Mootori probleem....

Tempanduri vahetasin ära aga kui külmast peast gaasi vajutada siis teeb ptüi ptüi rnnnnnn :D
aga kui soojastpeast siis ptüi ptüi ptüi ptüi ptüi ptüi rnnnnnnnn vahest käib ka pops ette. jõudu mitteüks teps nagu oleks 3 silindrit järgi ja kui gaasi vajutada.
varem ikka oli wroom wroom :d nüüd peale seismist hakkas tatistama. kusjuures masina hääled läksid valjemaks kuna
pükstest tulevad sukad hakkavad nüüdseks juba tuhastuma!

Igaks juhuks ka puhastasin jagaja rootori ja kaane ilusti ära, ei muutnud midagi.

VB. tõesti on kat nii umbes et ei käi läbi enam, aga külmast peast ei ole see asi nii hull kui soojast peast

naljakas oli see, et täna käivitades kadusid nagu korraks voolud ära signa piiksus ja tuled kustusid. järgmine laks käivitus pika käiamise peale!

Uusi ideid mis võiks veel üle vaadata!

Mootori probleem....

doOb wrote:
ts wrote::icon_hi:

kontrolli voolikud üle- järsult suremine ja ise tuuritamine viitab sellele, et õhku on olulislet rohkem kui kütet...
pöörded ei kõigu sureb ainult gaasi järsult vajutades!

tundub, et küttesegu on vale. kas on midagi liiga palju või midagi liiga vähe. vaata ka küünlajuhtmed üle, kui juba rootori kallal käisid, siis igaksjuhuks ka küünlajuhtme ühendused
Anna lollile alfa ja teeb sellest saia

Mootori probleem....

Kas viga võib ka selles olla et enne kat-i need 2 sukka on nüüd katki ja O2 andur saab valesid näitusid ja
edastab selle vale info Motronic 4-1 control unitile, mille tagajärjel kütusesegu muutub kas lahjaks või rikkaks?
Kas keegi oskab õelda kui suur peab takistus olema õuetemperatuuril O2 sensoril?

Motronicul on enda test nupp seal kaitsme plokis, tean et seda tuleb all hoida 5 sec ja siis peaks vilkuma 4x kui
kõik on korras, aga seda ma ei tea mis asendis võti olema peab ja kust ma seda vilkumist näen. :icon_crazy:

Kas keegi oskaks õelda küünlajuhtme takistuse nt. 6-nda silindri oma, minul oli see 11-12 k oomi! aga manualis oli 2.5k oomi :icon_shocked:

Vaatasin et tühikäigu pöörded peaks olema 650-800 rpm mul aga on kuskil 480-500 rpm ja külmalt 1000-1100 rpm
(kas tühikäigu mootor vaja puhtaks teha?)

Sai siis täna puhastatud Gaasisiiber, tühikäigu mootor ja õhukulu lugeja. Hetkel teen ka reseti ühtlasi ajule ära!
Loodan et hakkab ilusti toimima. Siit siis ka järgmine küsimus, mis küünlad oleks head 12v mootorile, minumeelest originaal kood viitab žiguli küünlale NGK kas panna need või on paremaid? siis ega kellelgil ei ole sisselaske kollektori
kroom toru ja kollektori augu mööte, või on kellelgil soovitus kust neid vahe muhvid saaks (odavalt) sest vanad tunduvad teised kõvavõitu ja pragudega.
Kas seda õlipotsikut mis on sisselaske kollektori küljes on ka vaja puhastada või siis välja vahetada? toru puhastasin ära aga mingi majoneesi taoline moodustis oli paistmas sealt potsiku augu vahelt, päris kinni ei olnud!

Mootori probleem....

Kas keegi saaks kontrollida kas TPS (Throttle Position Sensor) teeb 1 klõpsu avades ja teine klõps 75 kraadise nurga all siibri asetuses.
miks ma küsin on see, et mul teeb mikrolüliti klõpsu ja siis ülejäänud jookseb nagu tühja kergelt ja alles kui täiesti lõpus on siis lühistub pin 18 ja 3. pin see on 90 kraadise nurga all! Kas see sama võibki põhjustada puterdamise, et ei saada signaali 75 kraadi juures? Ja saab liiga palju õhku?

millest järeldan et vajan uut TPS-i :icon_censored: http://www.wellsmfgcorp.com/pdf/Counterpoint2_1.pdf
kui kellelgil on ja on nõus loovutama andku teada asjaga suht kiire! :cry:

Mootori probleem....

:icon_hi:

kuna Sa räägid kogu aeg 4.1 pritsest, siis...

