156 2.0 114kw TS Hammasrihma komplekt

Tervitus, hammasrihma vahetus ees ja oleks siis täpselt vaja teada mis osad tuleb ära vahetada.
Hammasrihm ning balanssvõllide rihm, hammasrihma rullikud 2tk??? veepump ja balanssrihma 1 rullik???
On nii? Kui ei ole tehke parandusi, sain ka ühe hea pakkumise, 1800 krooni komplekt rihmadel rullikutel plus siis veepump miskine 350 vist oli... Hammasrihm oli Gates ja rullikud ja teine rihm pidi orig osad olema keegi võiks mõne nime nimetada ehk siis mul koidab ka mis ta täpselt oli. Plaan siis Pm siuke, et võtta siit kohalikust poest see hea hinnaga komplekt ja lasta esinduses töö ära teha. Kuna esindusest sain pakkumise rihmakomplektile mõni kroon alla 3k mis tähendab seda, et ma saan siit peaaegu et 1k odavamalt.Ning tööraha 3,5h 600.- h = 2100.- Mis on üsna mõistlik hind. Selle töö eest. Rääkige kaasa ja andke nõu. ::itpnt:: :icon_hi:
Viimati muutis taurtz, 11 Veebr 2010, 16:30, muudetud 2 korda kokku.

Hind on üsna hea. Enda autol läks TRK-s rihmavahetus kuskile 5-6k vahele ilma veepumbata.
Hammasrihma rullikutest peaks üks olema rullik ja teine pinguti. Sellega oli ka vist selline teema, et pinguti pidi olema metallist rattaga sest plastikust ratas kulub ja asi võib lõppeda klapid peas...

taurtz kirjutas:sain ka ühe hea pakkumise, 1800 krooni komplekt rihmadel rullikutel plus siis veepump miskine 350 vist oli... Plaan siis Pm siuke, et võtta siit kohalikust poest see hea hinnaga komplekt ja lasta esinduses töö ära teha. Kuna esindusest sain pakkumise rihmakomplektile mõni kroon alla 3k mis tähendab seda, et ma saan siit peaaegu et 1k odavamalt.
Aga oled sa kindel, et esinduse pakkumine tööd ei sisaldanud? ja kas pakutava nimekiri oli mõlemal juhul sama?

Ja "remont kliendi varuosadega"... Esinduse koha peal olles ma vaataks küll pika hambaga seda, kuigi tihti on need jubinad samad, aga tihti siiski mitte...
Eesti Saabiklubi ja foorum

Alati on see võimalus et klient võtab omad detailid kaasa ja esindus ainult paigaldab need. Ainuke risk on see et kui midagi peaks juhtuma siis kelle kraesse see läheb. Hiljem raske tõeatada kas oli detail defektne või paigaldus ebakorrektne. Kas esinduse hind oli originaal osadele. Kas esindus sulle B varuosa hinda ei pakkunud. Omal puudub veel kogemus Pilot Motorsiga kuna elan nendest pisut kaugel et igas hädas neid külastada. Küll võin öelda et kui olen vahepeal kasutanud ühe teise automargi puhul selle esindust siis nemad on teinud mulle alati paraleelse pakkumise nii originaal kui B varuosadele ja klient otsustab kumma valib.

Vahetada soovitaks kõik hammasrihmad, hammasrihma pinguti ja vaherulli, veepumba ja klapikambrikaane tihendi. Balansiirvõllide rihmapingutit kontrollida ja vajadusel vahetada. Samas ei ole mingi suur töö seda hiljem ka eraldi teha. Kõiki detaile saab ka B-osana. Võin omapoolse pakkumise teha kui e-maili annad!
Alfaholic since 1997

mrt kirjutas: Esindus oleks mul need küll ära vahetanud, aga garantiid nad tehtud tööle ei tahtnud anda, pole ju nende poolt müüdud osad.
::itpnt::

tehtud töödele antakse alati garantii :!:

ostetud juppidele antakse alati garantii :!:

Ehk siis paigaldaja ei saa keelduda teostatud töödele garantiid andmast hoolimata paigaldatavate materjalide päritolust, samuti ei saa varuosade müüja keelduda garantii andmisest hoolimata paigaldamise kohast :P

Küll aga võib muutuda jupi garantii kehtetuks, kui see on valesti paigaldatud :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....

