Re: Alfa Romeo 156 GTA, Slicer

Slicer wrote:
04 Feb 2024, 16:26
Alfa Romeo 33 wrote:
02 Jan 2024, 20:12
Jahutusvedeliku kadu on selline, et paisupaak saab täiesti tühjaks?
Mul 156 vaevab ka jahutusvedeliku kadu aga mingil kummalisel põhjusel on see kadu kuni teatud maani - umbes paar cm kõrgemal üle pealevoolu ava paisupaagist mootorisse. Ja seal jääb pidama ning enam allapoole ei lange. :wtf:
Vaatasin endal ka üle ja tõepoolest. Pole sealt äravoolu otsast allapoole rohkem langenud... väga kummaline, miks seal pidama jääb siis kui kuskil allpool leke.
Kui see leke on veel ikka aktuaalne, siis vaata igaksjuhuks üle paisupaagist mootorisse mineva vooliku klambrid.
Võimalik, et tasapisi lekib sealt vedelikku nii välja, et arugi ei saa.

Juhul, kui tegu on kruviklambritega, siis soovitan need üle aia visata, järgi joosta ja veel kaugemale üle aia visata ning osta sobiva diameetriga vedruklambrid - need on ainsad, mis on mõeldud selle süsteemi jaoks, nii et see püsiks lekkevaba igas temperatuuri vahemikus.

Minul piisas kruviklambrite vahetusest vedruklambrite vastu ja leke on kadunud.

Esimene käivitus uute vedruklambritega pead arvestama, et alguses võib selle vooliku vahelt jahutusvedelikku rohkem lekkida, seda senikaua, kui mootor töötemperatuuri saavutab.
Voolik muutub siis pehmemaks, vedruklamber võtab tema järgi kuju ning pigistab ta korralikult kinni - peale seda enam rohkem jahutusvedelikku ei leki.
Image
Muidugi Sul ei pruugi sama viga olla aga igaksjuhuks viska pilk peale, sest see on kõige odavam fix, kui selgub, et asi on selles. :)
Tavaversioonis 156 läksid 24mm diameetriga vedruklambrid.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

Ise käisin ka vahepeal TÜV'ses ja ei saanud läbi. Öeldi, et sukad läbi ja see ajab sassi nii CO2 näidu kui lambda näidud. Et peaksin sukad ära parandama ja siis saab ka C02 korda.
Käisin siis parandamas ning kui läksin korduvale, selgus et C02 nüüd isegi veel kõrgem... seega ei tea mida nüüd vaadata. Mingi temp andur kuskil hakkab läbi minema? Samas lambda oli nüüd korras, seega see ei saa olla vigane?

Slicer wrote:
04 Aug 2025, 10:52
Ise käisin ka vahepeal TÜV'ses ja ei saanud läbi. Öeldi, et sukad läbi ja see ajab sassi nii CO2 näidu kui lambda näidud. Et peaksin sukad ära parandama ja siis saab ka C02 korda.
Käisin siis parandamas ning kui läksin korduvale, selgus et C02 nüüd isegi veel kõrgem... seega ei tea mida nüüd vaadata. Mingi temp andur kuskil hakkab läbi minema? Samas lambda oli nüüd korras, seega see ei saa olla vigane?
Temp andur ei tohiks sellist nalja põhjustada aga mis Sul jahutusvedeliku temperatuuriks näitab näidik? Saavutab ilusti 90 kraadi näidiku põhjal või on 50 ja 90 vahel? Muidugi veakoodi lugejaga OBD pistikust saaks täpsema temperatuuri, kuna näidik 156tel kipub valetama.
Kusagil mujal summutisüsteemis leket ei või olla? Mingit sorti mootori veakood pole aktuaalne?
Lambda andur tavaliselt hakkab veakoodi viskama, mul mingi aeg peale kustutamist sõitis ilusti aga siis tuli veakood tagasi ja mootor hakkas puterdama (veaks oli tagumine lambda andur). Aga see kuvas ilusti veateadet.
If you park it and don't look back as you walk away... you bought the wrong car.

No ma ise käisin Tartu maanteel ennem TÜV kuuma andmas. Heki tee Ülevaatuspunktis. Seal üks onu, kes teeb kontrolle, on ka ise Alfa omanik. Seega tore on anda auto üle sellele, kes ise ka Alfa hingeelu teab.
Mootor oli korralikult soojaks sõidetud ja peale ka :)

Seal see CO2 näit mingis rpm vahemikus oli suurem lubatust, mul pole seda lehte hetkel käepärast. Kes teab. äkki on põhi katt läbi minemas ka.
Mul ainult üks on seal torude vahel.

Ok, mida unustasin öelda oli see, et auto justkui vahepeal vapub või käib ebaühtlaselt, kuid seda just seistes. Kalvo arvas, et ka mootoripadjad võivad olla õhtal kuid siin võib midagi muud ka olla. Vahepeal sain ka silindri misfire teateid, ennem kui TÜV läksin, nullisin ära.

https://imgur.com/a/ue87QHi

Et on tunda ka üleliiast bena lõhna.

Slicer wrote:
05 Aug 2025, 22:55
No ma ise käisin Tartu maanteel ennem TÜV kuuma andmas. Heki tee Ülevaatuspunktis. Seal üks onu, kes teeb kontrolle, on ka ise Alfa omanik. Seega tore on anda auto üle sellele, kes ise ka Alfa hingeelu teab.
Mootor oli korralikult soojaks sõidetud ja peale ka :)

Seal see CO2 näit mingis rpm vahemikus oli suurem lubatust, mul pole seda lehte hetkel käepärast. Kes teab. äkki on põhi katt läbi minemas ka.
Mul ainult üks on seal torude vahel.

Ok, mida unustasin öelda oli see, et auto justkui vahepeal vapub või käib ebaühtlaselt, kuid seda just seistes. Kalvo arvas, et ka mootoripadjad võivad olla õhtal kuid siin võib midagi muud ka olla. Vahepeal sain ka silindri misfire teateid, ennem kui TÜV läksin, nullisin ära.

https://imgur.com/a/ue87QHi

Et on tunda ka üleliiast bena lõhna.
Tundub, et mitmes silindris on probleemid.
Süüteküünlad on lähiajal vahetatud?
Võib ka olla süütepoolide teema aga enne, kui neid ostma tõttaks prooviks esimese kolme silindri süütepoolid ringi tõsta 4, 5 ja 6 silindri peale ning vaadata kas probleem jookseb sinna üle.
Kui jah, siis on ikka süütepoolides viga, kui ei, siis võib veel pihustites asi olla.
Võid ka üle vaadata, ega 1, 2 ja 3 silindri küünlapesad poleks õlised, võibolla klapikaane tihendi O rõngad lekivad mootoriõli süüteküünalde peale ning süüteküünlad ujuvad õli sees - see võib ka tekitada probleeme.

kui on ainult 1 bank, siis ma süütepoole ei kahtlustaks - pigem kas õli või siis probleemi kütusesüsteemis (kuna kõik pihustid on ühe lati peal, siis äkki on voolik või regulaator vigane ja lekib ?) siis on surve madalam/kütust vähem ning sealt võib misfire tulla küll.
Tegelikult ma olen normaalne....