Autoks on `01. a 156, SW. Probleem siis selles, et tagumine kojamees on väga jõuetu. Umbes 10 cm jõuab end liigutada ja asi jokk. Et edasi-tagasi ära käiks, peab näpuga aitama. Pole aega ja kohta olnud asja laiali lammutada, seega ei oska täpsemalt midagi öelda.
Kas see on märk, et kojamehe mootor on kustumas? Või võib seal mõni muu probleem olla.
Vajaks siinkohal targemate meeste arvamust ja ettepanekuid.
156 SW tagumine kojamees
#2mul on täpselt sama jama, aga pole viitsinud veel vaadata, kui kunagi uurida jõuan, eks annan teada, vahepeal äkki ts soovitab midagi 

156 SW tagumine kojamees
#3tihti peale on nii, et võll on kuivaks jäänud ja vahe on sodi täis
kui läheb õnnex saad kätte ja puhastad ära
pole ainult alfade probleem
kui läheb õnnex saad kätte ja puhastad ära

pole ainult alfade probleem

156 SW tagumine kojamees
#4VAG B6 esikojameeste tüüpviga...
eriti lahedad on nende meeste kommentaarid kes selle vea otsa komistavad lausvihmas kuskil maanteel...
võta lahti - puhasta ära - määri sisse - pane kokku.
eriti lahedad on nende meeste kommentaarid kes selle vea otsa komistavad lausvihmas kuskil maanteel...
võta lahti - puhasta ära - määri sisse - pane kokku.
156 SW tagumine kojamees
pergel küll....
ma ju kirjutasin omastarust siia juba traktaadi

aga ok see selleks
Jõuetus võib olla tingitud:
1. lühiskeerud mootoris
2. klemmühendused vigased (jõuab kohale vaid mingi 6V)
3. sodi vahel (on tuvastav läbi selle, et käega kaasa aidates on liikumine energilisemaks muutuv)-> erinevalt esiklaasist tagumise kohamehega seda eriti ei jutu (nimelt

lahendus-> võta katted maha, puhasta klemmid ära, mõõda mootori takistus ära (või kontrolli mootori tööd) ning vaata, et lülitid korralikult toimiksid-> loomulikult tasub kojamees mootorist eemaldada ning kontrollida, et sinna vahepeale midagi sattunud ei ole
Tegelikult ma olen normaalne....
156 SW tagumine kojamees
#6Teemaalgatajale võib kasuks olla tagaluugi lahti võtmise õpetus...
http://forum.alfa156.net/forum/forum_po ... ?TID=21353
....aga kui juba selline teema on tehtud, siis küsiks, et millest on tingitud SW'del levinud haigus nimega "ebakorrapäraselt asetsev kojamees"

http://forum.alfa156.net/forum/forum_po ... ?TID=21353
....aga kui juba selline teema on tehtud, siis küsiks, et millest on tingitud SW'del levinud haigus nimega "ebakorrapäraselt asetsev kojamees"

156 SW tagumine kojamees
#7eks ma üritan nädalavahetusel või jaaniõlle vahele seda asja natuke lähemalt vaadata ja kui asja tööle saan, annan sellest ka teada.
Minu SW-l on õnneks algasend normaalne (vähemalt ma arvan, et see on normaalne)

Minu SW-l on õnneks algasend normaalne (vähemalt ma arvan, et see on normaalne)

156 SW tagumine kojamees
#8tüüpiline on, et kui vähe kasutada, siis oksüdeerub kinni. Tuleb ära puhastada ja määrida, et vähem oksüdeeruks. See pole ainult alfade viga. Tuttavad on kurtnud sama viga näiteks ka VW Passatitel. Mul endal kunagi Civicul oksüdeerus plastikkatte puruks. Ühesõnaga... see oksüdeerumine on tõenäolisim põhjus.
156 SW tagumine kojamees
#9nonii ja ongi kojamees jälle ok. Oligi teine kinni oksüdeerunud. Natukene nokitseda ja voilaa... nagu uus.
Tänud nõuannete eest.
Teema lukku.
Tänud nõuannete eest.
Teema lukku.