Otsisin nüüd suti oma mailboxis ja leidsin sellise asja
Pilot Motorsi kiri mulle
Vahetus läheb maksma 1239.-, esimene võimalus teostada seda tööd on neljapäev (4.09.08.) või reedel (5.09.08). Kahjuks me ei saa selle töö peale anda garantiid, kuna tegu ei ole meie varuosadega.

ts kirjutas:tehtud töödele antakse alati garantii :!:
Jah, tööle .. stiilis, me keerasime selle poldi ettenähtud momendiga kinni...
ts kirjutas:ostetud juppidele antakse alati garantii :!:
jah, aga antud juhul siis mitte paigaldaja poolt, vaid müüja poolt...

Lõpptulemusena on puder ja kapsad.... Et kui südamesiirdamine on, siis patsient võtab enda hangitu kaasa ja pärast on arst süüdi, et asi välja ei tulnud?? Pisut üle keeratud näide, aga ehk kõlbab mu poindi illustreerimiseks...
Eesti Saabiklubi ja foorum

:roll:

puder ja kapsad :mrgreen:

Üldiselt- on ettevõtteid, mis tegelevad varuosade müügiga ja on ettevõtted, mis tegelevad autoremondiga

:roll: ja ma ei näe mitte mingit pointi maksta varuosa eest mõlemale :mrgreen: [ei käi küll Piloti kohta vaid põhimõtteliselt] KUI mina saan varuosa kaks kuni neli korda odavamalt kätte, kui remonditöökoda, siis ma peaks ikka puhta loll olema, kui maksan neile selle hinnavahe kinni (pluss veel paigalduse) :roll:

[biznis - hea on osta kõik ühest kohast, kuid :roll: see võib siiski maksta vaid veidi rohkem]

ja mis puudutab rihmavahetusse, siis juhul, kui rullik on vigane :roll: jääb see niikuinii ostja ja maaletooja vaheliseks jahmerdamiseks... kui rihm paigaldatakse valesti, siis pole vahet kuskohast rihm on ostetud :roll:

EDIT: see, et garantii ühel või teisel juhul ei kehti on loll jutt... samamoodi nagu ka see, et kui 20 tuh pealt rullik lendab, siis paigaldaja, kes on ka jupi müünud hakkab sellega edasi tegelema ja saad kohe klapid ja värgid [ikkagi oled lõpuks kuskil balti autoosade või salome kontorinurgas ja kuuled imejuttu sellest, kuidas see Sinu kui autoomaniku süü on]
Tegelikult ma olen normaalne....

Oh Jah :D Krt mu peas ei olnud need asjad ennem ka nii sassis kui praegu :D Mida siis lõppkokkuvõttes teha?
Siit kohalikust poest saaksin Hammasrihma komplekti(Hammasrihm(Gates), pingutusrullik, juhtrullik) + Balansvõlli rihm rihmapinguti kõik kokku 1800.- Sinna juurde siis Veepump mis oli miskit 365.- vms no ja klapikambrikaane tihendi hinda hetkel ei tea. aga Arvan, et kogu komplekti saaks 1000.- odavamalt kui esindusest.
Esindusest sain uue pakkumise kogu komplektile siis....
Meie täiendatud pakkumine kõigile neile juppidele oleks:
Hammasrihma komplekt koos veepumbaga – 2335.-
Balansvõlli rihm+rihmapinguti – 760.-
Klapikambrikaane tihend - 500.-
Tegemist on nn b-kategooria osadega.
Mida siis teha? Niipalju olen otsustanud, et töö lasen igaljuhul esinduses teha.