156 tagakõlari kate

#1
Mure

GTA taga aknalaual olevad kõlarid, parempoolne hakkab plärisema, kui loos natuke bassi ka on. Üritasin katet maha saada pealtpoolt. Pagassist lihtne kate lahti saada ja seal kõik justkui kinni.
Kui lüüa aga käega taha vastu seda polstrit (aknalaual), on kuulda plärisn paremas ääres, justkui kõlarikatte all.
Aga ei saa katet kätte!?! Liigub natuke, ajasin ette äärde kruvika hellalt vahele- saab eest u cm irvakile, et näeb tagumisi kinnitusi kuidagi, aga lahti ei mõista ikka teha, seda enam, et kui esimesed kinnitused on nn vabastatud, siis tagumised hoiavad katet nii pinges, et tagasipannes jäin näpp vahele ja kohe sinine!!! Plastmass ju!!!! Äga pealt ära ei saa!!!

On keegi neid kunagi ära võtnud? Ustes olevatel kõlaritel on eraldi bass ja kõrged ja ühes tagaukses oli see kõrgete kõlar bassi peal lahti ja plärises, arvan, et taga sama lugu, aga ei saa kätte!
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

156 tagakõlari kate

#2
:icon_think:

kui ei saa heaga, siis saab halvaga :wink:

variant 1-> kangutad rohkem ja ostad pärast ilusamad ja kindlama kinnitusega katted
variant 2-> vaata, kas teisel pool mingit kinnituse/kruvika vahelesuramise kohta ei ole?

kui mitte, siis teoreeriliselt on vägagi võimalik, et see kate on kinnitaud seestpoolt (mingi kruviga) ning selle eemaldamiseks, pead saama kas pagassist ligi, või siis eemaldama "mütsiriiuli" :mrgreen: -> kui ma nüüd väga ei eksi, siis kasutatakse aegajalt läbi auto sama loogikat (ehk siis-> esimesed kõlarid on sul arvatavasti nähtavad ja kinnitatavad alles siis, kui uksepolster maas on-> seega on väga võimalik, et ka tagumisi ei saa ilma riiulit eemaldamata kätte) :wink:

:icon_shifty: mis pagan-> GTA-l on siis kolmetsooniline stereo või? -> ees madalad ja kõrged, tagaustes kombod ja tagaaknal kombod :roll: julgen selles natunatuke kahelda :mrgreen:
Kui mina ehitaksin sedaanile stereosüsteemi, siis paneks ette twiitri ja midbassi, tagaustesse kombod (või siis samuti 2 way) ja mütsiriiulisse :mrgreen: ainult bassi -> ja paigutaks kõik selliselt, et need oleksid võimalikult nähtamatud (seega tõenäoliselt altpoolt). Kui sul on taga ainult bass, siis on tõenäoline, et kõlar on korralikult kinnitama jäänud ja vaikselt lahti vibreerinud)
Tegelikult ma olen normaalne....

156 tagakõlari kate

#3
Olen enda omal samal põhjusel kattet maha katkunud. Probleem oli selles, et parempoolse plastikkatte peal olev riie oli katte küljest lahti ja plärises. Kate maha, riie maha, natuke spray liimi ja vaikus majas. Maha tuli ikkagi kangutades, ei mäleta enam kumb ots enne tuli võtta.

156 tagakõlari kate

#4
Vähemalt tagaukse kõlarid saab küll kätte ilma polstrit eemaldamata. Lihtsalt kate on suurem, kui kõlar ise ja kätte sai aind kate kruvikaga eest- miskite nagadega kinni, siis 4 kruvi ja näpuvahel ta oligi.

Aga kõlarite süsteemi- krt seda teab.
Taga pagassis on tal igatahes mütsiriiuli alla kinnitatud tehasest miski bassikõlari moodi asi, aga neid, mis taga aknal- ei tea :D ei saa katet ju maha :D
Kate veel plast raam, mis on kaetud pealt riidega- eriti pehme ja veniv veel teine, vaevalt, et lõhkumisel sellise leian kuskilt.
Aga eks siis nädalavahetus tuleb veeta garaažis ja läheneda tagant/alt :mrgreen:
See suvi siis Volvoga : XC60 R-Design Polestar :)

156 tagakõlari kate

#7
Mul oli sama probleem, lärisema hakkas. Kangutasin need pealt lahti, võtsin riide maha, panin natuke isolatsiooni äärtevahele ja pigistasin katte tagasi. ärm oligi kadunud. Kui tahad tulen appi, kui sa pärnus sellega tegeled.