Ostuabi: Alfa 166 Diisel

http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=481777

Plaan müüa Saab maha ja osta diisel auto, on jäänud see masin silma, kas keegi oskab kommenteerida selle masina kütusekulu nii linnas kui maanteel? Mis on selle auto nõrgad kohad? Kas istmesoojendusi on vöimalik paigaldada? Kas sellel keskkonsoolis oleval ekraanil näeb televiisorit ka? Olen näinud ühte sellist alfat, millel tv ja nav nupud. Kas Tartus kuskil on hooldus/remondi töökodasid?

Ette tänades: Jürgen.

Nõrgad kohad on nagu enamikul autodel- meje teed. TV, TEL ja NAV nupud on igal juhul, kuid ilma GPS-ta nad on lihtsalt nupud. Televiisorit ta ei näita, kuid Venemaal on mõned osanud DVD ühendada...

Teenindusest niipalju, et konkreetselt Alfadega tegelevaid Tartus ise ei leidnud. Autoringi kohta niipalju, et tavaline kallis töökoda. Lasin seal rihmaid vahetada. Viimasena külastasin Hiinalinna Olerxi küljses oleva töökoda, tagumise amortide vahetusega said hakkama. Väiksema tööga sain enda jõuga, hakkama. termsotaat ja piduriklotsid... Bensiini minu 2.0 võtab linnas 12-14, diisli kohta ei oska öelda. Sammuti ei tea istmesoojendusest, endal ei ole ja ega sellise talvega ei tunne puudust ka :)

:roll:

diisel võtab kütet suht vähe...

ah mis ma siin ikka kopeerin:

http://alfafoorum.pegass.org/viewtopic. ... ht=risotto

http://alfafoorum.pegass.org/viewtopic. ... 166+diisel

Tegelikult on neid teemasid siin veel :roll:

Istmesoojendus-> absoluutselt igale autole saab soojenduse lisada... kuid kui mõtekas see just on :mrgreen: räägib mees, kelle ühel autol on automaatne istmesoojendus ning teisel ootavad soojendusega elektritoolid monteerimist Kuigi oled Sa ikka kindel, et sellel istmesoojendust ei ole? Trimmi järgi nagu ootaks :?
Tegelikult ma olen normaalne....

156 SW peal võtab see mootor minu kätes linnas 9 maanteel 7.

olen saanud ka 8 ja 6,3 aga selleks peab ikka viitsimist ja iseloomu olema, et vastavat sõidustiili päevast päeva hoida. mina ei näe sellel mõtet.

mul on oma 6000 km selle mootoriga selja taga ja siiani olen rahul, ainult väntvõlli pöörete andur andis otsad vahepeal muidu ptüi-ptüi-ptüi siiani väga hästi töötanud.

igapäeva autole sobib selline mootor minu meelest väga hästi, sest ta on ökonoomne ja piisavalt kiire.

kui otsid pühapäeva või "peale tööpäeva" autot, siis ma arvan, et mõni suurema bensiini mootoriga ja kergema kerega bensiinikas oleks palju mõistlikum.

kui aga otsid väga ökonoomset sõidukit siis mõni turbota, pisema kubatuuri ja kerega diisel oleks õigem.

Colo kirjutas:

kui aga otsid väga ökonoomset sõidukit siis mõni turbota, pisema kubatuuri ja kerega diisel oleks õigem.

Kas selliseid asju on veel olemas?

:lol: ega kui sa niimoodi küsid, siis ega ei oska jah ühtegi sellist välja tuua. 90 teisest poolest on vist pea kõik diislid turboga varustatud.

aga ma loodan, et ma ei pea kõik oma sõnad päris ära sööma, see "auto" peaks olema ilma turbota:

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

:lol:

**EDIT: nüüd sain teada, et isegi antud fiesta on turboga varustatud, niiet söön oma sõnad ära!

jep PSA kuudikesed on ilma turbota... tõenäoliselt leiab sellist ökonoomitamist veelgi "tööhobuste" hulgast (ehk siis pisikaubikud, veidi suuremad kaubikud jma)

TS@sai kultuurišoki sõites sama sorti kuudiga, millel mitte ainult ei olnud turbiini, vaid oli ökonoomitatud ka ROOLIVÕIMU :? ja ABS pealt :lol:

pean kaubikutsirkust juba aastast 1996

ja pean tunnistama, et need ilma turbiinita

masinad mingit kokkuhoidu küll ei anna

nüüd on kaubikutel head pumppihustitega

matoorid :) ja siin on küll tegu kokkuhoiuga

kui suudad veel valida iga töö tarbeks õige

mootori ja varustusega masina, siis on kohe

eriti tore konkureerida teistega :) 8)

tähtis on teada milleks sul masinat vaja on 8)

Kui nüüd aus olla, siis pirukatel on turbiinivaba mootor seetõttu, et nende rooli on ette nähtud inimesed, kellel tõenäoliselt on autost sügavalt savi (ehk siis tallatakse mis hirmus ning milline torumees ikka pärast viitsib turbiini keerutada)