156 Vs. 166

Tervist foorumlased!

Olen uus Alfa Romeo foorumis nagu ka postitustest näha, kuid paistab et esimeseks autoks soetangi just selle masina. Olen käinud vaatamas paari 166te ja ühte 156te, 166 juures meeldib just selle mugavus ja suurus, kuid 156 paistab kõvasti sportlikum olevat. Lugesin foorumist ka mõnede tüüpvigade kohta mõlema auto kohta. Kuid vajaksin nõu et kumba autot siis eelistada esimeseks autoks, kummal suuremad miinused ja millise ise valiksite? Kuna ma tõesti ei taha kohe esimestel päevadel ropult raha sisse laduma hakata. Ise huvitun näiteks kas siis 156 98. aasta 2.5 v6 mootoriga isendist või siis 166 99. aasta 2.5 v6 mootoriga.

aitäh,

Marek

156 Vs. 166

esimeseks neist kahest?

Pole probleemi :roll: 3,2 V6 mootoriga 166 loomulikult :lol: selle sportlikkusele jääb alla vaid 156GTA mis aga ei suuda kuidagipidi mugavuses võistelda :wink:

Aga tegelikult... Kui Sulle meeldib nobe auto ja otsid midagi ökonoomset, siis pigem 156, kui Sulle sobib pigem nobe, mugav ja "ökonoomne" auto ning meeldib turbomootor, siis 166TB jne jne jne...

Mis vastupidavusse puutub, siis 166-l on 156 ees suur eelis, mis on teistpidi ka miinuseks-> jupp, mis sobib ühtemoodi nii 1,4 Bravale, kui 2,5 156-le (kaaluvahe ON olemas) tegelikult ei ole just kõige... kindlam :wink:

166 on Lancia Kappaga samal põhjal, mis tekitab teistpidise probleemi (mis arvad, kas vähem maksab tükike, mis on "universaalne" ja sobib 12-le automudelile, või see mis vaid ühele, kahele sobida võiks?)

Kui sulle aga siiski meeldib rohkem mugavus ja natuke probleemivabam kulgemine, siis julgeks siiski veelkord 166-te soovitada

Ideaalis siis võiks olla must või hall ja kindlasti (!) manuaal ning valge nahksisuga 8) soovitatavalt ka 3,0 V6-> kuus käiku on ikka 6 käiku ning Navi 8) Ja ostmisel veendu, et saaksid kaasa ka koodid ja kõik muu juurdekuuluva :lol: 8) ja kindlasti veendu, et kõik asjad töötaksid (nagu näiteks aut klaasipuhasti, et veojõukontroll oleks välja lülitatav, jne jne jne)

oeh... :shock: näed-siis nüüd tuli endalgi 166 tuhin peale :roll:
Tegelikult ma olen normaalne....

156 Vs. 166

Kui valida vastupidavuse poolest siis on 166 kindlasti parem valik. Aga ennem otsusta mida rohkem sul vaja laheb, mugavus voi siis sportlikus. ja naiteks kui valida 166 siis asi veel soltub kastist, automaatidel on amordid pehmemad kui manuaalidel.

156 Vs. 166

alfaman wrote: automaatidel on amordid pehmemad kui manuaalidel.

Automaatidel on kõik pehmem :roll: aga käiguvahetus ei tule nii hästi välja, kui manuaalil 8) (aut kastiga Alfa asemel võiks vabalt midagi muud osta :roll: pool lõbu on nagu käega pühitud :lol: )

Veelkord (mitte et ma nüüd müügimees oleksin, kuid) 2,5 166-ed, mida vaatasid on ilmselt "otsesaksast-eelmine-omanik-'32-sündinud-tädi-kes-vaid-kirikus-käis" ning loomulikult EI SAA Sa sealt ei koode (immo, alarm, stereo ega ka SatNav), raamatut ega ka ajalugu...

156 puhul on asi kordi lihtsam (kuna arvatavasti justnimelt bnd oma piilud)-> täisajalugu-> kõik mis üldse selle autoga tehtud/juhtunud on teada... (isiklikult garantiid anda ei julge, kuid tõenäoliselt sõidad kohe mitu aastat vaid hoolduse abil :? )

Seega veelkord rõhutan 2,0 ja 2,5 võrdluses siiski võiks peale jääda 156 :wink: muidu 166 (kuna "suurte" alfade koostekvaliteet ON kõrgem, kui teistel. Samas jälle kellad-viled on suuremad, neid on rohkem ja kui sealt mingi jama kaela tuleb, siis... pead kellegi "asjatundja" poole pöörduma :roll: :lol: )

156 Vs. 166

Maarekk wrote:hmm.. aitäh muidugi kõigile vastajatele ja muideks auto24jas hakkaski silma see bnd(?) auto just, ja 166te seast AUTO24.EE
eks uurin siis veel ja tänud :wink:
Marek

EEE... ma nüüd tuleks vaataks, kuidas selle 166 omanik linnas 12,2 100-le küttekuluks saab 8) :lol:

Sportronic on 4 käiguline planetaarkast, mistõttu näiteks tehaseandmetel on linnakulu 17,5, keskmine 12,2 ja maantee siis 9,1...

156 Vs. 166

10V diisel....

tehase järgi: linn 9, maantee 5,7 ja keskmine 7,3... Linki mul ei ole... (lihtsalt kodus mõned kataloogid ning vastik mälu, mis mõttetut infot talletab)

Diisel on muidugi... mitte just kõige :roll: Alfam...

156 Vs. 166

Ega se diisel nüüd nii hull ka ei ole. On ökonoomne ja siiani olnud vastupidiselt jutumeeste arvamusele ka vastupidav. See on täiesti maitseasi. Peab arvestama ainult V6 bensiinika mõnusa maheda urina asemel saad põriseva traktori. Vähemalt on nii 156-ga. Soovitan sellegipoolet proovisõidule minna ka diisliga. :wink:
a.k.a Anthrax