Selle TPS toimetab selliselt, et kui gaasi vajutad, siis lahutatakse kontaktid ära :icon_thumbup: ja tühikäigureziim on ümber lülitatud 8) ning sõit võib alata.

teine kontakt näitab, et tõsine sõit võib alata (ehk siis hoolimata kraadidest - kui gaasipedaal põhja vajutada, siis peab teine klõps käima)- kuna vahepeale on ECU jaoks täppisteadus- ehk siis arvutatakse vastavalt õhulugeja täpsele näidule ning lamdale- tühikäigul (esimene klõps) ei ole AFM-i näit oluline- samuti nagu ka teise klõpsu (ehk siis täisgaasi) puhul

:icon_thumbup:

ehk Sa defineerid, kuskohas on seal Pin 18 ja 3 mis lühistuvad (oled otsapidi ECU-s juba?)
Tegelikult ma olen normaalne....

Mootori probleem....

ts wrote::icon_hi:

kuna Sa räägid kogu aeg 4.1 pritsest, siis...

Selle TPS toimetab selliselt, et kui gaasi vajutad, siis lahutatakse kontaktid ära :icon_thumbup: ja tühikäigureziim on ümber lülitatud 8) ning sõit võib alata.

teine kontakt näitab, et tõsine sõit võib alata (ehk siis hoolimata kraadidest - kui gaasipedaal põhja vajutada, siis peab teine klõps käima)- kuna vahepeale on ECU jaoks täppisteadus- ehk siis arvutatakse vastavalt õhulugeja täpsele näidule ning lamdale- tühikäigul (esimene klõps) ei ole AFM-i näit oluline- samuti nagu ka teise klõpsu (ehk siis täisgaasi) puhul

:icon_thumbup:

ehk Sa defineerid, kuskohas on seal Pin 18 ja 3 mis lühistuvad (oled otsapidi ECU-s juba?)
Ei ole ECU-s. TPS on kui pistik eemaldada 3 pin-i , alumine on 3 keskmine 18 ja ülemine 2, kui hoolikalt vaadata on seal nr-id peal. st. kui gaasisiiber on kinni on pin 18 ja 2 lühises, kui avad siiber 1 kraad ei ole enam lühises, nagu ma aru saan liigutades siibrit kuni 75-e kraadini peaks lühistuma pin 3 ja pin 18 mis annab teada, et full throttle!
Ja kas seal mitte ei peaks olema metallplaati mis annab siibri asendi muutudes muutma takistuse?
Mul TPS eemaldatud ja tundub selline loge olevat, samuti käib ainult 1 klõps 1 kraadi peal ülejäänud maa on tühi. teist klõpsu ei käi.
Ausalt õeldes olen juba omadega puht sassis kuna see TPS originaalkood viitab hoopis L-Jetronic Fuel Injection-ile :icon_wtf:

Mootori probleem....

:icon_hi:

kindlustamaks, et me samast asjast räägime:
Image
ülalt vaadates on klemmid 2, 1, 3 [või siis teistpidi :oops: hetkel ei meenu kumbapidi see V6 peal on]

tühikäik lülitatakse, kui klemmid 1 ja 2 on lühistatud

täisgaas on siis, kui klemmid 1 ja 3 on ühendatud
vahepeal ei toimu mitte midagi

reguleeritava takistusega plaat on 164 juures kasutusel 1.7 puhul- seal loetakse tühikäigust ülespoole tervet vahemikku

Sinul on TPS-il puhtalt kolm klemmi ja rohkem mitte kui midagi (4.1 on primitiivseimate hargpritsete hulka kuuluv- äfteroll... tuli see ju juba 87 ju laiatarbesse)
kui see on auto peal, siis lase kellelgi pedaal põhja vajutada- kui 1 ja 3 on koos, siis toimib ja probleem on mujal :wink:

Mootori probleem....

:wink:

elektrotehnikast ja skeemidest: mitte kunagi ei ole ühegi komponendi ühenduse tähistuses rohkem numbreid, kui ühenduses klemme (seega tegelikult ei ole oluline, kuidas Sul sinna korpusele 18 sattus)

proovin homme leida selle tps-i lülitusskeemi :wink: selleks, et veidi paremini selgitada

igal juhul peabki see tegema vaid kaks klõpsu (ühe tühikäigul ja teise täisgaasil)

Mootori probleem....

see ongi nii:

skeem on kadunud, siis lisan siukse põhimõttelise joonise (ehk siis mis karul kõhus :mrgreen: )
2 kontaktiga tps.jpg
2 kontaktiga tps.jpg (62 KiB) Viewed 6206 times
Põhimõtteliselt alumine kontakt on tühikäigu jaoks- kui see on suletud, siis ecu arvestab, et mootor on tühikäigul (ja näiteks, kui pöörded on ülevalpool tühikäiku, siis kütust enam ei anta)
teine kontakt seevastu ütleb, et mootor on täisgaasil ning ECU korrigeerib küttesegu nii rikkaks, kui hetkel võimalik.

ainus probleem, mis kahe kontaktiga TPS-i panata võib on kas ühe kontakti kustumine (ülimalt ülimalt ülimalt haruldane) või siis vale asend -> ehk siis kontakt peab sulguma ideaalis veidi enne, kui gaasisiiber sulgub

Sellisel juhul, eeldades, et gaasitross on õige pikkusega tuleb ka full throttle õigel hetkel kätte :wink: