi peal ja ise lülitab oma äranägemise järele seda siis sisse välja nii nagu õigeks peab...

kindel on see, et alla 0C pole ma täheldanud konditsioneeri tööd... aga aknad on puhtad ja ilmselt järeleulatuvast mõjust, kuna autosse ei ole kogunenud erilist kogust niiskust...

süsteemi täis ja tühi olekust:

Tühja süsteemi käivitamine ei ole kuigi arukas tegu üldlevinud arvamuse kohaselt, kuna pumpa määrib ainsana vaid seesama vedelik, mis jagutussüsteemis ringleb, ehk siis tühi süsteem ei soodista pumba pukside pikaealisust. edasised tegevused otsustab igaüks ise :)