ma selline vanakooli mees, kui on auto, siis peab margifoorumis ka jaurama, olgugi, et foorumites vist enam kuigi palju liiklust ei toimu.
Alfat mul varem pole olnud. Oleksin peaaegu saanud Alfa omanikuks ca 10 aastat tagasi, kui oli plaan vahetada oma Saab 900NG foorumikasutaja janar t Alfa 166 vastu. Proovisõidud said tehtud ja põhimõtteline konsensus saavutatud, aga diil jäi sündimata, ei mäleta miks, ilmselt lendas emmakumma autol midagi laiali. Järgnes hoopis veel mitu Saabi ja siis muid autosid, kuniks sel sügisel oli jälle olukord, kus igapäevaseks paarutamiseks oli mingit paaritonnist autot vaja.
Juhtumisi täpselt samal ajal lisandus hea tuttava autoblogija Anti 100-auto-projekti jutuksolev 156. Tema tegemistest, kes pole veel jõudnud, saab lugeda siit ja siit. Nagu selgus, oli autol olnud hoolivaid varasemaid omanikke ja mingil perioodil on see vist ka TRKs 'arvel' olnud. Kas pole hea lihtne autot osta, kui usaldusväärne inimene on teinud juba põhjaliku ostueelse ja -järgse kontrolli ja lasknud parandada leitud vead ja hädad? Sisuliselt kohe, kui mainit Alfa oli turule tagasi jõudnud, leppisin kokku proovisõidu ja selle lõpuks oli kaup koos. Tegelikult teadsin muidugi juba enne sõitugi, et ära ma selle ostan, aga kombestik on vanem kui meie ja seda tuleb täita. Proovisõidu ajal küll Alfa teatas, et on Alfa ja lõi pidurite hoiatustule põlema, aga mind see ei morjendanud, asi lõppes lihtsalt uute esimeste klotsidega.
Põhiline, millega mind ära võluti, oli muidugi värvikombo - sail blue on tan, nagu inglise keeles öeldakse. Sellest peenem oleks ainult british racing green (on tan, loomulikult). Ja noh, autosse istudes selgus, et see on väga meeldiv koht, kus olla. Helge. Mugav. Ja sõit on kaasakiskuv. Kusjuures sõiduelamus on väga retro, seda on keeruline kirjeldada, aga tunne on vanamoodne. No eks ta on suhteliselt analoogauto ka ju! Rool on väga hea täpne, kurvilised kõrvalteed on selle auto leib. Summuti on ilmselt mingi aftermarket produkt, sest lärm 1. ja 2. käigul tundub päris kõva. Korraliku pesu käigus ilmnes, et on paar kehva kohta ka, eriti juhipoolne esimene tiib, aga üldpilt on väga viisakas. Sisu on muidugi hiljem lisatud, aknanuppude ja väntade kurioosumist kirjutas ka Anti, aga vähemalt on see täitsa uueväärne, tagaistujad ütlevad, et pink on täitsa sisse istumata. Netist leitud kataloog ütleb, et seda värvikombot (sinine metallik/helepruun nahk) pakuti ka tehasest, nii et kõik on õige.
Varsti saab 2 kuud täis ja ei olegi veel pidanud otseselt midagi tegema! Eks tal mingid vigurid on, näiteks nullib aegajalt iseseisvalt ära tripi näidu, või siis vahepeal kiilub juhiukse lingil nupp kinni ja on tükk tegu, et seda liikuma saada, lahtise uksega on ka halb sõita. Täna hommikul oli nupp üldse kinni jäätunud, peab sinna mingit määret vahele laskma ilmselt. Makk ei ole originaal ja see mulle ei meeldi, aga võimalik ka, et see originaalmakk ei kannata üldse kriitikat. Korra otsustas auto ka mitte käivituda, aga sain kiirelt jälile, et kehvalt kinnitatud akujuhe on süüdlaseks.
Mõned pildid tegin ka omalt poolt lisaks: