Spideri ostuabi?

Hei

Siin nüüd on alfasi nillitud pikemat aega ja praegu on tekkinud võimalus soetada üks suveauto... ja mis saaks parem olla kui alfa roadster.

Teemaks olevad spiderid oleksid toodetud 1983-1990 ja 1990-1993. Peale mõne välise detaili on neil mingit põhimõttelist vahet? Peaks kumbagi aastakäiku eelistama teisele? On midagi erilist mida peaks nende autode ostul silmas pidama?

Mobilest vaatasin, et hinnad on ikka väga seinast seina, palju oleks korras auto reaalne hind? Muidugi päris homme ostuks ei lähe aga huvi on suur, ehk kellegil foorumist on antud isend olemas? Kui väga kahju ei oleks näidata siis hea meelega kaeks oma silmaga kah üle(ise olen tallinnast), kahjuks ise olen ainult pildipealt näinud.

Terv

Pelle

Spideri ostuabi?

8)

hea valik-> väga hea valik 8)

isegi väga väga hea valik 8)

Põhimõtteline erinevus 3 ja 4 põlve spideritel on lisaks kosmeetikale (tagatuli, interiöör, liistud jms) ka toitesüsteem.

Nimelt enne 4 põlve oli suuremalt jaolt kasutusel topeltkarpadega Nord, peale seda vahetati karpad välja M4.1 pritse vastu.

Aga üldejäänud osas-> tehnika on sama :roll: Veermik on iidamast aadamast ja ülilihtne, mootor on iidamast aadamast ja ülilihtne (suure potensiaaliga) ning kui epaksid tahtma eriti nobedat autot saada, siis saab ka seda (105/115 seeriale on saada absoluutselt kõike ja isegi mitte eriti kallilt)

Isiklikult ei imponeeri mulle just eriti III põlve mudel (nende paganama kummihuulte pärast), IV on IMHO parema ja täiuslikuma vormiga (peaaegu samahea kui I põlve oma)

Aga asi on maitses 8)

Korras auto reaalne hind? umbes 150K (väikese läbisõiduga isendi puhul)

Need mida ~70-k piirist odavamalt müüakse vajavad üsna kindlasti mingit nokitsemist (mis ei ole kah probleem, kuna juppe on vabalt saadaval ning nagu juba öeldud-> auto on lihtne) tasuks muidugi vaadata, et kõik iluvidinad nendel isenditel küljes on (kuna need on ikka sigakuradikallid)
Tegelikult ma olen normaalne....

Spideri ostuabi?

ts räägib õiget juttu

seoses iluvidinatega ja muu juurde kuuluva osas

sest mingit ise kokkulapitud kängart on hiljem raske majandada

tundub, et oled suht kursis sellega mida tahad siis mina soovitan

rohkem otsida ja ringi vaadata, kuna need masinad pole just

eriti odavad

ostmine käib ikka tunde järgi

see mis esmapilgul tundub veitsa veider

on tegelikult mingi tõsine jama

millega tuleb hiljem jebida

samas mina ostaksin ka mõne hullu känkra alustuseks

et juhul kui ei meeldi siis rahaline kahju on minimaalne 8)

Spideri ostuabi?

Suured tänud asjalike vastuste eest! Mingi "kängar" ei tuleks kõneallagi, suvel tahaks ikka mööda promenaade ja ranna ääri kruiisida :P

Siin hinnapoolest jääb 3gen pigem valikusse ja pildilt meeldib kah vähe rohkem, 4gen imho tagatuled liiga moodsad.

Kas karpa mootoreid peaks kartma kah(või vastupidi - pritset)?

On muidu meil foorumist kah alfa fännist autode importijat? Või keegi teab kelle kätte saaks usaldada antud asja, kui asi juba reaalse ostuni peaks jõudma? Endal pole just väga palju aega sellel kiirel ajal nagu suvi.

Spideri ostuabi?

Eelnevale jutule lisaks, kõlab küll klisheena, aga väike läbisõit on suht hea kriteerium kui kusagilt Euroopast nö 'põrsast kotis' ostma/tooma hakkad. Ja pigem eraisikust müüjalt osta kui autopoest.

Tehnilise poole pealt, neljandal põlvel on muuhulgas roolivõimendi mis sõitmise veits rõõmsamaks muudab. Ahjaa, presentkatuse tervislikku seisukorda kannatab ka üle küsida.

Kui tahad, võin oma eksemplari (siis neljas põlv) sulle lähemalt näidata. Muuseas, üks neljas on city24 müügis ka just täpselt sama hinnaga nagu ts eelpool indikeeris. Lisaks on teadaolevalt ka üks täiesti sõitev kolmanda gen isend ('89 punane) Tallinnas liikvel mida vist ka õnnestuks omandada.

Anna teada kui huvi on.

Spideri ostuabi?

Tõin Itaaliast 91 a isendi. Hinnad olid tõesti seinast seina 1000 -20 000 euri. Minu oma läks maksam 10 000 Eur . Lisaks veeremiku remont kohapeal . Ega ta odav lõbu ei ole, sõidurõõm aga maksimaalne.