E.T. wrote:
TS
kusjuures... nascar kimab senimaani helesinise leegiga põleva märjukese peal... päike teeb ta VÄGA RASKELT märgatavaks... ainult järsku hakkab suurel alal õhk kahtlaselt lainetama ja seal lainetuses olevatel inimestel läheb kas jube kiireks ja nad hakkavad ette ennustamata suunas kekseldes liikuma...
Esmalt sõna buusti kohta-> kahtlen, et seda reguleeritakse

siiski panustaksin vaid nokkimise peale (ja vaid süüte osas)

eriti võttes arvesse, et AR neljaklapitehinikas mootorid EI OMA puhurit, kuid koputajad on vast kõigil peal
ja siis NASCAR-i juurde
Kas me räägime ikka sellest samas nascarist, kus on kohutuslikeks elementideks normaallaadimisega mootor, karburaator (jah mitte mingit pritset pole lubatud), surveastmed on taevas ning OHC mootorid pekstakse puruks, koos isikuga kes need rajale julgeb tuua?
Seesama, kus vihmarehvid on keelatud

ning KÕIK peavad sõitma HeaAasta rehvidega mööda ovaali (viuh ja viuh)
ning bensiini asemel kasutatakse segu mis koosneb ~50% ulatuses pliist
Ok tegelt seal pliid nii palju kah pole-> segu on bensiinist, raketikütusest ja tervest hunnikust muudest komponentidest, millest eluliselt tähtis on võistlusmootori jaoks justnimelt plii... (teatavasti on plii võimeline ka natuke määrima jms)

Siiski ei välista, et seal natuke etanooli ja butanooli segu sees on...
Muuseas plii on ohtlik (lisaks elusorganismidele) vaid ühele komponendile auto juures -> katalüsaator (mis niikuinii on tehnilises mõttes saadanast).
Minu teadmist pidi on ainus "viinapõletajate" (ehk siis täiskarsklaste) spordiala see, kus istutakse tagumik vastu maad.. titevankri rattad mitmemitme meerti kaugusel kiilukujulise nina otsas ning masendavalt suur mootor (mille silindrisse mahuks nii mõnigi väikeauto) koos veel suuremate rehvidega selga taga ootamas... siis tuleb roheline tuli ja kui jumal annab oled nelja sekundi pärast 402 meetri kaugusele visatud ning ikka veel teadvusel
Ah jaa-> euroopas harrastavad viinapõletamist need toredad maamehed, kes oma jossidele on neli helikopterimootorit peale sidunud ning masendava kiirusega mitme-mitme tonniseid vankreid mudarajal 100+m kaugusele veavad

Tegelikult ma olen normaalne....