

alfanatico wrote:...soovitan soojalt Anthony Bourdain'i raamatuid, megahästi kirjutatud, seal on kõik see mis mind selle ala juures köidab...
ts wrote:Spagetid küüslaugu ja oliiviõliga
4 keskmist küüslauguküünt
1 sl vett
2 tl peent soola
5 sl oliiviõli
400 g kõva nisu spagette
peotäis petersellilehti
purustatud musta pipart
Suru küüslauguküüned läbi pressi, sega vee ja 1 tl soolaga hästi läbi. Klopi juurde õli ja kalla segu väikesele pannile. Kuumuta keskmisel kuumusel ja aeglaselt segades umbes 5 minutit ehk kuni küüslauk muutub kuldkollaseks. Tõsta pann tulelt. Keeda spagetid soolaga maitsestatud 4 liitris vees al dente ehk mitte väga pehmeks. Mõõda 4 sl keeduvett eraldi. Kalla spagetid sõelale, lase veidi nõrguda ning kalla keedunõusse tagasi. Lisa küüslaugusegu, keeduvesi, peenestatud petersell ning maitse järgi musta pipart, sega hästi läbi. Serveeri otsekohe sügavatelt taldrikutelt, mis võiksid olla enne kuumaks aetud.
TO BE CONTINUED
SlavoZ wrote:PS. Nii nagu terveks saan, pistan blenderi kaugemale ja hakkan närima, närima, närima... Puhkan ja jälle hakkan närima.